Reuver 7 - Bieslo 3


Uitslag
Ruststand  1 - 1
Eindstand  1 - 1


Doelpunten
Ron Timmermans (1-0)


Wie waren van de partij?
Basis
Vincent van Gils
Patrick Gregoor
Luc op de Laak (Frank Peeters/70.)
Thijs vd Logt
Rob Martens (Paul Peeters/75.)
Frank Martijn (Marc Janssen/45.)
Mickel Ottenheim
Frank Peeters (Luuk Strous/45.)
Paul Peeters (Rob Verkoelen/45.)
Ron Timmermans (Ruud Peeters/30.)
Wessel Wanten (Eddie Teeuwen/45.)

Reserves
Marc Janssen
Ruud Peeters
Luuk Strous
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen
  

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Bieslo 3. De buren uit Beesel waren voorafgaand aan deze wedstrijd mede-koploper zonder puntverlies. Geen makkelijke opgaaf voor ons, maar in derby's gelden vaak andere wetten. Gelukkig was de elftalfoto vorige week prima gelukt en hoefden we niet opnieuw voor de camera's te verschijnen.  Zoals gebruikelijk waren er ook vandaag weer een hele reeks afmeldingen; Frank v B, Thijn, Giel, Keuben & Keuben, Eric, Lon & Peter waren er vandaag om diverse redenen niet bij. En dan komt de luxe van een ruime selectie toch maar mooi van pas. Ook Eddie was vandaag weer van de partij. Op zich niet zo heel bijzonder ware het niet dat Eddie op nieuwe flitsende voetbalschoenen rondliep. De verklaring hiervoor was heel simpel: Eddie is zijn schoenen kwijt en Rob V had gelukkig nog een extra paar in zijn tas zitten, zodat Eddie vandaag toch kon spelen. Ook onze vaste scheidsrechter Hen Levels was, dankzij voldoende nachtrust, weer beschikbaar om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Om verwarring met de tenues van Bieslo te voorkomen had hij zijn groene scheidsrechtersoutfit thuis gelaten en zijn echtgenote José opdracht gegeven om zijn rode tenue wedstrijdklaar te maken. Na wat aanpassingen aan zijn uurwerk blies hij even na tienen dan voor het begin van de wedstrijd.

Wedstrijdverloop
Vanaf de aftrap zetten we meteen druk op de Beeselse verdediging, die zich hiermee niet meteen raad wist. Er waren pas enkele minuten gespeeld toen Rob M met een afstandsschot de Beeselse keeper al tot een redding dwong. Met een prima reflex wist hij Rob's inzet echter nog tot corner te verwerken. Uit deze corner belandde de bal in het doelgebied waar Ron met gevaar voor eigen leven boven de Bieslo verdediging uittoornde en de bal met het hoofd heel listig richting lange hoek stuurde, waar hij aan de binnenkant van de paal binnenviel: 1-0.  De gevolgen van Ron's doelpunt resulteerden in een met de minuut dikker en blauwer wordend oog, maar dat nam hij graag op de koop toe. Bieslo had deze vroege achterstand duidelijk niet ingecalculeerd en schakelde een tandje hoger. Maar de Reuverse verdediging gaf geen krimp. Er wordt gevochten voor elke meter en in de duels deden we niet onder voor de ongeslagen koploper.  Achterin stond vandaag opnieuw geen maat op onze doelman Mickel. Hoog, laag, link, rechts het maakte allemaal niet uit. Mickel hield vandaag alles tegen. Bijna alles. Na een half uur soleerde de Bieslo spits ongehinderd door de hele Reuverse verdediging en liet ook Mickel kansloos: 1-1. Waar de laatste wedstrijden het na een tegentreffer vaak mis ging in de Reuverse verdediging, bleven we nu echter op de been. En dat was vandaag de verdienste van hele team. Voorin rende Wessel zich de longen uit zijn net 18-jaar geworden lijf, gesteund door Paul. Het middenveld stond als een huis: Luc rende op alles wat bewoog, Rob M had een vakantie van 3 weken in de benen maar gaf geen krimp, Patrick was ijzersterk in zijn duels en Ron ging ondanks het mindere zicht geen duel uit de weg. En ook achterin stond het als een huis. Thijs moest af en toe alle zeilen bijzetten en zijn hele ervaring aanspreken maar hij liet er geen Beesels muisje meer doorkomen. Vincent beet zich in zijn tegenstander vast als vanouds, Frank M (niet altijd de snelste, maar vaak wel de slimste) was ijzersterk en Frank P haalde ook een hoog niveau. Vijf minuten voor de rust kregen we nog een vrije trap op een mooie plek buiten het strafschopgebied. Paul ging eens goed achter de bal staan. Helaas verdween zijn inzet in  de Beeselse muur, maar Paul kreeg nog een herkansing. Dit keer leek zijn inzet naast te gaan, maar een Beeselse verdediger veranderde de bal zodanig van richting dat de Beeselse goalie slechts met een uiterste krachtsinspanning de bal nog kon keren. Inmiddels was het zicht van Ron zodanig afgenomen dat hij zich moest laten vervangen door Ruud. Aan de stand veranderde niets meer en zo zochten we met een 1-1 stand het kleedlokaal op voor een welverdiend bekertje thee.

