Doelpuntenmakers John Selen 2 maal Johan Vossen 1 maal

Boekoel 3 - Reuver 5  

Uitslag
Ruststand    0 - 1
Eindstand    3 - 3

Doelpunten
John Selen (0-1 en 2-3)
Johan Vossen (2-2)

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Boekoel 3, de rode lantaarndrager in onze klasse. Met het oog op het vrij programma van zowel Boekoel 1 als Boekoel 2 zou het zo maar kunnen dat er flink versterkt Boekoel 3 op het veld zou staan. Bovendien misten we onze topscoorder Macky, zodat voorin Sjmul en Witte voor de doelpunten moesten gaan zorgen. Ondanks de diverse carnavalsactiviteiten waren alle spelers van de partij, zodat we met 13 spelers afreisden naar Boekoel. 

Nadat de veteranen van Boekoel en Slekker Boys het enige beschikbare speelveld vanaf 09.30 uur al hadden mogen omploegen waren wij om 11.00 uur aan de beurt. Het was waterkoud guur weer in Boekoel en het geboden veldspel was ook niet bepaald hartverwarmend. Mocht Boekoel 3 zich flink versterkt hebben was daar de eerste helft helemaal niets van te zien. Veruit de minste tegenstander die we de tot nu toe in de competitie waren tegengekomen. Alleen maakten we het ons zelf veel en veel te moeilijk. Ondanks dat we heer en meester waren hielpen we binnen 10 minuten al twee enorme kansen (Frank S. en Sjmul) om zeep. Van Boekoelse kant kwam echter helemaal geen gevaar. Achterin speelden we de bal soms eindeloos naar elkaar toe met af en toe een versnelling die voor gevaar moest zorgen. Bij momenten leek het wel of we naar een demonstratiewedstrijd Walking Football aan het kijken waren. De plotselinge aanwezigheid van een jong hondje die vol enthousiasme de Reuver spelers één voor één begon te besnuffelen was een welkome afwisseling van datgene dat er op het veld viel te zien. Toch kwamen we na een half uur spelen op voorsprong In feite had Witte al twee keer de openingstreffer op zijn voet voordat de bal bij John Selen kwam. Net als vorige week bleef John heel rustig en tikte de bal binnen: 0-1. Omdat Boekoel ook tot niet veel meer in staat was bleef het daarbij tot aan de rust.

De tweede helft kwam Boekoel heel anders voor de dag. Was de eerste helft geen enkele speler van de gastheren op een goede actie te betrappen ineens kregen de roodwitten kansen. Een kans voor een leeg doel en een bal op de lat hadden de Reuvernaren moeten wakker schudden, maar de meesten bleven vandaag onder hun niveau spelen. Na 20 minuten gebeurde dat wat zich al aankondigde, een counter was ons achterin te machtig en Boekoel kwam langszij: 1-1. Voorin bleven we maar de kansen missen die we kregen (Frank S voorlangs en Rob M intikker).  En na een half uur werd het zelfs van kwaad tot erger toen Boekoel zelfs op voorsprong kwam. Vossen had het achterin ondertussen wel gezien en ging zich nadrukkelijk met de aanval bemoeien. Nog geen vijf minuten na de Boekoelse voorsprong haalde hij verwoestend uit en schoot de bal onhoudbaar binnen in de linkerbovenhoek: 2-2. Weer drie minuten later deed hij het aan de linkerkant van de strafschopgebied opnieuw helemaal alleen, had hij pech in de afwerking maar maakte de goed meegelopen John Selen het keurig af: 2-3. Maar wie dacht dat deze voorsprong de Reuvernaren vertrouwen en rust gaf om de wedstrijd rustig uit te spelen die kwam bedrogen uit. Opnieuw enkele minuten later kon Otje opnieuw vissen toen een Boekoelse counter door de Reuverse verdediging sneed: 3-3. Het slotwoord was opnieuw voor Vossen. Een prachtige snoeiharde vrije trap kwam via de Boekoelse keeper voor de voeten van een drietal vrijstaande Reuver spelers. In plaats van rustig af te werken liep men elkaar echter vooral in de weg zodat de nieuwe voorsprong uitbleef. Aan de stand veranderde in het resterende gedeelte van de wedstrijd niets meer. Een punt gewonnen of twee punten verloren? Het afwerken van de kansen baart toch wel enige zorgen. Misschien dat komen trainen hiervoor toch een oplossing is!

What's next
Volgende week komt RKSVN 3 op bezoek op Sportpark Dijckerhof. 
Om 10.30 uur wordt er zoals gebruikelijk afgetrapt.