Kwiek Venlo 9 - Reuver 7

Uitslag
Ruststand  2 - 0
Eindstand  5 - 1


Doelpunten
Wessel Wanten (2-1)

Wie waren van de partij?
Basis
Patrick Gregoor
Giel Janssen (Rob Verkoelen/15.)
Marc Janssen
Rob Keuben
Sander Keuben (Frank Martijn/45.)
Rob Martens
Frank Peeters
Ruud Peeters (Sander Keuben/60.)
Luuk Strous
Ron Timmermans (keeper) (Eric Mackenschins/15.)
Wessel Wanten


Reserves
Eric Mackenschins
Frank Martijn
Rob Verkoelen
  

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Kwiek/Venlo 9. Een blik op de ranglijst gaf aan dat de gastheren uit Venlo Zuid slechts één punt meer hadden dan ons. Dus op voorhand een tegenstander waar we ons wel aan konden meten. Maar dan moesten we wel beter voor de dag komen dan de laatste 2 uitwedstrijden (VCH en Baarlo). Het lijkt trouwens of er sprake is van een heus Reuver 7 uitsyndroom. Alle onze 8 punten hebben we op het eigen sportpark Dijckerhof behaald, 5 wedstrijden, 8 punten ; doelsaldo 5-8. Maken we de balans op voor de uitwedstrijden dan zien we een heel ander beeld: 3 uitwedstrijden, 0 punten; doelsaldo 1-23. Dat zijn heel andere cijfers. Waar we op het eigen sportpark Dijckerhof de tegenstander als een volwassen leeuw opjagen, bij de keel grijpen, hem op zijn rug liggen en niet meer los laten is er buiten het vertrouwde Reuverse sportpark eerder sprake van een onzeker, schuchter jong welpje dat door zijn moeder voor het eerst in de vrije natuur wordt losgelaten.
Afgelopen donderdag stonden er liefst 18 spelers op de spelerslijst, na hertelling vanmorgen waren er hiervan nog maar 14 over. Luc, Vincent, Lon en Thijn waren toch niet fit genoeg om vandaag aan de start te verschijnen. De hierboven genoemde spelers waren dat wel. Omdat Mickel zich wegens werk had moeten afmelden was het weer puzzelen wie tussen de palen moest staan. Ron had vorige week al toegezegd wel te willen keepen en aldus geschiedde. Ook vandaag vertrouwden we weer op het 4-4-2 systeem (Ruud-Frank P-Luuk-Koek / Sander-Patrick-Rob M-Giel / Wessel-Rob K.)  

Wedstrijdverloop
Om 10.00 uur stond de aftrap gepland op sportpark Hagerhof, echter de plaatselijke scheidsrechter van dienst was in geen velden of wegen te bekennen. Uiteindelijk besloot een speler van Kwiek  Venlo 9 zelf de wedstrijd te leiden. Achteraf gezien een prima keuze, de speler kweet zich uitstekend van zijn taak en floot een prima wedstrijd. De spelers maakten het hem ook niet bijzonder lastig; het was een sportieve en faire wedstrijd. Op verzoek van de tegenstander begon de wedstrijd met één minuut stilte als gevolg van de trieste gebeurtenissen in Parijs. Een prima beslissing om ook op ons niveau hier even bij stil te staan. Het was dan ook ruim 10.10 uur toen Wessel en Rob namens Reuver 7 de wedstrijd in gang zetten. Hoewel de laatste uitwedstrijden tegen VCH en Baarlo nog redelijk vers in ons geheugen waren bleken we er bitter weinig van geleerd te hebben. Ongelofelijk slap en ongeconcentreerd stonden we de eerste minuten op het veld. Persoonlijke blunders achterin leidden al snel tot hachelijke situaties voor het Reuverse doel, en het was aan uitstekend keeperswerk van Ron te danken dat de achterstand in de beginfase niet te hoog opliep. Toch was na slechts 4 (!) minuten het kwaad alweer geschied. Dramatisch opbouwen (als laatste man moet je nooit proberen je tegenstander uit te spelen!)  leidde weer tot een snelle achterstand: 1-0. Toen 10 minuten later er bij een Venlose corner weer niet goed werd weggewerkt, stond het zelfs 2-0. Vooraf hadden we er nog zo op gehamerd: concentratie-inzet-wedstrijdmentaliteit vanaf de eerste minuut. De meesten hadden deze boodschap echter niet begrepen. Na een kwartier was het voor 2 Reuverse spelers ook al einde wedstrijd. Ron gooide zich bij een gevaarlijke uitval met gevaar voor eigen leven voor de Kwiek Venlo spits, waarbij beiden geblesseerd op het veld bleven liggen. De tegenstander kon wel nog verder maar voor Ron zat het de wedstrijd er op. Patrick  trok de handschoenen aan en werd de nieuwe keeper. Ook Giel kon de wedstrijd nier meer voortzetten, voor hem kwam Rob V. in de ploeg. Na 25 minuten slaagden we er in om wat beter in ons spel te komen, al kwamen we niet of nauwelijks in de buurt van het Kwiek doel. Een vrije trap van Wessel, naast de muur maar ook redelijk ruim naast de paal was ons enige wapenfeit. En zo bereikten we met een 2-0 achterstand de rust.

