VV.VOS-Reuver  5-1

VV Vos 5 - Reuver 8

Uitslag
Ruststand 4 - 0
Eindstand 5 - 1


Doelpunten
Leon Kessels (5-1)

Wie waren van de partij?
Basis
Raymond van Engelen
Patrick Gregoor
René Joosten (Thijs van der Logt/45.)
Frank Martijn (Lau van Leersum/15.)
Leon Kessels
Peter Smits (Andy Claessen/45.)
Eddie Teeuwen (Frank Martijn/70.)
Ron Timmermans (René Joosten/70.)
Ruud Janssen (gastspeler Reuver 4)
Nicky Dorssers (gastspeler Reuver 4)
John Selen (gastspeler Reuver 7)

Reserve
s

Andy Claessen
Lau van Leersum
Thijs van der Logt


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Vos 5. Geen onbekende tegenstander ditmaal want vorig jaar waren we ze in het bekertoernooi ook al tegengekomen. Met meer geluk dan wijsheid hielden we ze toen op 2-2. Hoe zou het vandaag uitpakken? De afmeldingen kwamen vandaag op naam van Frank van Baden, de beide heren Janssen en Eric Mackenschins. Gelukkig stond daar echter ook de aanwezigheid van een drietal gastspelers tegenover: van het 4e elftal verschenen Nicky Dorssers en Ruud Janssen binnen de lijnen en van het 7e elftal John Selen. Na wat passen en meten vonden we de gastspelers zowel voorin (Nicky), in het midden (John) en achterin (Ruud) terug. Ruud had de moeilijke taak om Koekie te doen vergeten. Hierin slaagde hij met vlag en wimpel. Thijs, Andy en Lau moesten de 1e helft vanaf de zijlijn toekijken. Alle verhalen over KNVB-scheidsrechters en waarnemers bleken voorbarig want toen we om 10.00 uur aan de aftrap verschenen bleek er in elk geval geen KNVB-scheidsrechter noch een waarnemer in Venlo te zijn gearriveerd. Achteraf bleek dit ook helemaal niet nodig te zijn. De aanwezige Vos clubscheidsrechter deed het verder uitstekend en had geen problemen om de wedstrijd in goede banen te leiden.


Wedstrijdverloop
Net na 10.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. In tegenstelling tot vorig jaar, toen we op een kunstgrasveld moesten aantreden was er vandaag gekozen voor echt gras. En daar was niemand in het Reuverse kamp rouwig om. Vanaf de aftrap grepen we meteen het initiatief. De duels werden makkelijk gewonnen en Vos leek er met hun gedachten niet helemaal bij. Er waren slechts een paar minuten gespeeld toen de Vos keeper volkomen onnodig uit zijn doel was gekomen en de bal zomaar voor de voeten van Leon belandde. Waar onze topscoorder de laatste weken het vizier weer op scherp had miste zijn inzet dit keer overtuiging. Niet veel later was Ruud bij een Reuverse corner door de Vos verdediging helemaal uit het oog verloren. Helemaal vrijstaand miste hij echter een uitgelezen kans om de bal binnen te tikken en zijn doelpoging verdween naast het doel. En ook Eddie was er bijna dichtbij; hij zette zich goed door aan de linkerkant van het veld en schoot de bal in de korte hoek. De Vos-doelman had echter goed zicht op de bal en maakte Eddie's inzet onschadelijk. En zo hadden we binnen het kwartier dus al heel wat riante mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen. En als Leon, en als Ruud.. dan was de uitkomst van de wedstrijd misschien heel anders geweest. Maar omdat als niet telt was het na een kwartier nog steeds 0-0. Frank kreeg vervolgens weer teveel last van zijn hamstring en moest zich laten vervangen door Lau. Na een half uur zag de Reuverse wereld er echter ineens heel anders uit. Drie vlijmscherpe Vos-counters later keken we tegen een 3-0 achterstand aan. En als Nicky uit een mooie pass van Lau, waarna hij zich met een mooie draaibeweging vrij draaide, iets meer geluk had gehad in de afwerking, ja dan had het misschien nog gekund. Maar zover kwam het dus niet. Sterker nog, net voor de rust liep Vos zelfs uit naar een 4-0 voorsprong. Met die tussenstand gingen we de rust in.

