Belfeldia 5 - Reuver 7

Uitslag
Ruststand  3 - 2
Eindstand  4 -4


Doelpunten
1 - 1 Robin Hermans
1 - 2 Robin Hermans
4 - 3 Robin Hermans
4 - 4 Olaf van Leipsig


Wie waren van de partij?
Basis
Marc Janssen
Luc op de Laak
Rob Martens (Frank Peeters/45.)
Frank Martijn (Ruud Peeters/40.)
Luuk Strous
Eddie Teeuwen (Lon Smeets/45.)
Wessel Wanten
Narmo Bol (gastkeeper ZVV Reuver)
Olaf van Leipsig (gastspeler Reuver 4)
Robin Hermans  (gastspeler Reuver 2)
Dave Mennen (gastspeler Reuver 3)

Reserves
Frank Peeters
Ruud Peeters
Lon Smeets

 


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016, de uitwedstrijd tegen Belfeldia 5. Een seizoen dat eindigde zoals het ook begon, immers op 13 september speelden we onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen de tegenstander van vandaag Belfeldia 5.  Hiermee is de cirkel van dit seizoen helemaal rond. Zoals gebruikelijk bij inhaalwedstrijden in deze fase van de competitie is het een illusie om de laatste wedstrijd met onze eigen spelers af te sluiten. Daarvoor hebben de mensen gewoon teveel verplichtingen. Het voordeel is wel dat iedereen op een donderdagavond als deze nog wel zin om een potje te voetballen, dus aan spelers geen gebrek. 4 gastspelers hadden we vandaag tot onze beschikking. Narmo en Olaf hadden zondag tegen VCH ook al meegedaan en stelden zich opnieuw beschikbaar. Dave Mennen, voormalig A1-speler debuteerde vandaag bij ons team. Hij mocht het op het middenveld proberen. Ik kende hem helemaal niet, maar hij wist zich ondanks zijn jeugdige leeftijd, uitstekend staande te houden op het middenveld. De laatste gastspeler die we mochten begroeten was Robin 'Robinho' Hermans die vandaag een traditie voortzette. Robin, zoon van de keiharde ex-Reuver 7 verdediger Guido Hermans was vorig jaar tijdens onze allerlaatste wedstrijd in Hout-Blerick ook al van de partij. Toen liet hij een goede indruk achter, vandaag was dit niet anders. Overigens werden de geruchten dat Guido zou zinspelen op een terugkeer in het voetbalwereldje door Robin keihard ontkend.
In Belfeld aangekomen hadden we in elk geval 11 spelers die we konden opstellen.
Dit alles werd gadegeslagen door Ton Ravier, onze succesvolle ex-coach die met name in de eerste helft mooie tijden zag herleven.
Hij wou een avondje Reuver 7 nog eens meemaken had hij tegen het huisfront gezegd. Hij zal er geen spijt van hebben gehad.

Opstelling:
Narmo  / Eddie - Koek - Luuk - Frank M  / Luc - Rob M - Dave - Olaf / Wessel - Robin

Wedstrijdverloop
Om 19.00 uur blies de clubscheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het zou een enerverende wedstrijd worden, waarin we met name in de beginfase gewoon goed voetbalden. We waren zeker de eerste helft heer en meester alleen vergaten we één ding te doen deze eerste helft: te verdedigen. En dat was eigenlijk niet nodig geweest. Ik was nog de opstelling aan het noteren toen de bal al achter Narmo in het net lag (1-0) , er was nauwelijks een minuut gespeeld. Maar net zo snel als Belfeldia wist te scoren kwamen wij op gelijke hoogte. Olaf stuurde Robin met een prima pass diep richting Belfeldia doel. De keeper kwam echter net op tijd en trapte de bal weg. Tenminste dat was de bedoeling, hij raakte echter alleen maar lucht zodat Robin op zijn gemak de bal in het lege doel kon schuiven: 1-1. Na wat kleinere kansen besloot Robin na een kwartier eens op het doel te schieten. Zijn schot was van een flinke afstand en was helaas niet zo gevaarlijk. Opnieuw schoot de Belfeldia doelman ons echter te hulp; hij keek alleen maar naar de bal, misschien dacht hij wel dat deze naast zou gaan maar dit was niet het geval. De bal viel in de lange hoek binnen: 1-2. Vijf minuten was het echter opnieuw gelijk. Ook nu stonden we achterin te slapen, al moet worden gezegd dat de Belfeldia de bal wel heel fraai op zijn slof nam en in de lange hoek Narmo kansloos liet: 2-2. Even later haalde Olaf uit met een prachtig schot, de keeper maakte zijn eerder fouten echter weer goed met een schitterende redding. In de tegenstoot nam de Belfeldia spits de bal met de hand mee en schoot de 3-2 binnen. Protesteren hielp niet, de scheidsrechter had het niet gezien. Vanuit de dugout had ik het overigens ook niet waargenomen. Maar wel dus een tegenvaller. Na een half uur schoot Dave van grote afstand op het doel, in eerste instantie leek dit helemaal niet gevaarlijk maar op het allerlaatste moment zakte de bal nog zodanig dat de lat de Belfeldia keeper te hulp schoot. Het overwicht dat we het eerste gedeelte wisten te creëren werd echter steeds minder, Belfeldia kwam beter in zijn spel en was vervolgens gelijkwaardig, natuurlijk gesteund door de voorsprong. Aan de stand veranderde niets meer. Frank M maakte het verder niet meer mee, met hamstringklachten kwam hij vijf minuten voor de rust naar de kant en moest zich laten vervangen door Ruud

