VVV'03 5 - Reuver 7


Uitslag
Ruststand  2 - 1
Eindstand  2 - 3


Doelpunten
Luc op de Laak (2-1)
Eric Mackenschins (2-2)
Luc op de Laak (2-3)


Wie waren van de partij?
Basis
Vincent van Gils
Thijn Hoefs (Sander Keuben/45. / Lon Smeets/70.)
Giel Janssen (Rob Martens/35. / Sander Keuben/75.)
Marc Janssen
Rob Keuben (Jordy Sloesen/45.)
Luc Op de Laak
Paul Peeters
Lon Smeets (Eric Mackenschins/45.)
Luuk Strous
Eddie Teeuwen
Wessel Wanten (Rob Keuben/85.)


Reserves
Sander Keuben
Eric Mackenschins
Rob Martens
Jordy Sloezen

 
Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen VVV'03. Op 8 november van het vorig jaar was deze ploeg te gast op sportpark Dijckerhof. Dit was de laatste wedstrijd die wij in winst wisten om te zetten. Toen ging het zeker niet gemakkelijk en was
een zwaarbevochten 2-1 overwinning het resultaat. Resultaten uit het verleden tellen echter niet meer en zijn geen garantie voor succes. Waar de weersvoorspellingen het hadden over een temperatuur van 20° was hier bij vertrek uit Reuver geen sprake van.
Het was fris en het regende. Liefst 16 personen stonden er donderdagavond nog op de spelerslijst, maar zoals de laatste weken steeds het geval was geweest kwam het aantal van de zondag lager uit dan dat van de donderdag. En het was niet de minste die zich had afgemeld; uitgerekend
onze keeper Otje was niet van de partij. In de thuiswedstrijd tegen VVV'03 was Otje de grote uitblinker die toen voor ons de overwinning uit het vuur sleepte. Maar als Otje er niet is, is er gelukkig nog altijd Paul, de vaste vervanger van Otje. Paul heeft misschien niet het talent van Otje maar compenseert dit met 200% inzet.
De volgende namen stuurde Peter het veld in:

Opstelling:  Paul (K) / Eddie - Koek - Giel - Luuk / Vincent - Thijn - Luc- Wessel / Lon - Rob K

Wedstrijdverloop
Of de scheidsrechter wilde wachten totdat het helemaal droog was is niet bekend, in elk geval had hij geen haast. Het was 10.10 uur toen hij floot voor het begin van de wedstrijd. Ook voor de verslaggever was het wennen. Waar de laatste 2 wedstrijden zich vrijwel uitsluitend op de Reuverse helft afspeelden, gebeurde er vandaag zowel op de Reuverse als op de Venlose helft van alles. De eerste noemenswaardige actie had meteen een Reuvers doelpunt moeten opleveren. Vanaf de zijkant van het veld wilde VVV'03 terugspelen op de keeper. Helaas voor de Venlonaren zag men hierbij Lon over het hoofd. Gezien het postuur van Lon een prestatie op zich. Maar vervolgens ging eigenlijk alles mis, de bal sprong een metertje of zes van Lon's voeten af en de Venlose keeper kon in alle rust de bal oprapen. Even later leek de Reuverse openingstreffer dan toch te vallen. Rob K wist Luc te bereiken, en deze bleek ook met zijn linkerbeen over een prima schot te beschikken. De VVV'03 keeper ranselde de bal echter uit de kruising. We waren het eerste half uur de bovenliggende partij. Het middenveld was de gasten uit Venlo de baas en achterin bleef het gelegenheidsduo Eddie-Koek relatief eenvoudig op de been. Volkomen tegen de verhouding in kwamen de gastheren uit een counter net binnen het half uur op voorsprong: 1-0. Het Reuverse antwoord liet niet lang op zich wachten. Een voorzet kwam in de buurt van Lon. De bal had niet eens een goede hoogte, veel anderen zouden dan ook gekozen hebben voor een schot op doel, maar Lon verraste ons met een geniepig geplaatste kopbal richting rechter benedenhoek. Met een katachtige reflex tikte de Venlose keeper de bal opnieuw uit het doel zo voor de voeten van Rob K. Zijn inzet vloog echter hoog over het opvangnet richting parkeerplaats. Twee minuten later kregen we opnieuw het deksel op de neus. Een diepe bal leek niet eens zo gevaarlijk, maar de scheidsrechter zag in een kleine duw genoeg reden om de bal op te stip te leggen. En als Cillessen al geen strafschop kan stoppen, kun je dit van Paul natuurlijk al helemaal niet verwachten: 2-0. Voor Giel zat het er inmiddels al op. Waar hij meestal de rust wel weet te halen, was dit vandaag te hoog gegrepen voor de geboren Drutenaar.  Rob M kwam hem vervangen. Wat we ook probeerden, het zat ons gewoon niet mee. Ook Vinnie kreeg voor de rust nog een goede kans. In plaats van een ferme uithaal plaatste hij de bal met veel gevoel richting VVV'03 doel maar opnieuw wist de Venlose keeper er een voet tegen te krijgen. Uit de hiernavolgende corner van Wessel ging de bal vervolgens via een Venlose tegenstander via de bovenkant van de lat over het doel. Op het moment dat we er ons eigenlijk al mee verzoend hadden dat het niet meer zou lukken deze eerste helft, kregen we nog een laatste corner. Wessel bracht de bal prima voor en Luc kopte keurig binnen: 2-1. En die treffer was meer dan verdiend.

