Reuver 7 - Kessel 6

Uitslag
Ruststand  0 - 4
Eindstand  1 - 4


Doelpunten
Eric Mackenschins (1-4)

Wie waren van de partij?
Basis
Marc Janssen
Rob Keuben (Vincent van Gils/45.)
Sander Keuben (Rob Martens/45.)
Luc op de Laak
Eric Mackenschins
Frank Martijn
Mickel Ottenheim
Lon Smeets (Ruud Peeters/45. - Wessel Wanten/75.)
Luuk Strous
Rob Verkoelen
Wessel Wanten (Frank van Baden/45.)


Reserves
Frank van Baden
Vincent van Gils
Rob Martens
Ruud Peeters

  

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we na een weekje rust op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Kessel 6. Gezien de tweede plek die gasten uit Kessel voorafgaand aan dit duel op de ranglijst innamen zou het wel eens een zware kluif kunnen worden. Maar elke wedstrijd staat weer op zich en goede resultaten in de thuiswedstrijden tegen Bieslo en HBSV gaven aan dat wij het dit seizoen thuis elke tegenstander lastig kunnen maken. Zoals dit seizoen gebruikelijk is het aantal spelers dit seizoen geen enkel probleem: ook vandaag waren er weer 15 spelers die we op het wedstrijdformulier konden zetten. Hierbij 2 opvallende namen: Frank van Baden en Lon Smeets. Frank kwam voor het laatst in actie tijdens de voor ons desastreus verlopen uitwedstrijd tegen VCH, waarbij hij bloedend met een flinke snijwond naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Na een paar bezoekjes aan de plastisch chirurg ziet het er allemaal weer prima uit bij Frank en staat niets een succesvol vervolg van dit seizoen meer in de weg. Voor Lon was het nog veel langer geleden dat hij voor het laatst zijn opwachting had gemaakt bij Reuver 7; om precies te zijn op 27 september in de thuiswedstrijd tegen TSC was hij voor het laatst te bewonderen geweest in het oranje wit. Toen hield hij het slechts 5 minuten vol. Dat waren meteen de enige competitieminuten die Lon tot nu toe achter zijn naam had kunnen schrijven. Het oogde dan ook nog wat onwennig (de balcontrole was nog niet optimaal)  en conditioneel valt er nog veel te halen, maar ik denk dat we na een paar goede, pittige trainingen dit seizoen nog veel plezier kunnen gaan beleven van Lon.

Peter stuurde de volgende spelers het veld in: Mickel(K) / Rob V-Koek-Luuk-Frank / Rob K-Sander-Luc-Wessel / Eric-Lon.
Die moesten de eerste helft te basis leggen zodat we het de tweede helft zouden kunnen afmaken. Jammer dat Kessel echter niet meewerkte.

Wedstrijdverloop
Om even na 10.00 uur waren de beide doelen voor onze vaste scheidsrechter Hen Levels vanuit zijn positie vanuit de middencirkel goed te zien en blies hij voor het begin van de wedstrijd. Kennelijk bewaren we ons slechtste spel steeds voor de uitwedstrijden want vanaf het eerste fluitsignaal konden we gasten uit Kessel goed partij bieden. Kessel had wel wat meer balbezit maar heel veel kansen wisten de gasten zich ook niet te creëren.  Alleen hadden we vandaag de pech dat zowat elke Kesselse kans een doelpunt opleverde. Waar Mickel in eerdere wedstrijden nog wel eens een hand, voet, hoofd of kont achter de bal kreeg was de afwerking van de tegenstander nagenoeg perfect.
45 minuten later stond er dan ook een toch wel geflatteerde 0-4 ruststand op het scorebord. Weggespeeld waren we helemaal niet, alleen de counters waren vlijmscherp en perfect uitgevoerd. Wij waren niet bij machte om daar veel tegenover te stellen. Een directe vrije trap van Wessel, die door het midden van het doel net over de lat scheerde was eigenlijk het enige wapenfeit wat we konden overleggen. Vandaag was dat helaas te weinig.

Met 4 verse nieuwe krachten probeerden we de tweede helft  er nog een leuke wedstrijd van te maken. En wie weet als we snel een treffer zouden kunnen maken. In tegenstelling tot de eerste helft waren we nu wel veel dreigender voor het Kesselse doel. Dit kwam vooral op conto van Eric. Waar de Kesselse verdediging hem de eerste helft geen meter ruimte gaf, verloor men hem de tweede helft af en toe uit het oog. Binnen een kwartier had hij zich een drietal goede mogelijkheden weten te creëren. Eén keer bracht Ruud hem met een splijtende pass in stelling waarna een vlammend schot door de Kesselse keeper uitstekend onschadelijk werd gemaakt. De andere 2 keren deed Eric het allemaal zelf. De eerste kans trof nog geen doel, maar nadat hij zich op wilskracht voorbij de Kesselse verdediging had gewurmd verscheen hij geheel vrij alleen voor de Kessel doelman. Deze leek de doelpoging van Eric nog te kunnen verhinderen, maar moest zich bij de rebound toch gewonnen geven: 1-4.  Achterin heersten Rob V en Koek de gehele tweede helft en lieten er geen Kessels muisje meer door. Jammer dat de wedstrijd bij de rust eigenlijk al was gespeeld. Ruud, die de eerste helft foutloos vlagde, bleef na 75 minuten na een duel met zijn tegenstander ineens stil op de grond liggen. Gelukkig viel het achteraf nog wel mee, al moest hij zich wel met een nekblessure laten vervangen door Wessel. 


Bijzonderheden
-


What's next?
Volgende week spelen we opnieuw thuis.
Het sterke Swalmen is dan te gast op Sportpark Dijckerhof.
Als het weer het toelaat trappen we zoals gebruikelijk om 10.00 uur af