Swalmen 4 - Reuver 7


Uitslag
Ruststand 1 - 1
Eindstand 5 - 1


Doelpunten
Frank van Baden (0-1)


Wie waren van de partij?
Basis
Frank van Baden (Marc Janssen/45.)
Vincent van Gils
Giel Janssen (Frank Martijn/45.)
Rob Keuben (Sander Keuben/45.)
Eric Mackenschins
Mickel Ottenheim
Ruud Peeters
Luuk Strous
Eddy Teeuwen
Ron Timmermans (Rob Keuben/60., Ron Timmermans/75.)
Wessel Wanten

Reserves
Marc Janssen
Sander Keuben
Frank Martijn


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de allereerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. Ver hoefden we hiervoor niet te reizen immers Swalmen was onze tegenstander. En als het woord Swalmen valt dan begint het bij Peter altijd te kriebelen. Peter die het grootste gedeelte van zijn leven voor de zwart-witten uitkwam was echter de geblesseerd om in het veld van waarde te kunnen zijn. Ook onze matchwinner van vorige week, Paul was te geblesseerd om mee te kunnen doen. En omdat Patrick zich ook al had afgemeld misten we zo meteen onze 2 topscorers. Dat was wel even een tegenvaller. En zo kwam het aantal afmeldingen, mede door de last-minute afmeldingen van Thijn en Luc, uit op maar liefst 10 spelers. Gelukkig beschikken we dit seizoen over een dermate brede selectie dat we dit moeiteloos konden opvangen.


Wedstrijdverloop
Onze tegenstander moest eerst nog even op de foto zodat de aftrap even op zich liet wachten. Het was hierdoor ruim 10 minuten later dan gepland dat de scheidsrechter onder het genot van een stralend zonnetje voor het begin van de wedstrijd blies. Vanaf de aftrap probeerde Swalmen het initiatief te pakken maar de plaatselijke kermis zat de gastheren uit Swalmen kennelijk nog in de benen want hun spel was in het eerste gedeelte niet al te nauwkeurig. Mickel had de verdediging echter prima neergezet en op het moment dat Swalmen er toch doorheen glipte greep Mickel uitstekend in. Met veel inzet en strijd konden we de gastheren de 1e helft nog best bijbenen, alleen slaagden we er voorin niet of nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Het duurde bijna 20 minuten toen we via een vrije trap van Ruud ons pas voor de het 1e keer in het strafschopgebied wisten te melden. Toch waren we vandaag uiterst effectief. Er waren ruim 20 minuten gespeeld toen Eric profiteerde van een onachtzaamheid in de Swalmer defensie, hij schudde op inzet zijn tegenstander van zich af en bereikte aan de linkerkant van het veld Frank vB. Frank bekeek de situatie eens op zijn gemak: het was toch wel nog een stuk lopen tot aan het doel en de keeper stond bovendien ook een paar meter voor zijn doel. Waarom zou ik dat hele stuk gaan lopen dacht Frank, het kan toch ook op een andere manier. Met een torenhoge boog leek de bal in de Swalmer struiken achter het doel te verdwijnen, echter op het laatste moment maakte de bal een zodanig dalende curve dat de bal precies op tijd in het lege doel achter de verbouwereerde Swalmer keeper neerplofte: 0-1. Het was dan wel compleet tegen de verhouding in maar niemand in het Reuverse kamp die daarom maalde. Lang konden we niet genieten van onze voorsprong want Swalmen schakelde een tandje hoger en nog geen twee minuten lag de bal achter Mickel: 1-1. In de fase daarna piepte en kraakte de Reuverse verdediging meerdere malen maar met kunst- en vliegwerk, een flinke portie geluk en een geweldig keepende Mickel hielden we de gastheren van een voorsprong af. Met nog een tiental minuten te gaan ging het achterin bij Swalmen weer mis en weer was Eric er als de kippen bij om van de situatie te profiteren. Weer zag hij links Frank vB vrijstaan, maar dit keer in een veel kansrijkere positie veel dichter bij het doel. Frank kon echter deze uitgelezen kans echter niet verzilveren en schoot de bal voorlangs. En zo zochten we met een 1-1 ruststand het kleedlokaal op voor een weldadig bekertje thee.

Frank vB, Giel en Rob konden bijkomen van hun inspanningen en werden vervangen door Koek, Frank M en Sander. Frank vB en Giel hadden dit vooraf ook al aangegeven. Met name voor Giel is het natuurlijk toch wel even wennen. Niet veel mensen denken er over na om op 58-jarige leeftijd de actieve voetbalsport weer nieuw leven in te blazen, voor Giel was dit echter geen probleem. Met de week zien we hem steeds beter worden en ik denk dat we nog veel plezier aan hem kunnen beleven. De 2e helft schakelde Swalmen nog een tandje hoger en met veel strijd konden we hun de eerste 10 minuten nog van het scoren afhouden. Echter toen was er geen houden meer aan en moest ook Mickel zich gewonnen geven: 2-1. De volgende fase werd gekenmerkt door een sterker Swalmen dat de hun geboden kansen echter allemaal om zeep hielp en een aanvallend onmachtig Reuver dat hoopte en loerde op een gevaarlijke uitval om de gelijkmaker te scoren. Met nog een kwartier te spelen maakte Swalmen echter aan alle Reuverse dromen een einde en besliste men de wedstrijd: 3-1. In het resterende gedeelte kwamen daar nog 2 doelpunten zodat na 90 minuten de 5-1 eindstand op het scorebord stond. Slechts één keer kwamen we de tweede helft een beetje in de buurt van het doel van de gastheren, toen Wessel de bal bij een directe vrije schop de bal voor zich opeiste en deze heel aardig inschoot. Zijn inzet net over het Swalmer doel was in feite het enige Reuverse wapenfeit op aanvallend gebied. En dat was vandaag helaas niet genoeg om punten mee te nemen.


Bijzonderheden
Elftalfoto en bespreking
Voorafgaand aan de wedstrijd van volgende week worden we weer op de gevoelige plaat vastgelegd door onze eigen Reuvers voetbal fotograaf Ton Ravier.
Vorig jaar eindigde deze sessie in mineur toen Patrick bij de warming up van ruim 30 meter de bril van Ton's hoofd schoot en Ton hevig bloedend in de kantine moest plaatsnemen. Dringend verzoek dan ook aan iedereen om bij de warming up goed op te letten zodat de situatie zich niet herhaald!
Na afloop van de wedstrijd komen we niet alleen bij elkaar om de tweede thuisoverwinning te vieren, maar ook om wat zaken te bespreken en afspraken te maken met betrekking tot het sparen, wasgeld, afmelden etc..

What's next?

Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma.
TSC uit Tegelen is te gast op Sportpark Dijckerhof, aftrap zoals gebruikelijk om 10.00 uur.