Drie verse krachten aan de start van de 2e helft, met een compleet nieuwe voorhoede. Eric en Jordy moesten voor de doelpunten gaan zorgen. Sander moest mede de lijnen gaan uitzetten op het middenveld. Toen we uit het kleedlokaal kwamen zag het er buiten ineens heel anders. Een aangenaam zonnetje scheen over het sportpark Herungerberg. Was dit een goed voorteken voor een succesvolle 2e helft? Speciaal op verzoek van Koek blies de scheidsrechter om 11.11 uur voor het begin van de 2e helft. Met zijn allen gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Bij een mooie combinatie tussen Vinnie  en Eric  liet onze topscoorder zich meteen gelden. De VVV'03 keeper wist echter opnieuw de bal tot corner te verwerken. Het zag er allemaal niet zo gepolijst uit bij de Venlose keeper (overduidelijk een veldspeler die bij de D-tjes op een blauwe zaterdag nog eens tussen de palen had gestaan) maar steeds kreeg hij er wel een hand, been of hoofd tegen. De corner hadden we nog te goed, zoals altijd kwam die van de voet van Wessel. Dit keer torende Eddie hoog boven iedereen uit en kopte de bal keurig in. Net niet goed genoeg , want opnieuw bracht de lat uitkomst voor de verslagen doelman.
De jacht op de gelijkmaker begon zijn tol op te eisen. 70 minuten waren er pas gespeeld en Sander was al helemaal op. Lon kwam weer terug het veld in. Een half uur was er gespeeld toen Koek de bal op zijn gemak achterin kon aannemen. Hij marcheerde op zijn gemakje richting middencirkel zonder dat iemand hem een strobreed in de weg legde, uit zijn ooghoeken zag hij Eric voorin in een goede positie staan. De pass van Koek was strak ingespeeld en had precies de juiste snelheid. Eric wist wel raad met dit buitenkansje, zette aan voor een sprint, schudde zijn tegenstander van zich af en liet de Venlose keeper kansloos: 2-2.  Met nog een kwartiertje was de pijp ook bij Rob M helemaal leeg en kwam hij naar de reservebank toe om te vragen of Keuben voor hem verder wilde spelen. Voordat Rob zich klaar kon maken om in te vallen stond de wonderbaarlijk snel herstelde Sander ineens weer tussen de lijnen. Het spel golfde op en neer. Beide ploegen bleven spelen voor de overwinning. Met nog een kwartier te spelen kregen we op het middenveld een vrije trap. Iedereen voorin verwachtte een indraaiende voorzet maar Wessel nam de gok en probeerde het ineens. De Venlose sluitpost verkeek zich volkomen op de steeds langer wordende bal maar opnieuw bracht de lat redding voor de kansloze doelman. Maar nog was er geen man overboord want de bal kwam terug van de lat voor de voeten van de volkomen vrijstaande Lon. Maar het was niet de dag van Lon. Zijn inzet was te zwak om de keeper te verontrusten. Met nog een kleine 10 minuten te spelen ging Eric op nieuw aan de haal en ging het Venlose strafschopgebied in. Overduidelijk werd Eric binnen de lijnen neergelegd, maar de scheidsrechter beoordeelde dat er niets aan de hand was en liet doorspelen. Toch kwam de bal vrijwel meteen weer terug in Reuvers bezit en belandde bij Lon. Lon zag Luc vrijlopen en speelde hem prima aan; Luc liet zich deze kans niet ontnemen en versloeg de Venlose sluitpost: 3-2.  VVV'03 zette nog aan voor een laatste slotoffensief, de laatste vijf minuten duurden wel een kwartier. De gastheren kregen nog een aantal gevaarlijk indraaiende corners maar Paul gaf achterin geen krimp. Hij bokste alles wat voor zijn handschoenen kwam weg en de na 90 enerverende minuten was de eerste overwinning van 2016 voor Reuver 7 een feit.

Bijzonderheden
What's next?
De volgende week spelen we thuis tegen Kwiek Venlo 9.
Om 10.00 uur is de aftrap op sportpark Dijckerhof.