De tweede helft begonnen we met 2 verse krachten: Frank P en Lon kwamen in de ploeg voor Rob M en Eddie. Frank P nam de backpositie over en Lon mocht het voorin laten zien  speleren  en het middenveld. Toeval of niet : al onze 3 wisselspelers speelden vandaag hun laatste wedstrijd, of we ze nog eens op de Reuverse velden mogen begroeten zal de toekomst uitwijzen. Wat de eerste helft zich al aandiende zagen we ook de tweede helft terug. Het Reuverse overwicht was veel minder aanwezig. We kregen nog steeds genoeg kansen, alleen ging het allemaal veel moeizamer. Wat dat betreft had Belfeldia de zaken in de tweede helft verdedigend veel beter op orde. Als onze eigen verdedigers vervolgens onze eigen spitsen ook nog eens in de weg gaan lopen (Hint: lekkernij voor bij de koffie) wordt het natuurlijk allemaal nog lastiger. Als we in de afwerking wat rustiger waren geweest hadden we de gelijkmaker binnen kunnen schieten, maar we gingen nogal overhaast te werk.  Na een dik kwartier kwam Belfeldia er pijlsnel uit, een counter uit het boekje: 4-2. Was dit zoals de Duitsers zeggen de vorentscheidung?
We stroopten onze mouwen op en gaven nog eens vol gas. Een directe vrije trap van Wessel was net niet hard genoeg en werd door de doelman uit de linkerbovenhoek geplukt. Luc slalomde door de Belfeldia verdediging heen en schoot oog in oog met de Belfeldia doelman hoog over. Langzaam begon de tijd een rol te spelen. Met nog een tiental minuten te spelen bereikte Olaf Robin die het strafschopgebied in ging en keurig afwerkte: 4-3. Plotseling was het geloof helemaal terug. Een volgende Reuverse aanval belandde bij Lon, deze had een prachtig overstapje in huis en Olaf rondde keurig af : 4-4! Net voor tijd kon Robin opnieuw alleen op het Belfeldia doel afgaan, de laatste Belfeldia verdediger kon echter niets anders doen dan de pass met de hand te onderscheppen. Dit kwam hem op een gele kaart en een tijdstraf te staan. Veel erger natuurlijk voor ons was het feit dat ons zo een grote kans op een doelpunt door de neus werd geboord. Na 90 enerverende minuten blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een mooi slot van de competitie. Doelpunten, vechtlust, strijd en spanning. Het ontbrak er niet aan vandaag. En dat maakt voetballen zo leuk!

Het is voorbij
Zo kwam een einde aan het voetbalseizoen 2015-2016. Een seizoen dat we begonnen met liefst 24 (!) spelers.
Een competitie waarbij er een zestal ploegen duidelijk bovenuit staken met als terechte kampioen TSC, gevolgd door één middenmotor (VCH) en een vijftal mindere goden waaronder wij.
Het uiteindelijke eindresultaat na 1980 minuten voetballen : een 10e plaats met 15 punten (3 overwinningen - 6 gelijke spelen  - 13 nederlagen) en een doelsaldo van 26 - 89.

Verder wens ik alle spelers, mede-leiders en supporters van Reuver 7 een mooie zomervakantie.
Laten we tijdens het afsluitend team-uitje er nog een leuke dag van maken.

Voor diegenen die er mee stoppen: het ga jullie goed!
Voor diegenen die doorgaan: tot in het seizoen 2016-2017!