Reuver 7 - VCH 6

Uitslag
Ruststand  0 - 0
Eindstand  0 - 0


Doelpunten
Meestal geen als je 0-0 speelt.

Wie waren van de partij?
Basis
Marc Janssen
Sander Keuben
Eric Mackenschins (Wessel Wanten/45.)
Rob Martens
Frank Martijn (Vincent van Gils/30.)
Frank Peeters
Paul Peeters
Luuk Strous
Narmo Bol (gastkeeper ZVV Reuver)
Olaf van Leipsig (gastspeler Reuver 4)
Nicky Levels (gastspeler Reuver 4)

Reserves
Vincent van Gils
Thijn Hoefs
Wessel Wanten

 


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de laatste thuiswedstrijd tegen VCH 6. Uit in Boekend speelden we één van onze slechtste wedstrijden van dit seizoen. Met een ontluisterende 10-0 nederlaag als gevolg. Dat zou vandaag dus echt heel anders moeten.  Ook vandaag weer een heel leger Reuverse afmeldingen, 14 stuks. Eéntje kon echter worden weggestreept want Wessel kwam net voor het begin van de wedstrijd zich melden dat hij toch kon spelen vandaag. En dat is toch weer iets anders dan zich op het laatste moment afmelden. En ook weer typisch Wessel; als het effe kan wil hij altijd meedoen. Drie gastspelers stonden op het wedstrijdformulier: Narmo Bol stond onder de lat, Olaf van Leipsig kwam het middenveld versterken en Nicky Levels moest voor doelpunten proberen te zorgen. De puzzel van de wisselspelers was niet zo moeilijk: Vincent vervulde zijn rol als notoire telaatkomer weer met verve; een plekje op de reservebank was zijn straf.  Thijn kon eigenlijk helemaal niet voetballen maar wilde zich wel beschikbaar stellen voor noodgevallen en Wessel was de laatste reserve.

De volgende opstelling kwam uit de bus:

Opstelling:  Narmo  / Paul - Koek - Frank P - Frank M / Luuk - Rob M - Sander - Olaf / Eric - Nicky

Wedstrijdverloop
Om 10.00 uur blies onze vaste scheidsrechter Hen Levels voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin zagen we een gelijkopgaande sportieve wedstrijd waarin VCH het eerste gedeelte van de 1e helft de overhand had en wij het tweede gedeelte. Na 10 minuten hadden we op voorsprong kunnen komen. Olaf bediende Nicky met een prima pass en Nicky kon links het strafschopgebied in gaan. De VCH keeper redde echter uitstekend bij Nicky's inzet. Achterin speelde Paul weer een prima partij, opnieuw maakte hij zijn verkiezing als aanvoerder meer dan waar. En dat was nodig want VCH wist enkele keren gevaarlijk voor Narmo op te duiken. Maar net als in Kessel toonde Narmo zich een betrouwbare sluitpost en greep hij keer op keer goed in. Na 20 minuten kregen we een corner die door een hele rits spelers werd gemist. Koek kwam net een teenlengte te kort op de bal in het doel te tikken en ook Frank P faalde in de afwerking. Langzamerhand werd VCH minder gevaarlijk en speelden de gevaarlijke situaties zich alleen nog af voor het VCH doel. Na een half uur spelen voelden de Reuver 4 spelers Olaf en Nicky zich opnieuw goed aan. Olaf's pass bereikte Nicky op  de punt van het strafschopgebied, Nicky draaide het strafschopgebied binnen en haalde uit met een prima schot uit de draai. Met een katachtige reflex kreeg de Venlose doelman echter nog net een hand onder de bal en wist hij hem net over de lat te tikken. Voor Frank M zat het na een half uur wedstrijd er op. Met hamstringklachten moest hij zich laten vervangen door Vincent.  Ook de laatste kansen waren deze eerste helft voor Reuver 7. Een directe vrije trap van Olaf werd door de VCH doelman prima uit de linkerbenedenhoek getikt. Net voor tijd ontsnapte Luuk aan de aandacht van de VCH verdediging en zag dat Eric helemaal alleen vrijstond in het strafschopgebied. Al stuiterend bereikte de bal Eric, maar deze kreeg de bal niet voldoende onder controle om af te werken. En dat was jammer wat een Reuverse voorsprong was op dat moment zeker verdiend. Stonden we in Boekend met de rust al op een hopeloze 7-0 achterstond, nu konden we met een 0-0 stand ons alleen maar verwijten dat we geen goal hadden weten te maken.

De tweede helft begon met met een wissel, Eric had zich net voor het laatste fluitsignaal de eerste helft geblesseerd en kon de tweede helft echt niet meer verder. Wessel kwam hem vervangen. Helaas ging het de tweede helft aanmerkelijk lastiger dat in het tweede gedeelte van de 1e helft. VCH had vaak de overhand maar echt gevaarlijk kon men ook niet worden. Wij kwamen veel minder vaak dan dat we wilden in de buurt van het VCH doel. Kwamen we in de buurt dan waren het schoten uit de 2e lijn, of van nog veel verder, waarmee we de VCH keeper probeerden te verontrusten. En daar had deze laatste geen enkele moeite mee. Na een dik kwartier profiteerde VCH van een onachtzaamheid in de Reuverse verdediging. De VCH spits kwam op de rand van het strafschopgebied oog in oog te staan met Narmo, omspeelde Narmo en schoof de bal in het lege Reuverse doel. Tenminste dat dacht hij en met hem vele anderen. Toch had hij buiten één Reuverse speler gerekend: onze aanvoerder Paul. Als Usain Bolt in zijn beste dagen spurtte hij achter de bal aan en wist hij met een uiterste krachtinspanning de bal net voordat deze de doellijn leek te passeren nog weg te tikken. Zo wist onze aanvoerder een zeker doelpunt te voorkomen. Omdat beide teams in de resterende tijd de kansen die men kreeg (en dat waren er van onze kant niet zo veel, al was Wessel met een schot over het doel er nog het dichtste bij) bleven missen was het na 90 minuten voetbal dan ook nog steeds 0-0.
En daar kan deze leider best vrede mee hebben.

Bijzonderheden
What's next?
Het slot van dit voetbalseizoen speelt zich af in Belfeld.
Komende donderdag gaan wij op bezoek bij Belfeldia, er wordt daar om 19.00 uur afgetrapt.
En dan zit het seizoen 2015-2016 voor Reuver 7 er op.