Kessel 6 - Reuver 7


Uitslag
Ruststand  0 - 0
Eindstand  4 - 0


Doelpunten
Wie waren van de partij?
Basis
Narmo Bol (gastkeeper ZVV Reuver)
Giel Janssen (Rob Keuben/70.)
Marc Janssen
Rob Keuben (Frank Peeters/45.)
Eric Mackenschins
Frank Martijn
Paul Peeters
Jordy Sloesen
Lon Smeets
Rob Verkoelen
Wessel Wanten

Reserves
Frank Peeters

 
Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Kessel 6. Nog geen maand na het overlijden van Nederlands beste voetballer aller tijden zijn de gevolgen ook voor ons elftal reeds merkbaar. Zo vielen er vandaag 14 afmeldingen te noteren, een absoluut record voor dit seizoen. Sinds lange tijd moesten we weer eens een beroep doen op een gastspeler, Narmo Bol kwam ons vandaag uithelpen. Narmo is een nog jonge keeper die zich volgend seizoen wil richten op de selectie. Op basis van de wedstrijd van vandaag is hij daar zeker op zijn plaats.
En zo wisten we uiteindelijk nog 12 spelers op het wedstrijdformulier te krijgen, al waren er wel een aantal met wat pijntjes en klachten. Uiteindelijk bleek dit gelukkig allemaal mee te vallen.

De volgende spelers stonden vanaf het begin op het veld:

Opstelling:  Narmo (K) / Rob V - Marc - Giel - Frank M / Rob K - Paul - Jordy - Wessel / Lon - Eric

Wedstrijdverloop
Op een voor ons vrij ongebruikelijk tijdstip, 10.45 uur, blies de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Wat meteen opviel als je je blik op het speelveld richtte was het verschil in leeftijd tussen de twee elftallen. Een paar verdwaalde jonge dertigers buiten beschouwing gelaten waren het vooral vroege twintigers en late tieners wat de klok sloeg bij de gastheren uit Kessel. En zo werd er ook gevoetbald. 45 minuten gaf Kessel vol gas en wij probeerden met man en macht hun spel te ontregelen. En dat lukte met wat kunst- en vliegwerk verrassend goed. Ondanks het enorme overwicht van de gastheren stond de Reuverse verdediging als een huis. Paul was vandaag verkozen tot aanvoerder, en hij maakte zijn uitverkiezing volledig waar. Vanaf het eerste fluitsignaal was Paul gedreven als nooit tevoren en als er eens een gaatje te bespeuren was in de Reuverse achterhoede was het Paul die er persoonlijk voor zorgde dat dit werd gedicht. Wat Kessel ook probeerde, en dat was de eerste 45 minuten een heleboel, achterin speelde Narmo een foutloze wedstrijd. Met spectaculaire reddingen, de ene nog mooier dan de andere, liet Narmo zien dat hij klaar is voor een stapje hogerop. Ook een complimentje voor onze backs Giel en Frank M; het konden hun kinderen zijn waartegen ze moesten spelen, maar via goed positiespel wisten ze de vaak snellere tegenstanders de baas te blijven. Heel af en toe kwamen we zelfs de middenlijn over, maar de laatste eindpass was net niet goed genoeg om echt gevaarlijk te worden. Misschien was dat ook wel teveel van het goede. Na 45 minuten vooral achter onze tegenstander aan gerend te hebben was het dan toch rust. Wonder bij wonder stond er nog steeds een 0-0 stand op het scorebord.

Eén wissel hadden we slechts tot onze beschikking, en ook nog een twijfelgeval: Frank P. Gelukkig wees de warming up uit dat Frank inzetbaar was en hij kwam na de rust in het veld voor Rob K.
Veel veranderde er de tweede helft niet. Kessel bracht wel een hoop nieuwe spelers in het veld, net zo jong en net zo snel als hun voorgangers. Precies vijf minuten waren er gespeeld toen Narmo zich voor de eerste keer gewonnen moest geven bij een geplaatst schot in de rechterbenedenhoek: 1-0.
Kessel deed er hierna nog een schepje bovenop en bleef de Reuverse verdediging onder druk zetten. Net als in de eerste helft boden we goed tegenstand. Het middenveld liep zich de longen uit het lijf en Rob V en Koek bleek een goed ingespeeld duo. Alleen het geluk liet ons de 2e helft een beetje in de steek. Steeds vaker verschenen de spitsen van Kessel voor het doel van Narmo en de tweede Kesselse treffer hing dan ook voortdurend in de lucht. Na 20 minuten viel deze dan ook: 2-0. Vijf minuten later ging Giel moe gestreden naar de kant. Met 70 speelminuten steeg Giel vandaag boven zichzelf uit, dat hadden we nog niet gezien dit seizoen. Langzaam sloeg de vermoeidheid toe en Kessel profiteerde hier in de slotfase nog twee keer van zodat uiteindelijk na 90 minuten de 4-0 eindstand op het scorebord verscheen.

Veel konden we onze spelers niet verwijten, aan inzet en werklust had het echt niet gelegen. De tegenstander was gewoon een maatje te groot.


Bijzonderheden
What's next?
De volgende week staat de derby tegen Bieslo op het programma.
Om 10.30 uur wordt er in Beesel afgetrapt.