Peter stond voor de lastige taak om toch weer 4 spelers aan te wijzen die op de bank plaats moesten vinden. Niet gemakkelijk, want er was geen enkele speler die voor een wissel in aanmerking kwam. Met Wessel was afgesproken dat hij de 2e helft bij Reuver 4 zou spelen, dus dat was niet zo lastig. Naast Wessel kwamen de beide Franken en Paul voorlopig niet meer in actie. Vaak is het lastig om de 2e helft na een groot aantal wissels aan te haken aan hetzelfde hoge niveau van de 1e helft, maar de wissels betekenden in dit geval geen verzwakking: Koekie nam moeiteloos zijn vertrouwde plek in als vaste voorstopper (een verzoek van de technische staf om vandaag eens voor de doelpunten te zorgen wees hij van de hand), Luuk ontpopte zich als een echte kilometervreter, Eddie liet zien ook op andermans schoenen prima uit de voeten te kunnen en Rob ging zoals altijd voorop in de strijd. Bieslo bepaalde het grootste gedeelte van de 2e helft het spel, maar was toch minder dreigend dan in de 1e helft en zo hoefde Mickel iets minder vaak handelend op te treden. Af en toe kwamen we er zelfs gevaarlijk uit en brachten de Bieslo verdediging in verlegenheid. Zo kwam Luc net enkele centimeters te kort om bij een venijnige Reuverse counter de Beeselse doelman te verschalken. En bijna had Paul zich weer tot matchwinnaar gekroond maar zover kwam het helaas niet. Langzamerhand eisten bij menig Reuver 7 speler de inspanningen hun tol. Luc die zich al de hele wedstrijd de longen uit zijn lijf had gelopen kon niet meer lopen en moest zich in de 70e minuut laten vervangen. Vijf minuten later was het beurt aan Rob M. Rob die zijn laatste weken veelal had doorgebracht met Pools bier begon te merken dat 90 minuten voetballen toch iets heel anders is. Met een vijftal minuten nog te spelen begon de Reuverse bank langzaam te geloven in een stunt. En aldus geschiedde. Onze verdediging piepte en kraakte maar barstte niet. En toen Bieslo in de slotminuten ook nog twee dotten van kansen om zeep hielp stond de eindstand vast: 1-1. Het was misschien maar één punt, maar wel een punt dat voelde als een overwinning en ook als zodanig gevierd werd door het Reuverse kamp. En een punt dat volledig te danken was aan een geweldige wedstrijdmentaliteit dat was behaald door het hele team, waarbij niemand verzaakte. En daar zijn wij als leiders nog het meest trots op!

Bijzonderheden
-
 

What's next?

Volgende week wordt het de wekker zetten.
Om 09.30 (!) uur wordt er afgetrapt in de Boekend als we op bezoek gaan bij de Voetbal Club Horsterweg (VCH).