Reuver 7 - HBSV 5

Uitslag
Ruststand  0 - 2
Eindstand  2 - 2


Doelpunten
HBSV zelf (1-2)
Eddie Teeuwen (2-2)


Wie waren van de partij?
Basis
Giel Janssen (Vincent van Gils/45.)
Marc Janssen (Luc op de Laak/45.)
Frank Martijn (Rob Martens/45.)
Mickel Ottenheim
Frank Peeters
Luuk Strous
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen
Wessel Wanten (Eric Mackenschins/45.)
Marcel Nooyen (gastspeler Reuver 5)
Kay Schouten (gastspeler Reuver 5)


Reserves
Vincent van Gils (strafbeurt)
Luc op de Laak
Eric Mackenschins
Rob Martens

  

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de wiedergutmachungsthuiswedstrijd tegen HBSV 5. Want zo mogen we de wedstrijd van vandaag wel bestempelen, een week na het debacle tegen VCH waar eigenlijk alles mis ging wat maar mis kon gaan. Spelers die bloedend naar het ziekenhuis moesten worden gebracht, spelers die van het veld werden gestuurd, spelers die in eigen doel schoten, spelers die ruim te laat waren, spelers die helemaal niet kwamen opdagen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vandaag hoopten we als leiders een heel ander Reuver 7 te zien. En dat was ook het geval. Zo begonnen slechts 4 spelers in de basis die vorige week in Boekend ook in de basis begonnen. Diegenen die dachten dat de technische staf van Reuver 7 flink de bezem door de selectie had gehaald moeten we helaas teleurstellen. Het verschil met vorige week kwam geheel voor rekening van het aantal afmeldingen. Zo vielen er liefst 11 afmeldingen bij de technische staf op de mat. Voor het eerst in deze competitie maakten we dan ook dankbaar gebruik van een tweetal gastspelers: Kay Schouten en Marcel Nooyen van Reuver 5 mochten ook een trapje lager hun kunsten vertonen. Een kwaliteitsinjectie die ons elftal zeker kon gebruiken. En ook Eddie was vandaag weer van de partij. En wie goed keek zag dat er iets veranderd was aan Eddie; hij had zowaar nieuwe schoenen! Dochter Noortje was het gestuntel van haar papa op geleende schoenen meer dan zat en samen hadden ze een paar mooie nieuwe kicksen uitgezocht. Na wat puzzelwerk kwam Peter met bovenstaande opstelling op te proppen, waarbij de gastspelers in de spits (Marcel) en op het middenveld (Kay) te vinden waren.

Wedstrijdverloop
Het was even na tienen toen onze vaste scheidsrechter Hen Levels voor het begin van de wedstrijd floot. Voor het laatst in een afgeleefd pak want een fonkelnieuw scheidsrechterstenue is inmiddels onderweg. Meteen zagen we een heel ander Reuver 7 dan vorig week, niet alleen wat betreft aanwezige spelers maar ook wat betreft spelopvatting en inzet. De duels werden niet uit de weg gegaan en we gaven de gasten uit Hout-Blerick goed partij. Helaas moest Eddie de eerste minuten wel even wennen aan zijn nieuwe schoenen en waren zijn eerste balcontacten niet optimaal. Voordat hij het goed en wel in de gaten ging het achterin goed mis en prikte de HBSV-spits na 7 minuten de bal achter Mickel: 0-1. We lieten de kopjes echter niet hangen en een diepe bal belandde bij Wessel die een één op één situatie helaas niet kon verzilveren. Nog binnen het kwartier waren we achterin weer niet alert genoeg en weer was de HBSV-spits het goudhaantje: 0-2. Twee doelkansen, twee doelpunten. Wat betreft veldspel deden we niet eens zo veel onder voor HBSV, alleen de gasten waren dodelijk in de afwerking. Wij konden voorin echter nauwelijks echt gevaarlijk worden. En zo tikte de speelminuten voort en HBSV vond het prima. Voordat we het wisten was het rust.

Dat er iets moest gebeuren was duidelijk en met 4 verse krachten hoopten we de 2e helft op de ommekeer. Opnieuw starten we echter dramatisch en kwamen goed weg toen HBSV vlak na de theepauze twee dotten van kansen om zeep hielp. Toch ging er van de Reuverse aanval in de 2e helft meer dreiging dan in het eerste bedrijf. Na 10 minuten bereikte Kay Eric aan de linkerkant Eric en zijn voorzet werd door Luc goed ingekopt. Via de rug van een HBSV-verdediger verdween de bal naast het doel. Er was zelfs een korte periode van Reuverse druk wat resulteerde in een prima kans voor Eric waarbij de keeper op Eric's mooi diagonaal schot op het laatste moment nog met zijn benen redding kon brengen. Voor HBSV  was er in principe weinig aan de hand totdat de wedstrijd na een dik kwartier ineens kantelde. Wie van de oudere garde kent niet de befaamde uitspraak van keeper Dirk uit de befaamde F.C. Knudde strips: "Tikkie Terug Jaap" ?  De HBSV  doelman kent deze uitspraak sinds vanmorgen ook. Er was geen vuiltje aan de lucht voor de HBSV-verdediging toen hun keeper uitkwam aan de linkerzijde, de laatste man speelde de bal echter terug aan de rechterzijde. Het resultaat: een HBSV doelman vertwijfeld achter een bal aan rennend die tergend langzaam in het eigen doel rolde: 1-2. Gedaan was het met de Hout-Blerickse rust. Ballen kwamen niet meer aan bij een medespeler en onzekerheid maakte zich van de HBSV verdediging meester. Vijf minuten na de Reuverse aansluitingstreffer zagen we een prachtige Reuver 5 combinatie: Marcel zette in de as van het veld een mooie combinatie op met Kay en deze kon op het doel van HBSV afgaan. Zijn schot richting lange hoek was prima maar miste net wat geluk en ging rakelings naast het doel. Vijf minuten gebeurde dan toch wat de technische staf in de rust echt niet meer voor mogelijk had gehouden. HBSV kon zich niet meer onder de Reuverse druk uit voetballen en leverde de bal prompt in bij Kay. Kay bereikte met strakke pass Luuk die tussen een aantal HBSV-verdedigers zag dat Eddie stiekem mee naar voren was geslopen. Luuk behield het overzicht en speelde Eddie keurig in de voeten aan. Eddie zette zijn spiksplinternieuwe  kicksen achter de bal en schoof de bal onder de mistastende HBSV doelman binnen: 2-2. Wat zal Noortje trots zijn op haar papa! HBSV liet zich voorin steeds minder gelden en liet zich in de rest van het duel steeds meer uit hun spel halen. 10 minuten voor tijd liep men nog tegen een gele kaart aan. Ondanks de numerieke meerderheid veranderde er in de resterende minuten niets meer aan de stand, niet in het minst doordat Hen na een dikke 40 minuten het voor gezien hield. Daar konden wij wel mee leven.

Bijzonderheden
-
 
What's next?
Volgende week kan de selectie van Reuver 7 uitslapen. De zomertijd komt aan zijn einde, dus we hebben zelfs een uurtje langer weekend.
Op zondag 1 november gaat de competitie weer verder. Wij zijn dan te gast in Baarlo waar om 10.30 uur wordt afgetrapt.