Reuver 7 - Swalmen 4

Uitslag
Ruststand  0 - 3
Eindstand  2 - 4


Doelpunten
Eric Mackenschins (1-3 en 2-4)

Wie waren van de partij?
Basis
Frank van Baden (Eric Mackenschins/45.)
Patrick Gregoor (k)
Marc Janssen
Sander Keuben (Rob Martens/75.)
Rob Martens (Vincent van Gils/45.)
Frank Martijn (Luc op de Laak/45.)
Lon Smeets
Ron Timmermans
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen (Frank Peeters/30.)
Wessel Wanten


Reserves
Vincent van Gils
Luc op de Laak
Eric Mackenschins
Frank Peeters

  

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Swalmen 4, één van de titelkandidaten uit onze klasse. Uit in Swalmen hadden we dankzij een uitblinkende doelman Otje één helft lang zicht op een stunt, alvorens met een toch duidelijke 5-1 nederlaag huiswaarts te keren. Maar dat was toen. Voor het aantal afmeldingen had het jaarlijkse sinterklaasfeest geen grote gevolgen. Met 15 aanwezige spelers mogen we wat dat betreft natuurlijk niet klagen. Onze vaste scheidsrechter Hen Levels moest vanmorgen nog enkele uurtjes slaap goedmaken zodat we op zoek moesten naar een geschikte vervanger. Deze vonden we in de persoon van onze leider Peter. Peter, Swalmenaar van origine,  kweet zich uitstekend van zijn taak en floot een prima wedstrijd. Omdat Peter natuurlijk niet én scheidsrechter én leider tegelijk kan zijn was Frank P vandaag belast met de opstelling. Zoals een goed leider betaamt maakte Frank er geen punt om zelf vanaf de zijlijn te beginnen.
Frank stuurde de volgende matadoren de wei in: Patrick (K) / Ron-Rob V-Koek-Frank M / Wessel-Eddie-Rob M-Sander / Frank vB-Lon.


Wedstrijdverloop
Net als Hen vorige week had Peter even na 10.00 uur goed zicht op beide doelen en kon de wedstrijd beginnen. Wat betreft spelverloop leekt de wedstrijd wel een kopie van vorige week en kan het verhaal van deze wedstrijd eigenlijk in 7 minuten worden verteld. Zo zagen we het eerste kwartier twee slordige ploegen op het veld staan. Balverlies, verkeerde passes, slechte balcontrole; kortom er viel weinig te genieten op deze sinterklaaszondag. Het was ook niet verwonderlijk dat er na een kwartier nog steeds nog 0-0 stond. Heel anders was het 7 minuten later. Persoonlijke fouten deden ons weer de das om en zo stond het na 22 minuten ineens 0-3. Wat we ook probeerden, we kwamen aanvallend totaal niet in het stuk voor. Eén enkele keer kwamen we slechts in het strafschopgebied van onze tegenstander en dat was ook pas vijf minuten voor de rust. Frank vB zette aan de linkerkant van het veld goed voor en de stiekem mee geslopen Koek wist met een geplaatste kopbal de Swalmer keeper bijna te verschalken. Bijna, want met een prima duik tikte deze de bal nog uit de linkerbenedenhoek. Veel meer zat er de eerste helft niet in. En Swalmen vond het, met confrontaties tegen TSC en Kessel nog voor de boeg, wel prima zo.

En net zoals vorige week, ging het de tweede helft aanmerkelijk beter. Opnieuw waren we door onze tegenstander op een grote achterstand gezet en opnieuw deed deze het de tweede helft een stuk kalmer aan. En daar profiteerden we de tweede helft uitstekend van. Er waren pas 5 minuten gespeeld in de 2e helft toen Eric aan de linkerkant van het veld voor een overmacht aan Swalmen verdedigers leek te staan,  maar puur op inzet en misschien een beetje geluk frommelde hij zich door de Swalmen verdediging heen. Voor de keeper aangekomen leek zijn schot niet eens zo gevaarlijk, maar hij gaf de bal zoveel effect mee dat de Swalmen keeper er geen raad mee wist: 1-3.  Niet dat Swalmen zich veel zorgen maakte, maar het was weer een beetje een wedstrijd. Het Reuverse zelfvertrouwen groeide en af en toe kregen we zelfs wat kansjes (goed schot Wessel). Het vierde Swalmen doelpunt kwam na 80 minuten dan ook een beetje uit de lucht vallen, gevaarlijk waren ze niet of nauwelijks meer geweest. Vlak voor tijd gooide Eric er opnieuw een weergaloze solo uit. Net als bij zijn eerste doelpunt deed hij het helemaal zelf, kon niemand van Swalmen hem stoppen en rondde hij bekwaam af : 2-4. Aan deze stand veranderde de resterende minuten niets meer.

Bijzonderheden
Het maken van doelpunten gaat ons dit seizoen moeilijk af. 
Dat één speler er in één wedstrijd twee weet te maken is bij ons al helemaal een zeldzaamheid, dat één speler er twee weet te maken in één helft is helemaal bijzonder.
Daarom Man Of The Match : Eric Mackenschins.

What's next?
Volgende week zijn wij te gast in Tegelen bij Sportclub Irene.
Aangezien Irene slechts één punt meer heeft dan ons beloofd dit een spannende wedstrijd te worden.
Als het weer het toelaat  wordt er in Tegelen om 10.00 uur afgetrapt.