Reuver 7 - Kwiek Venlo 9

Uitslag
Ruststand  1 - 1
Eindstand  2 - 2


Doelpunten
Lon Smeets (1-1)
Marc Janssen (2-2)


Wie waren van de partij?
Basis
Thijn Hoefs (Luc op de Laak/15.)
Giel Janssen (Luuk Strous/25.)
Marc Janssen (Rob Verkoelen/45.)
Sander Keuben (Lon Smeets/80.)
Eric Mackenschins
Rob Martens
Frank Martijn (Eddie Teeuwen/45.)
Mickel Ottenheim
Jordy Sloesen (Marc Janssen/65.)
Lon Smeets (Paul Peeters/45.)
Wessel Wanten (Vincent van Gils/45.)


Reserves
Vincent van Gils
Luc op de Laak
Paul Peeters
Luuk Strous
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen


 
Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Kwiek Venlo 9. Hoewel we in Venlo-Zuid met een dikke 5-1 nederlaag vertrokken hadden de Venlonaren voorafgaand aan deze wedstrijd slechts 2 punten meer dan ons. Dus bij een Reuverse overwinning zouden we Kwiek op de ranglijst passeren. Of het aan het lekkere zonnetje lag is niet bekend, in elk geval vonden liefst 17 spelers de weg naar het sportpark. Een hele klus dus voor de leiders om iedereen tevreden te houden, immers we ontkwamen er niet aan om zelfs spelers die vorige week reserve hadden gestaan vandaag opnieuw op de bank te moeten zetten. Gelukkig heeft iedereen begrip voor deze situatie, sommigen komt het helemaal niet slecht uit, anderen accepteren de situatie zonder klagen. Om nog even terug te komen op de uitwedstrijd in Venlo-Zuid, destijds stond Ron Timmermans nog bij ons onder de lat. Deze week maakte Ron bekend dat hij zijn voetbalschoenen aan de kapstok heeft gehangen. Blessureleed (knieën) dwingt Ron tot het maken van deze beslissing. Zomer 2003 kwam Ron na wat omzwervingen elders weer terug op het Reuverse nest. Ron was binnen ons elftal niet weg te denken, op elke positie was hij wel inzetbaar. En als we een keeper nodig hadden was Ron nooit te beroerd om onder de lat te gaan staan. Nu is het helaas afgelopen, het lichaam wil niet meer. We zullen Ron dit seizoen heus nog wel eens zien op het sportpark, alleen niet meer op voetbalschoenen.
Terug naar de wedstrijd de volgende spelers stuurde Peter het veld in:

Opstelling:  Mickel (K) / Rob M - Marc - Giel - Thijn / Sander - Frank - Jordy - Wessel / Lon - Eric

