Spcl. Irene 8 - Reuver 7

Uitslag
Ruststand  2 - 1
Eindstand  2 - 2


Doelpunten
Eric Mackenschins (1-1)
Wessel Wanten (2-2)

Wie waren van de partij?
Basis
Giel Janssen (Marc Janssen/45.)
Sander Keuben (Vincent van Gils/45.)
Luc op de Laak (/85.--)
Eric Mackenschins
Rob Martens
Frank Martijn
Paul Peeters
Lon Smeets
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen
Wessel Wanten


Reserves
Marc Janssen
Vincent van Gils

 
Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we na een lange winterstop op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Spcl. Irene 8. Alle goede dingen komen in drieën en dat gold ook voor de uitwedstrijd tegen Spcl. Irene 8. Nadat de wedstrijd op 13 december en 31 januari was afgelast werd de afgelopen dagen duidelijk dat vandaag de wedstrijd zou doorgaan. 6 december 2015 was voor de meesten van ons de laatste keer dat ze de de voetbalschoenen hadden aangetrokken. Een hele tijd geleden al weer. In die tijd heeft onze spelersgroep toch een paar ingrijpende mutaties ondergaan. Mede-leider Peter, die tot dusver in geen enkele competitiewedstrijd in actie kon komen, heeft besloten de voetbalschoenen voor dit seizoen aan de kapstok te hangen. Hetzelfde geld voor Frank van Baden. Psoriasis maakte een einde aan de actieve voetbalcarrière van onze Frank met krullen. En ook boven het voetballeven van onze nestor Thijs pakken zich donkere wolken samen. De kans dat hij dit seizoen nog in actie zal komen is ondertussen wel heel klein geworden. Knieproblemen houden hem al een tijdje aan de kant en voorlopig komt daar geen einde aan.

En dan de wedstrijd van vandaag, ook nu waren er liefst 11 afmeldingen te noteren, een evenaring van het record van dit seizoen. Maar zoals een bekend voetballer ooit zei : elk nadeel heb ook zijn voordeel. Diegenen die er wel waren konden vandaag flink wat voetbalminuten maken. Verheugd waren we ook over de terugkeer van Paul.  Paul, een begenadigd en veelgevraagd theaterartiest, had op 11 oktober 2015 zijn laatste wedstrijd voor ons elftal gespeeld was vandaag gelukkig weer eens van de partij. En bij absentie van onze vaste doelman Mickel was hij de eerst aangewezene om tussen de doelpalen te gaan staan. 

De volgende spelers moesten het vandaag gaan doen: Paul (K) / Rob V - Eddie - Giel - Frank / Sander - Luc - Wessel - Rob M / Eric - Lon

Wedstrijdverloop
Even na 10.00 uur blies de clubscheidsrechter van de gastheren uit Tegelen onder een stralend zonnetje voor het begin van de wedstrijd.  Vanaf het eerste fluitsignaal zagen we twee aan elkaar gewaagde ploegen ietwat onwennig het voetbalseizoen vervolgen. Aan inzet, spelvreugde en goede wil ontbrak het bij geen van beide ploegen. Dan waren er fases waar wij de overhand hadden, dan waren de gastheren uit Tegelen weer de bovenliggende partij. Het middenveld was vandaag het gedeelte van het veld waar de meeste spelers van ons elftal te bewonderen waren. Voorin kwam de bal slechts sporadisch en achterin had onze verdediging het ook niet echt lastig.  Het enige gevaar dat Irene wist te stichten kwam voort uit dode spelmomenten. Corners en vrije trappen waren de enige momenten waarbij onze verdediging in verlegenheid werd gebracht. Het was dan ook niet verwonderlijk dat uitgerekend uit een corner Irene in de 17e minuut profiteerde van een onachtzaamheid in onze verdediging en koppend op voorsprong kwam: 1-0. Wij lieten ons echter niet uit het veld slaan en deden wat we konden om de achterstand goed te maken. Alleen kwamen we niet of nauwelijks in het strafschopgebied van onze tegenstander. Na een dik half uur veroverde Luc de bal op het middenveld en bereikte hij Wessel. Wessel zag Eric vrij staan en die liet de Tegelse doelman vervolgens kansloos: 1-1. Voor Eric was het alweer de derde opeenvolgende wedstrijd waarin hij tot scoren kwam. Een plekje helemaal bovenaan onze topscoorderlijst en eeuwige roem was zijn beloning.  Twee minuten waren we nog met het hoofd bij de gelijkmaker toen we weer niet opletten bij een Tegelse corner : 2-1.  En die stand bleef het tot aan de rust.

