Reuver 7 - Belfeldia 5


Uitslag
Ruststand  0 - 0
Eindstand  2 - 1


Doelpunten
Patrick Gregoor  (1-1)
Paul Peeters  (2-1)

Wie waren van de partij?
Basis
Frank van Baden (Eric Mackenschins/45.)
Vincent van Gils (Thijn Hoefs/45.)
Patrick Gregoor
Giel Janssen (Luuk Strous/45.)
Marc Janssen
Sander Keuben
Luc op de Laak (Wessel Wanten/70.)
Thijs van der Logt  (Paul Peeters/70.)
Mickel Ottenheim
Paul Peeters  (Frank Peeters/45.)
Wessel Wanten (Ron Timmermans/45.)

Reserves
Thijn Hoefs
Eric Mackenschins
Luuk Strous
Frank Peeters
Ron Timmermans
 

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de allereerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. 24 spelers telt onze selectie en dat zijn er een heleboel. Nu de meeste spelers terug zijn van vakantie en het aantal blessures nog vrij klein is hadden we vandaag de beschikking over liefst 18(!) spelers. Volgens de reglementen van de KNVB mogen er 16 spelers op het wedstrijdformulier worden gezet, dus het was even puzzelen. Uiteindelijk bleven Rob Keuben en Lon Smeets buiten de opstelling. Beiden waren toch niet helemaal okselfris, dus in dit geval was de beslissing snel gemaakt. Een ongekende weelde voor de leiders om uit zo veel spelers te kunnen kiezen, echter het gevolg is dat er ook volop gewisseld zal worden.

Wedstrijdverloop
Het was even na tienen toen onze vaste scheidsrechter Hen Levels voor voor het begin van de wedstrijd floot. Hoewel we er al 2 bekerwedstrijden thuis op hadden zitten was het pas de eerste wedstrijd die Hen van ons floot. Vanuit de middencirkel zag Hen ons flitsend van start gaan. Een voorzet bereikte Frank die de bal keurig door kopte op de goed meegelopen Patrick. Zijn inzet was prima maar trof net geen doel. Wij gingen er eens goed voor zitten want dat beloofde wat. Helaas konden we onze flitsende start geen vervolg geven; het seizoen is nog maar pas begonnen en voor de meesten is het toch weer even wennen. Gelukkig was onze tegenstander uit Belfeld ook bepaald geen hoogvlieger, zodat keeper Mickel ook niet of nauwelijks werd getest. Na 25 minuten bemoeide Koek zich maar eens met de opbouw. Ver op de Belfeldse helft bereikte hij met een steekpass op maat Paul die op de keeper af kon gaan. Helaas faalde Paul in de afwerking. Ook onze laatste noemenswaardige kans was vooral te danken aan onze verdediging. Nu was het Thijs die aan de linkerkant zich prima vrij speelde. Zijn inzet bereikte Luc die zich puur op inzet ontdeed van een paar Belfeldse verdedigers en vervolgens de bal voor Paul bij de tweede paal op een presenteerblaadje neerlegde.  Paul hoefde er zijn voet maar tegen aan te zetten maar hij wist de bal van dichtbij nog aan de verkeerde kant van de paal te krijgen. En zo gingen we rusten zonder dat er was gescoord.

Met 5 nieuwe verse krachten begonnen we aan de 2e helft, al onze wisselspelers kwamen de 2e helft in actie. Of de nieuwe krachten nog moesten wennen aan hun posities is niet bekend maar uit de Reuverse (!) aftrap kwam Belfeld op voorsprong : 0-1. Hoewel de Belfeldse speler met een schitterende streep in de bovenhoek Mickel kansloos liet mag dit natuurlijk nooit gebeuren. Een fikse tegenslag waarop niet was gerekend. Gelukkig lieten we het er niet bij zitten en vol goede moed gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Aan inzet en goede wil was er ook totaal geen gebrek, maar het ontbrak ons nog al eens aan finesse. Na een dik kwartier zette Luc zich aan de linkerkant prima door. Zijn voorzet bereikte de vaak mee opkomende voorstopper Koek die met een listig balletje Patrick bereikte. Patrick bedacht zich geen moment en liet de Belfeldse doelman kansloos met een strak schot: 1-1. Vanaf dat moment was er weer alles mogelijk. Belfeldia kwam er een aantal keren gevaarlijk uit maar Mickel bekroonde zijn terugkeer in het Reuverse doel met prima reddingen.  Na 70 minuten was het einde wedstrijd voor Thijs en Luc. Paul en Wessel kwamen hen vervangen. Een gouden wissel zo zou achteraf blijken. Er was niet meer zo lang te spelen toen een Reuverse corner via opnieuw Koek voor de voeten van Paul belandde. Paul die tot dat moment met zijn gedachten meer bij de Swalmer Bonte Avond leek te zijn dan met de wedstrijd tegen Belfeld haalde vernietigend uit en schoot de tweede Reuverse treffer binnen: 2-1. En deze voorsprong gaven we niet meer uit handen.


Bijzonderheden
-

What's next?
Volgende week staat de volgende derby al weer voor de deur als we op bezoek gaan in Swalmen.
Om 10.00 uur wordt er afgetrapt.