HBSV 5 - Reuver 7


Uitslag
Ruststand  1 - 0
Eindstand  4 - 1


Doelpunten
Luc op de Laak ( 4-1 )


Wie waren van de partij?
Basis
Vincent van Gils
Giel Janssen (Eddie Teeuwen/45.)
Sander Keuben
Luc op de Laak
Rob Martens (Lon Smeets/45.)
Frank Martijn (Luuk Strous/80.)
Mickel Ottenheim
Luuk Strous (Eric Mackenschins/45.)
Ron Timmermans
Rob Verkoelen
Wessel Wanten


Reserves
Thijn Hoefs
Eric Mackenschins
Lon Smeets
Eddie Teeuwen

 
Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag konden de spelers van Reuver 7 lekker uitgerust beginnen aan de uitwedstrijd tegen HBSV 5.  Normaal gesproken beginnen we om 12.00 uur  met zijn allen (uitgezonderd Koekie) aan de 3e helft , maar vandaag zou de bal op dat tijdstip pas beginnen te rollen. Maar goed , elk nadeel heb zijn voordeel: alle Reuver 7 waren keurig op tijd. Ook nu weer een hele serie afmeldingen, liefst 11 spelers konden we doorstrepen op het wedstrijdformulier.  Enigszins verrassend had Koekie zich ook afgemeld. De enige speler van ons elftal die behalve de weken voorafgaand aan de carnaval nooit wedstrijden mist was niet van de partij. In plaats van zich vast te bijten in een Hout-Blerickse spits zette Koekie vandaag zijn tanden in de soepballetjes van Harrie tijdens de jaarlijkse Nuize familiebrunch.  Net zo verrassend: na ruim 3,5 maand afwezigheid was onze keeper Mickel weer eens van de partij. Thijn en Eddie waren twijfelgevallen en beslisten na de warming-up of ze konden voetballen.  Voor Eddie kon het licht op groen, voor Thijn bleef het licht op rood. Hij zou niet meespelen.

De volgende spelers stuurde Peter het veld in : Otje (K) / Ron - Rob V - Frank M - Giel / Sander - Luc - Vincent - Rob M / Luuk - Wessel

Wedstrijdverloop
Het was dus al middag toen de scheidsrechter van de gastheren uit Hout-Blerick voor het begin van de wedstrijd floot. Vanaf het eerste fluitsignaal zagen we een vrij eenzijdig duel. HBSV bepaalde wat er gebeurde op het veld en veel meer dan tegenhouden zat er voor ons team niet in. Toch kregen de gastheren het niet voor niets, aan passie en strijdlust ontbrak het niet bij de Reuvernaren. Echt grote kansen wist HBSV zich echter ook niet te creëren en als ze dan toch in de buurt van Otje kwamen waren ze veel te wild in de afwerking. Hoewel HBSV dus wel de overhand had viel de eerste treffer ons toch een beetje koud op ons dak. Na een dik kwartier letten we achterin even niet op en strafte HBSV dit af: 1-0.   Het lukte ons maar niet om in de buurt van het HBSV doel te komen en zo gingen de minuten voorbij zonder veel Reuverse opwinding. Op één moment na: na ongeveer een half uur kreeg Otje de bal teruggespeeld, enkele seconden later lag hij eens languit op de grond.  Volgens Otje was het op dat gedeelte van het veld zo moerassig dat hij zijn evenwicht verloor. Ik houd het eerder op een poging om toch in het verslag te komen. En dat is Otje dus maar mooi gelukt! Een kwartier later blies de scheidsrechter voor de rust. In verband met het versterken van de teamspirit (en ook een klein beetje omdat het toch wel best ver lopen was) gingen we in de rust niet terug naar ons kleedlokaal maar bleven we met zijn allen op het veld bij elkaar.

Drie nieuwe mensen aan de aftrap de tweede helft. Lon, Eric en Eddie in de plaats van Giel, Rob en Luuk. En Eric die kennen ze nog wel in Hout-Blerick. Bijna 10 maanden geleden troffen we we in de allerlaatste wedstrijd van het vorig seizoen precies dezelfde tegenstander als vandaag: HBSV 5. En het bleek ook nog eens precies dezelfde ploeg te zijn als vorig jaar. Op Eric stond die wedstrijd geen maat, liefst 5x scoorde hij toen. Maar successen uit het verleden zijn helaas geen garantie voor succes. Ook de 2e helft veelal hetzelfde spelbeeld, HBSV was de bovenliggende partij en wij hadden met het tegenhouden van de gastheren onze handen meer dan vol. Toch kwamen we er de 2e helft enkele malen toch gevaarlijk uit. Na een dik kwartier leek Eric aan te sluiten aan zijn successen van vorig seizoen toen hij alleen op de keeper van HBSV af te gaan. De grensrechter van de gastheren had als enige aanwezige op Sportpark Schansheide buitenspel geconstateerd en stak zijn vlag omhoog. De scheidsrechter nam dit van hem over en floot voor buitenspel. Even later rondde HBSV een vlijmscherpe counter bekwaam af: 2-0. Nu zou het wel heel lastig worden.  Na 25 minuten in de 2e helft werd de wedstrijd beslist. Eric kreeg op het middenveld de bal en stuurde met een technisch hoogstandje Wessel de diepte in, die vervolgens alleen op het HBSV doel kon afgaan. Waar hij tegen Irene nog zo koel was gebleven ging het dit keer echter mis. Waar verder doorlopen richting Hout-Blerickse doel om dan af te werken misschien een betere optie was geweest besloot hij van grote afstand aan te leggen voor een schot. Helaas miste dit kracht en zuiverheid. Bijna in de tegenstoot liet HBSV zien hoe het wel moest: 3-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en was het Reuverse verzet gebroken. Toen we nog geen vijf minuten later zelfs een 4e treffer te slikken kregen leek het uit te draaien op een afstraffing. Maar de Reuvernaren rechten hun rug en wisten de schade in de verder minuten te beperken. Frank M mocht het allemaal niet meer meemaken. Zijn tegenstander blesseerde Frank niet eens opzettelijk, maar puur uit lompigheid, zodanig dat hij 10 minuten voor tijd de strijd moest staken. Toch was het laatste woord vandaag voor Reuver 7. Wessel nam aan de rechterkant een corner en Luc kopte de bal heel beheerst langs de HBSV doelman in de lange benedenhoek binnen : 4-1. Een mooie afsluiter van een wedstrijd tegen een tegenstander die net iets te goed was vandaag.  En daar bleef het bij.


Bijzonderheden

What's next?
De komende twee weken kunnen we onze borst natmaken. We spelen achtereenvolgend tegen de nummer 2 en tegen de koploper uit onze klasse.
Volgende week eerst maar eens tegen de runner-up. Baarlo 4 is dan te gast op Sportpark Dijckerhof.  Zoals altijd is om 10.00 uur de aftrap.