Uitslag 1-1

Doelpuntenmaker

Eric Mackenschins

 

Reuver 6 - Belfeldia 5 

Uitslag
Ruststand    1 - 1
Eindstand    1 - 1

Doelpunten
Eric Mackenschins (1-0)
  
Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Belfeldia 5. Met vandaag Belfeldia en vorige week IVO troffen we de enige twee ploegen uit onze klasse waarin we dit seizoen niet van verloren. In Belfeld slaagden we via een geweldig doelpunt in de slotminuten van onze keeper Otje erin om een punt te pakken. Maar vorige week in Velden hadden we al gezien dat dit geen enkele garantie op een eventueel succes betekend. Twee gastspelers waren bereid om ons team vandaag uit te helpen: Eric Mackenschins en Marcel Nooyen, beiden van Reuver 5. Marcel had gemeend de wedstrijd van vandaag maar op halve kracht te hoeven spelen, hij had immers maar één schoen meegenomen. Als snel kwam hij echter tot de conclusie dat dit toch niet ging werken en hij haastte zich huiswaarts om toch een tweede schoen te bemachtigen. Dat was ook niet het laatste woord wat er over schoenen gezegd kon worden vandaag. Na nog geen half uur spelen gaf Giel aan de leiders het signaal om zich te laten wisselen. Moegestreden wilden de leiders hem opvangen, maar van vermoeidheid was geen sprake. Giel zijn schoenen waren helemaal kapot gescheurd zodat voetballen onmogelijk was. Het toeval wilde dat Giel in zijn vorige wedstrijd zijn schoenen ook al kapot had gelopen. Dus nu waren zijn reserveschoenen aan de beurt. Hopelijk voor ons heeft Giel nog ergens een paar reserve reserveschoenen liggen anders zal hij toch een paar nieuwe moeten kopen. Helemaal geen slechte investering want Giel heeft besloten om aan zijn indrukwekkende carrière nog een jaar vast te plakken. Verrassend genoeg was Ron ook nog eens van de partij. Ron, in verband met zijn werk  de kampioen laat afmelden van ons team, had zich immers al eerder afgemeld voor vandaag. Omdat hij van zijn werkgever wat later hoefde te beginnen dan gepland, kon hij toch de eerste helft meedoen. In plaats van lekker in zijn warme nest te blijven liggen omdat hij toch al afgemeld was, wilde hij dit vandaag toch niet missen. Super!

Net na tienen was het onze vaste scheidsrechter Hen Levels die blies voor het begin van de wedstrijd. Furieus schoten we uit de startblokken toen Paul net te laat was voor een scherpe voorzet van de linkerkant. Daarna ontwikkelde zich een wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde ploegen waarbij het grootste gedeelte van het balbezit zich op het middenveld afspeelde. Kansen aan beide kanten waren schaars. Een wereld van verschil met de 4-4 wedstrijd in Belfeld. En als Belfeld eens gevaarlijk leek te worden was Otje steeds op zijn hoede om de aanvallen onschadelijk af te maken. Na een half uur spelen was er nog steeds geen van beide ploegen die zijn stempel op de wedstrijd kon drukken.
Toch waren wij de ploeg die de score opende. Eric snelde aan de rechterkant zijn tegenstander voorbij. Net zo verrassend als Paul 's avonds tijdens de seizoensafsluiting ineens van de aardbodem leek verdwenen, dook hij nu in de buurt van Eric op. De kaats met Eric was perfect uitgevoerd en Eric liet met een geplaatst schot in de lange hoek de tegenstander kansloos: 1-0. Na de openingstreffer probeerden de gasten uit Belfeld het initiatief wel naar zich toe te trekken, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit vooralsnog niet. Totdat Rob V ineens een complete black-out kreeg in ons eigen strafschopgebied. Misschien dat hij met zijn gedachten al bij de seizoensafsluiting zat en zijn hand uitstak om vijf bier te willen bestellen, we zullen het waarschijnlijk nooit echt weten. Helaas voor ons werd op hetzelfde moment de bal hoog in ons strafschopgebied gespeeld en raakte de bal de hand van Rob. Hen, normaal gesproken niet de beroerdste om af en toe eens een oogje dicht te knijpen, kon echter niet anders dan de bal op de stip te leggen. Het scheelde niet veel, want Otje kreeg nog net een hand achter de bal, maar de inzet van Belfeldia was toch voldoende voor de gelijkmaker: 1-1. Aan deze stand veranderde tot aan de rust niets meer.

Na 45 minuten wedstrijd kon de wedstrijd nog alle kanten op. Tenminste, daar had het alle schijn van. Terugkijkend op de tweede helft bleek dit echter helemaal niet het geval. Belfeldia nam het initiatief en gaf het de gehele tweede helft niet meer af. Wij kwamen aan aanvallen niet of nauwelijks meer toe. Het leek een kwestie van tijd voordat een tweede Belfeldse doelpunt zou vallen, zeker nadat de Belfeldse aanval ook nog eens steun kreeg van onze eigen mensen (Rob M op de lat buiten het bereik van Otje en Koekie waarop Otje al zijn kunnen moest aanspreken om de bal nog uit het doel te ranselen). Achterin piepte en kraakte het in de Reuverse verdediging onder de druk van de Belfeldse aanvallen, maar het brak niet. En eerlijk gezegd op Otje stond vandaag geen maat. Eén klein foutje in de eerste helft toen hij een hoge bal in het vijf meter gebied verkeerd beoordeelde, maar verder een geweldige wedstrijd. Met een laatste geweldige redding, velen van ons hadden hem al geteld, sleepte Otje ons erdoor en bleef het uiteindelijk na 90 minuten bij 1-1. Een zeer zwaarbevochten punt, misschien niet verdiend maar er was geen speler van ons team die daar moeite mee had. Onder het genot van een lekker glaasje bier werd er na afloop nog gezellig nagepraat tijdens de traditionele seizoensafsluiting van VV Reuver.

What's next
Volgende week gaan we op bezoek bij VVV'03 6.
Normaal gesproken zitten we dan al lang en breed in de kantine, maar nu trappen we pas om 12.00 uur.
Tevens wordt een van de laatste kansen worden om dit seizoen toch nog eens te winnen.
Gemakkelijk zal het niet worden, maar in voetbal is alles mogelijk.