VVV 03-Reuver 6-2

VVV'03 5 - Reuver 8

Uitslag
Ruststand 2 - 0
Eindstand 6 - 2


Doelpunten
Lau van Leersum (3-1)
Colin Vialle (5-2)

 

Wie waren van de partij?
Basis
Patrick Gregoor
Koekie Janssen
René Joosten
Leon Kessels (Rick Hermans/45.)
Frank Martijn (Lau van Leersum/10.)
Erwin Houwers, gastspeler Reuver 5
Thijs Geraedts, gastspeler Reuver 5
Bauke Killaars, gastspeler Reuver 7 (Raymond van Engelen/20.)
Igor Kravets, gastspeler Reuver 5
Jordy van Tegelen, gastspeler Reuver 5
Colin Vialle, gastspeler Reuver 5

Reserves
Raymond van Engelen
Rick Hermans, gastspeler Reuver 5
Lau van Leersum

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen VVV'03 5. Met een blik op de ranglijst wederom een zeer belangrijke wedstrijd, immers de gasten uit Venlo hadden met 3 punten (0-2 overwinning op bezoek bij Sparta) achter hun naam slechts 2 punten minder dan wij. Bij een overwinning vandaag konden we dus heel goede zaken doen. Dat moest dan wel gebeuren met een compleet vreemdelingenlegioen, want de afgelopen week regende het Reuver 8-afmeldingen. Zo waren Frank v B, Andy, Marc, Thijs, Eric, Peter, Eddie en Ron er vandaag niet bij. Een record van 8(!) afmeldingen. Het was dan ook vooral aan de spelers van het 5e elftal te danken dat we toch konden afreizen naar Venlo. Colin Vialle, Erwin Houwers, Jordy van Tegelen, Igor Kravets, Thijs Geraedts en Rick Hermans samen met Bauke Killaars van het 7e elftal vulden onze wel aanwezige eigen spelersgroep aan. Gelukkig kon Rick me helpen bij de opstelling want met 7 gastspelers is het niet te doen om een goede opstelling te kunnen maken. Omdat het 5e elftal dit seizoen succesvol opereerde in een 4-4-2 opstelling en er liefst 6 spelers van hun aanwezig waren begonnen we ook in die formatie. De eerste verrassing vonden we al terug in de goal: Raymond van Engelen moest zijn plaats afstaan aan Colin Vialle en moest voor het eerst dit seizoen op de reservebank plaatsnemen. Achterin begon Erwin als rechtsback en speelden René, Koek en Frank op hun normale posities. Patrick zag op het middenveld naast zich Thijs Geraedts, Jordy van Tegelen en Bauke Killaars staan. Voorin kreeg Leon hulp van Igor Kravets in de spits. Voor Lau was er een mooi plekje op de bank gereserveerd samen met de reeds eerder genoemde Raymond en Rick Hermans. De reservebeurt van Rick was overigens op eigen verzoek, het is gebruikelijk dat gastspelers bij ons de hele wedstrijd spelen. Rick kwam echter terug van een blessure en nam op verzoek plaats op de bank. Met een klein halfuurtje had Rick vandaag geen moeite. Omdat zowel Thijs en Ron vandaag afwezig waren was de vacature van aanvoerder vandaag vacant. Omdat de meeste Reuver spelers soms problemen hadden om met deze druk om te gaan was het daarom geen slecht idee om René vandaag als aanvoerder te benoemen. Venlose grond verdient een Venlose aanvoerder, of niet? Kennelijk had Koekie hier al rekening mee gehouden want bij het aankleden bleek Koekie de aanvoersband verstopt te hebben. Als allerlaatste kwam hij vervolgens zo trots als een pauw als Reuver 8 aanvoerder het veld op, René verbaasd achter latend. Om hem op het speelveld nog de band af te nemen zou natuurlijk zo'n enorme deuk in het zelfvertrouwen van Koekie doen slaan dat ik dit vandaag maar achterwege liet.

