Bieslo 4 - Reuver 5 

Uitslag
Ruststand    2 - 1
Eindstand    5 - 2

Doelpunten
Barry Roox  (2-1)
Ruud Lemmen (2-2)


Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de altijd beladen uitwedstrijd tegen Bieslo 4. Nog geen maand geleden kwamen we elkaar  in de beker ook al tegen, toen trokken wij met 4-1 aan het langste eind. Dus we konden in elk geval een goed gemotiveerde tegenstander verwachten op Sportpark De Solberg. En of je in Beesel woont of Oppe Ruiver, voor wedstrijden tussen De Windjbuujels en De Drake hoef je niemand te motiveren.

Net na 11.00 werd er afgetrapt in Beesel. De Beeselse gastheren hadden kosten nog moeite gespaard om het ons vandaag flink lastig te maken. Ten eerste mochten we aantreden op het Rijkelse veld, het meest drassige en zompige veld dat men in Beesel tot zijn beschikking heeft. Ten tweede had men, om het ons nóg lastiger te maken, het Rijkelse veld ook nog eens extra bestrooid met bladeren. Uiteraard om ons verfijnde combinatiespel hierdoor nog verder te ontregelen. Als extra afleidingsmanoeuvre had men ook nog eens gelijktijdig met onze wedstrijd op het veld vlak achter ons een korfbalwedstrijd met enkele lokale beauty's geprogrammeerd. Afgaande op het vertoonde Reuverse spel slaagde Bieslo met deze maatregelen hierin met vlag en wimpel.

Dat we een agressief en fel Bieslo aan de aftrap konden verwachten was geen verrassing, het matige Reuverse spel des te meer. We stapelden fout op fout, ballen over slechts een paar meter kwamen veelal bij een Bieslo speler terecht en opbouwend brachten we veel te weinig. Zonder goed te hoeven voetballen liep Bieslo binnen 20 minuten uit naar een verdiende 2-0 voorsprong. Wij konden daar tot op dat moment vrijwel niets tegenover zetten. Pas na een kwartier kwamen we pas voor het eerst in het Beeselse strafschopgebied maar Ruud kon de Beeselse doelman niet verrassen. Langzamerhand kwamen we het tweede gedeelte van de 1e helft iets beter in ons spel en kwamen we via de linkerkant tenminste tot kleine kansjes voor Ruud (na een prima actie van Ramon) en Ramon (na een prima actie van Ruud). Veel meer kreeg de Beeselse sluitpost niet te doen. Otje had aan de andere kant zijn handen vol om de Beeselse aanvallen onschadelijk te maken. De Reuverse Anschlusstreffers kwam vijf minuten voor de rust letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Nicky brak aan de rechterzijde van het veld door en gaf een perfecte voorzet op Barry die (net als tegen Kessel) de bal schitterend buiten bereik van de doelman binnenkopte: 2-1. En zo kroonde Barry zich tot topscoorder van Reuver 5 en blijkt er ook nog eens een begenadigd kopbal specialist in hem te schuilen. Bovendien gaf deze treffer hoop voor de 2e helft.

Hoewel het steeds donkerder werd boven het Beeselse sportpark ging net na de rust de zon schijnen voor de Reuvernaren. We waren nog maar net begonnen aan de tweede helft toen Ruud heel Beesel zijn hakken liet zien. Aangekomen bij de laatste hindernis, de Beeselse doelman. bleef hij heel rustig en werkte heel beheerst af: 2-2. Zo hadden we net als tegen Kessel opnieuw een achterstand van 2 doelpunten moeten wegwerken. Echt aangeslagen was Bieslo door de gelijkmaker echter niet. Dit had echter kunnen veranderen als Koekie in uitstekende schietpositie de bal met iets meer venijn had binnengeschoten. Nu kon de Beeselse doelman de bal echter toch vrij gemakkelijk pakken. Omdat we aan de rechterkant geen vuist konden maken en al het gevaar door het midden of via de linkerkant moest komen kon de Bieslo verdediging zich goed instellen op de Reuverse aanvallen. Misschien niet zo verdiend als in de eerste helft, maar na 20 minuten kwam Bieslo toch weer opnieuw op voorsprong. Toen daar vijf minuten later een 4e Beeselse treffer achteraan kwam was de wedstrijd feitelijk gespeeld en wisten we dat een eerste overwinning er vandaag niet meer in zou zitten. Frank S had de Reuverse aansluitingstreffer wel nog op zijn schoenen maar vandaag mocht het niet zo zijn. Dat local hero Johan Timmermans er ook nog 5-2 van maakte en Nicky nog een strafschop mistte gooide nog wat extra zout in de Reuverse wond.


What's next
Volgende week krijgen we het opnieuw niet gemakkelijk. VOS 3, nog zonder puntverlies, is dan te gast op sportpark Dijckerhof.
Aan ons om hier een eind aan te maken.

 

Wedstrijdverslag Henk Stinges