Twee verse krachten aan het begin van de tweede helft. Koek en Vincent kwamen in de ploeg voor Sander en Giel. Veel veranderde niet aan het veldspel. Ook nu was de bal veelal te vinden op het middenveld en ook nu waren de beide ploegen gelijkwaardig. Gebrek aan wedstrijdritme speelde beide ploegen parten, maar aan inzet ontbrak het van beide kanten niet. Kansen konden we nauwelijks creëren en bij corners en vrije trappen van Irene was het alle Reuverse hens aan dek.  De Reuverse gelijkmaker viel een beetje uit de lucht. Eric kwam op het middenveld in het bezit van de bal en liet met een versnelling de Tegelse verdediging zijn hielen zien. Hij zag de meegelopen Wessel vrij staan en speelde hem precies op maat aan. Onze benjamin bleef ijskoud in de afwerking : 2-2. Twee kansen, twee doelpunten, vandaag scoorden we een 10 voor effectiviteit. Voor de kantinebeheerder van Irene was dit het signaal om de muziekinstallatie aan te zetten en het resterend gedeelte van de wedstrijd te voorzien van knallende beats. De gastheren voerden in het resterende gedeelte van de wedstrijd de druk nog eens flink op en bij corner en vrije trappen was het billen knijpen op de Reuverse bank. Een keer leek de bal bij de tweede paal in het Reuverse doel binnen te vallen maar onze gelegenheidsdoelman Paul wist met een geweldige reflex te bal nog uit het doel te slaan. Een golf van opluchting ging door het Reuverse kamp toen de scheidsrechter na 90 niet altijd even sprankelende, maar wel enerverende minuten een einde aan de wedstrijd maakte. Luc maakte dit niet meer mee. Vijf minuten voor het einde gingen hij en zijn Tegelse tegenstander beide voor de bal. Iets te enthousiast naar het oordeel van de scheidsrechter en beiden mochten het restant van de wedstrijd vanaf de bank toekijken.


Bijzonderheden
Kilometers
In navolging van wedstrijden in de Eredivisie en de Champions League heeft Peter het aantal kilometers van onze spelers bijgehouden.

Het resultaat: 1. Luc 43,9 km - 2. Wessel 6,5 km en 3. Eric 6,4 km.

Paasmaandag
Voor veel spelers staat Pasen in het kader van eieren zoeken en een extra dagje vrij.

Voor de spelers van Reuver 7 staat op 2e Paasdag, maandag 28 maart om 10.00 uur, de inhaalwedstrijd tegen TSC'04 5 gepland.
Volgens de (concept)planning van de Knvb staat de afgelaste wedstrijd tegen Bieslo 3 op 24 april op het programma. Dit kunnen we nu echter nog niet bevestigen.

Wasgeld
Zoals bekend, of misschien ook niet, bedraagt het wasgeld € 30.

Betaling te voldoen aan Vincent van Gils.
Een verzoek aan alle spelers om dit volgende week, of in elk geval zo snel mogelijk te voldoen.

What's next?
Volgende week spelen we thuis.

VCH is dan te gast op Sportpark Dijckerhof. De uitwedstrijd verliep dramatisch, dus we hebben wel wat recht te zetten.
Zoals gebruikelijk trappen we om 10.00 uur af.