Wedstrijdverloop
Met wat vertraging omdat we onze gasten uit Venlo-Zuid de gelegenheid wilden bieden om met elf spelers aan de aftrap te verschijnen blies onze vaste scheidsrechter Hen Levels voor het begin van de wedstrijd. En dat was voor Hen al weer een tijdje geleden, maar we zijn blij dat hij er weer bij is. Vanaf het eerste fluitsignaal zagen we een boeiende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. De stand op de ranglijst loog wat dat betreft niet. Waar we konden zochten we de aanval, we maakten snel duidelijk dat we er vandaag voor de drie punten wilden gaan. Toch ging het na 5 minuten achterin even helemaal mis; een verkeerde terugspeelbal zette Koek helemaal op het verkeerde been. De Kwiek spits kon alleen op Mickel afgaan maar had geen rekening gehouden met de vechtlust van Koekie. Op karakteristieke wijze en pure wilskracht wist hij de Kwiek-spits nog te achterhalen en de kans te verijdelen. Na een kwartier onze eerste uitvaller, Thijn kon niet meer verder en werd vervangen door Luc. Even later genoten we van twee mooie acties, via Lon en Jordy kwam de bal voor de voeten van de volkomen vrijstaande Eric. Normaal gesproken weet onze topscoorder wel raad met deze 100 procent kans, maar niet vandaag: de keeper redde uitstekend. Nog was het gevaar voor de Venlonaren echter nog niet geweken, de rebound viel voor de voeten van Wessel. Helaas schoot hij vrij ruim naast.  Diezelfde Wessel kreeg even later ook een vrije schietkans, zijn schot kon echter door de Kwiek doelman nog tot corner worden verwerkt. Een minuutje later zat het er voor Giel ook op. Normaal is een helft voor Giel wel zo'n beetje het maximum, de laatste wedstrijden zit dat er zelfs niet meer in. Een half uur was er gespeeld toen we bij een corner van Kwiek aan de grond stonden genageld: 0-1. Even later belandde een slimme steekpass precies tussen Eric en de Kwiek keeper in. Beiden kwamen met de voet naar de bal maar de Kwiek keeper was net iets eerder en tikte de bal tot corner. Met nog een vijftal minuten de spelen speelde Sander op het middenveld op schitterende wijze Jordy aan. Jordy begon aan een indrukwekkende solo, die begon op het middenveld en tot Jordy's verbazing pas eindigde helemaal aan de achterlijn. Zijn voorzet was precies op maat en Lon tikte slim binnen: 1-1. Op slag van rust had Eric opnieuw moeten scoren. Een sublieme pass van Frank bracht hem opnieuw vrij voor het Kwiek Venlo. Hoewel de kans lastiger was dan de eerste mogelijkheid zou dit voor Eric in goede doen een zekerheidje zijn geweest. Nu helaas niet en de bal zeilde naast het doel. En dus bleef het er bij tot aan de rust.

Ook de tweede helft stonden we met 4 verse krachten aan de aftrap, een dergelijke luxe hadden we dit seizoen nog niet gekend. Wel hadden we de tweede helft wat meer moeite om in ons spel te komen, kennelijk hadden de vele mutaties in het veld toch zijn weerslag op het Reuverse spel.  Er waren nog geen 10 minuten gespeeld toen de volgende 100 procent kans zich voor de Reuvernaren aandiende. Dit keer kon Paul ongehinderd op de Kwiek doelman af gaan. Paul had nog rustig een kopje koffie kunnen gaan drinken bij zoveel tijd had Paul nog. Misschien was dit ook wel het probleem. In elk geval: eenmaal aangekomen bij de Kwiek doelman schoot Paul ruim langs. En elke voetbalkenner weet het: als de ene ploeg de kansen niet benut krijgt die ploeg vroeg of laat de rekening hiervoor gepresenteerd. En daar is niets aan gelogen. Een snelle uitval was onze verdediging te machtig: 1-2.
Even later kon Jordy ook niet meer verder en werd hij vervangen door Koek. Na 25 minuten had Rob M een mooie pass op Eric in petto. 3 keer is scheepsrecht? Niet voor Eric. Toegegeven het scheelde niet veel maar het was opnieuw een uitgelezen mogelijkheid die verloren ging. Beetje bij beetje begon de vermoeidheid binnen ons elftal toe te slaan.  Een kwartier voor tijd zat Sander er ook helemaal doorheen. Het laatste kwartier kwam het Reuvers slotoffensief niet meer goed van de grond, de wedstrijd had veel van onze krachten gevergd. Toch kregen we met nog een paar minuten te spelen op de middellijn nog een vrije trap waarvoor Paul zich meldde. Zelfs Koek marcheerde, op een manier zoals alleen Koek kan marcheren, het strafschopgebied binnen. Paul nam een aanloop en zag de bal het strafschopgebied invliegen, waar in een kluwen van spelers de bal op het hoofd van Koek belandde die de bal vervolgens heel kalm achter de Kwiek doelman binnen kopte: 2-2. En daar bleef het bij op sportpark Dijckerhof. Een leuke, spannende, enerverende, soms hoogstaande, sportieve, felle, aantrekkelijke, goede wedstrijd op een mooie zondagmorgen.

Bijzonderheden
What's next?
De volgende week gaan we op bezoek in Kessel.
Om 10.45 uur wordt er afgetrapt.