Wedstrijdverloop
Iets later als gepland (10.06 uur) floot de scheidsrechter op sportpark Herungerberg voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal zagen we echter een onherkenbaar Reuver 8. Dit is natuurlijk niet zo vreemd gezien het aantal gastspelers, maar er ging gewoon veel, heel veel fout. De tegenstander uit Venlo had het meeste balbezit. Kwam de bal wel eens in Reuvers bezit dan waren we hem vaak heel snel weer kwijt. En zonder bal is het gewoon heel lastig om voorin gevaarlijk te worden. Gezien de volop aanwezige jeugd hadden we hier veel meer van verwacht, maar ook zij deelden in de malaise. Bovendien viel er een groot aantal glijpartijen te noteren. Of dit te wijten viel aan het gladde veld, verkeerd schoeisel of een combinatie hiervan is niet bekend.
Na 10 minuten was de wedstrijd al voorbij voor Frank. Frank had een spier gevoeld, die hij zijn hele leven nog niet had gevoeld en moest geblesseerd uitvallen. Duidelijk was dat we op hem vandaag niet meer hoefden te rekenen. Lau doofde hiervoor graag zijn sigaretje en kwam hem vervangen. Na 20 minuten was het ook het einde wedstrijd voor Bauke. Raymond kwam hem vervangen. En dat was wel effe wennen voor onze keeper. Omdat de gasten het vizier voorin ook niet op scherp hadden staan bleef ons een Venlose tegentreffer bespaard. Zelf hadden we veel pech toen Erwin van een enorme afstand, misschien waren het wel bijna 40 meter, de bal richting VVV doel schoot. Het leek helemaal niet eens zo gevaarlijk, velen zullen het ook niet in hun hoofd halen om van een dergelijke afstand te schieten. Erwin echter wel. De bal maakte in de laatste meters echter een enorm neerwaartse curve en spatte achter de opgeluchte VVV'03 doelman uiteen op de lat. Net voor het half uur wurmde Lau zich langs 2 Venlose tegenstanders en bracht hij Leon in stelling. Leon was echter veel te gehaast en schoot naast. Vijf minuten later zag de Reuverse wereld er echter heel anders uit. Binnen 3 minuten liepen de gastheren door slecht ingrijpen van de Reuverse verdediging uit naar een 2-0 voorsprong. Op slag van rust kreeg Lau een vrije kans bij een Reuverse corner. Helemaal vrijstaand had hij een uitgelezen kans om ons weer in de wedstrijd te brengen, maar zijn inzet ging ruim over het Venlose doel. En dus zochten we met een 2-0 achterstand het kleedlokaal weer op.

De tweede helft nam Rick voorin de plaats in van Leon. Om de wedstrijd nog te doen kantelen schakelden we over van het 4-4-2 naar het 4-3-3 systeem. Dit alles met Raymond op zijn vertrouwde stek onder de lat en Colin op het middenveld. Er ging iets meer dreiging uit van de Reuverse aanvallen, alleen ontbrak vaak het overleg en vernuft. Onze verdedigers zagen steeds vaker een overtal aan VVV'03 spelers op zich afkomen. Na 10 minuten liet Erwin opnieuw zien over een uitstekend schot te beschikken. Van 20 meter haalde hij opnieuw verwoestend uit, maar opnieuw had hij geen geluk. Ook een vrije trap van Lau spatte op de vuisten van de Venlose keeper uiteen. Na 70 minuten viel de "Vorentscheidung" In ons enthousiasme om toch de aansluitingstreffer te forceren verwaarloosden we onze defensieve taken en een VVV'03 counter werd ons fataal: 3-0. Toch gloorde er een paar minuten later weer hoop in de Reuverse harten. Jordy stuurde op de achterlijn een paar VVV'03 verdedigers het bos in en kwam het strafschopgebied binnen. Hij zag Lau helemaal vrij staan en bood Lau een niet te missen kans. Van dichtbij faalde Lau niet: 3-1. Lang hadden we niet plezier van deze treffer. Vanaf de aftrap was de eerstvolgende aanval meteen weer raak: 4-1.
De Reuverse kopjes gingen omlaag, het besef dat we zonder punten naar Reuver zouden terugkeren drong langzaam tot ons door. In de 40e minuut liep VVV'03 zelfs uit naar 5-1. Kenmerkend voor de Reuverse onmacht was wel de poging van Lau, die op één meter voor het Venlose doel er toch in slaagde om de bal nog naast te schieten. Toch maakte Colin nog een mooi doelpunt toen de VVV'03 doelman zich totaal verkeek op zijn afstandsschot. Verbouwereerd zag de Venlose goalie de bal boven zich tussen zijn graaiende handen door binnen vallen: 5-2. Het slotwoord was toch weer aan de gastheren, op slag van tijd scoorden ze nog de 6-2.


Bijzonderheden

Competitie
Hadden we vandaag gewonnen dan hadden we onze tegenstander op een flinke achterstand kunnen zetten, nu ging door deze nederlaag VVV'03 ons op de ranglijst weer voorbij.
Gelukkig haalden Sparta (0-17 thuis tegen FCV) en VCH (2-8 thuis tegen IVO) echter ook geen punten zodat we deze ploegen voorlopig nog onder ons kunnen houden.
De beslissing over het kampioenschap in onze klasse werd vooruitgeschoven. De topper tussen de beide enige ploegen nog zonder puntverlies Irene en Blerick eindigde in Tegelen in een 2-2 gelijkspel.
Waarschijnlijk valt later in het seizoen in Blerick de definitieve beslissing.

What's next?
Volgende week spelen we thuis tegen HBSV 5. Een lastige klus gezien de 3e plek die deze ploeg op dit moment op de ranglijst inneemt.
Viel Rick Hermans de 2e helft nog verdienstelijk in, volgende week mag hij de 90 minuten helemaal volmaken.
Dan wel niet als speler maar als vervanger van onze vaste scheidsrechter Hen Levels.
Om 10.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Dijckerhof.