Met Frank M. was er nog slechts één fitte speler beschikbaar. Veel keuzes en mogelijkheden hadden we dus niet. Sander was niet te beroerd om vrijwillig zijn plaats aan Frank af te staan; wel bleef hij beschikbaar mocht er nog iemand uitvallen. Vanaf de aftrap zagen we een veel feller Reuver 7 dan in de eerste helft. Je vraagt je dan als leider steeds af waarom je zo niet aan de wedstrijd begint. Dat zou een slok op de borrel schelen. Binnen 2 minuten moest de Kwiek doelman zich zelfs helemaal strekken: Wessel kaatste met Eric en schoot prima in, maar zoals gezegd redde deze prima. Had het in Venlo Zuid niet zo hard gewaaid dan was de steekpass van Rob V op Eric misschien precies op maat geweest, nu was deze net iets te lang. Maar deze kansen gaven al aan dat we veel beter in de wedstrijd zaten als in de 1e helft. Na een klein kwartier mocht Wessel een directe vrije trap nemen een stuk buiten het strafschopgebied aan de linkerkant. Wessel bekeek de situatie eens op zijn gemak en zag dat de Kwiek doelman een klein gaatje liet in de verre hoek. Maar met de harde wind geen gemakkelijke opgave om deze geplaatst binnen te krullen. Wessel maakte het echter allemaal niets uit. Vanaf het moment dat de de bal vertrok van zijn voet, werd deze steeds langer en vloog schitterend in de lange hoek tegen de touwen: 2-1. Een geweldig mooi doelpunt. En zo maakt Wessel ook zijn debuut op de Reuver 7 topscoorderlijst.  En dat was een terechte beloning voor het vele werk dat de frêle aanvaller week in week uit verricht. Bovendien lijkt hij zich steeds meer te ontwikkelen als een echte vrije trappen specialist. Ik heb zo'n gevoel dat we dit seizoen nog veel plezier aan Wessels puike traptechniek gaan beleven. Voor Ruud, al niet helemaal okselfris aan de wedstrijd begonnen, was een minuut later de wedstrijd ook voorbij. En dus mocht Sander weer komen opdraven. De Reuverse wisselmogelijkheden waren hiermee ook meteen verbruikt. De spelers die het moesten doen, die stonden nu in het veld. Toch konden we niet echt lang genieten van Wessels prachtige aansluitingstreffer; 10 minuten later maakten een directe vrije trap en een penalty een vroegtijdig einde aan alle Reuverse illusies en liep Kwiek uit naar een 4-1 voorsprong. En dat gaven de gastheren natuurlijk niet meer weg. Sterker nog 5 minuten voor het einde bepaalde Kwiek zelf de eindstand op 5-1. En zo sloten we ook de 4e uitwedstrijd af zonder punten met opnieuw een karrenvracht aan tegentreffers.


Bijzonderheden
-


 
What's next?

Volgende week hebben we een weekendje vrij.
Over 2 weken, op 29 november, verwelkomen we het sterke Kessel 6 dan op Sportpark Dijckerhof.