In voetbal kan veel maar een 4-0 achterstand was toch teveel van het goede. Goed veldspel, een prima wedstrijdinstelling en mentaliteit, helaas het mocht niet baten vandaag, dit gingen we niet meer redden.
Peter en René kwamen naar de kant en Andy en Thijs namen hun plaatsen over. Ook na de rust bleven we goed meedoen en in tegenstelling tot vorige week was er vandaag gelukkig weer eens sprake van een echte wedstrijd. Na 65 minuten had Thijs een schitterende splijtende pass voor ons in petto die John bereikte. John haalde met links uit maar zijn inzet zeilde net over het Vos-doel. Vos durfde het langzamerhand om de wat mindere voetbalgoden speeltijd te gunnen en werd nog maar sporadisch gevaarlijk. Na 70 minuten hadden Ron en Eddie zich helemaal leeg gespeeld en moesten zich laten vervangen door Frank en René. Ik adviseerde Frank om het toch vooral rustig aan te doen, maar hij wilde persé toch weer spelen. Gelukkig had dit uiteindelijk geen vervelende gevolgen. René speelde zich meteen in de kijker want hij zag Lau vrij voor de keeper staan. Zijn pass was op maat en Lau kreeg vrij voor de keeper een uitgelezen kans op de Reuverse ere-treffer. Helaas kon de keeper de bal nog uit het doel ranselen, maar wel zo dat de bal bij Leon belandde die de bal rustig kon binnen tikken. Maar helaas voor ons raakte hij de bal volkomen verkeerd en ging deze grote kans verloren. Vijf minuten voor tijd counterde Vos zich naar een geflatteerde 5-0 voorsprong. En toch was het laatste woord voor Reuver. In de allerlaatste minuut viel een Reuverse corner voor de voeten van Leon. Leon bekeek de situatie heel rustig en met een prachtige lob schoot hij de bal in de lange hoek binnen: 5-1. Voor de scheidsrechter was dit meteen het teken om voor het einde van de wedstrijd te fluiten.Bijzonderheden

Geen baaldag
Na afloop van de wedstrijd werd het idee geopperd om volgende week een baaldag te nemen omdat alle Reuverse teams in actie zouden komen. Derhalve zouden we dus geen spelers van andere teams kunnen vragen om uit te helpen. Bij terugkomst in de Reuverse kantine bleek dat bij het 3e elftal vandaag een drietal spelers met blessures moesten afhaken. Het zou voor hen onmogelijk zijn om volgende week een representatief elftal op de been te brengen dus hen rest niets anders dan een baaldag aan te vragen. In tegenstelling tot de in de kleedkamer gedane mededeling om zich voor dinsdag af te melden, blijft de normale gang van zaken voor het afmelden (voor donderdag 19.00 uur) dus gehandhaafd. In verband met verplichtingen zijn Peter en Henk komende donderdag niet op het sportveld aanwezig. Afmelden dus bij Thijs!

Reuver 8 fotoshoot
Volgende week is het weer tijd voor de jaarlijkse Reuver 8 fotoshoot.
De VV Reuver huisfotograaf Ton Ravier is aanwezig om een mooie elftal foto te maken.
Wij verzoeken dan ook iedereen, ook diegenen die zich moeten afmelden voor de wedstrijd, om voor de wedstrijd toch even aanwezig te zijn.

Rode lantaarn
Het is echt waar.
We staan helemaal laatste.
Onze concurrent VVV'03 ging met 2-0 winnen bij Sparta en is ons op de ranglijst gepasseerd.

What's next?
Volgende week is VCH 7 te gast op sportpark Dijckerhof.
VCH heeft op dit moment slechts één puntje meer dan ons, dus bij een overwinning zijn wij de rode lantaarn weer kwijt!
Om 10.00 uur wordt er zoals gebruikelijk afgetrapt.