Helden 5 - Reuver 5  

Uitslag
Ruststand    2 - 0
Eindstand    4 - 2

Doelpunten
Roy Niemans (2-1)
Eric Mackenschins (4-2)

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de eerste wedstrijd sinds 3 december 2017, toen we onder winterse omstandigheden op bezoek gingen bij MVC 5. Van winterse omstandigheden was vandaag gelukkig geen sprake en iedereen keek er toch wel weer naar uit om weer eens een lekker potje te voetballen. Om 11.30 uur kwam er dan definitief een einde aan de winterstop die dus ruim 3 maanden heeft geduurd.  Wie goed keek zag in het Reuverse doel iemand staan, die daar normaal eigenlijk nooit staat: Johan Vossen. Wegens afmelding van onze vaste doelman Mickel Ottenheim was het Johan, die op eigen verzoek vandaag als keeper stond opgesteld. Achteraf bleek dat er toch heel wat zaken zijn die Johan beter beheerst dan keepen. Naast de gebruikelijke namen waren vandaag Rob V en Marcel na lang blessureleed ook weer eens van de partij. Over Rob zo meteen meer. 
Onze start in het nieuwe voetbaljaar was furieus, John zette zich aan de rechterkant goed door en zijn voorzet werd door de Heldense doelman via de lat tot corner verwerkt. Na 10 minuten zat het voetbalseizoen voor Rob Verkoelen er al weer op. Opnieuw kreeg hij last van zijn teen, die hem de gehele eerste seizoenshelft ook al aan de kant had gehouden. Triest, maar waar, het seizoen van Rob kan in 2x 10 minuten worden samengevat: zwaar klote. 
De lange winterstop had grote invloed op het Reuverse en Heldense veldspel, het hobbelige veld deed de rest. Na een kwartier kreeg Helden een gemakkelijk gegeven penalty, die feilloos werd benut: 1-0. Nicky leek even later de gelijkmaker binnen te schieten na een mooie pass van Tom, maar zijn schot ging net naast. Het verdere gedeelte van de eerste helft bleven we wel de bepalende partij, maar door het gebrek aan wedstrijdritme kwamen de ballen net niet aan of was de eindpass net te hard of te zacht. Op slag van rust verkeek Johan zich volledig op een hoge voorzet van de linkerkant en via de knie van Eddy belandde de bal in het lege doel: 2-0. Dat kon er nog wel bij.

Hoewel we met de rust dus tegen een 2-0 achterstand aankeken had je niet echt de indruk dat we een verloren wedstrijd speelden. Daarvoor was het spel van de gastheren ook te pover geweest. En ook na de rust bleven wij de bepalende partij en gingen we nadrukkelijk op zoek naar de anschlusstreffer. En die viel al vrij snel. Een corner kopte Roy feilloos binnen: 2-1.  Even later kwam Tom vrij voor de keeper maar opnieuw ging het in de afwerking mis. En zoals zo vaak weet je als je zelf de kansen niet benut er een moment komt dat de tegenstander dit afstraft. En dit was ook het geval. Twee goed uitgevoerde counters later stond het dan ook een 4-1, alvorens Eric nog iets terug kon doen: 4-2. Het geloof was na de 3e Heldense treffer ook wel verdwenen en de vermoeidheid begon menig speler parten te spelen. Achteraf hielden we toch best een goed gevoel over aan de wedstrijd, hoewel de uitslag anders deed vermoeden.  

What's next
Volgende week komt Sportclub Irene op bezoek op Sportpark Dijckerhof. 

We trappen, zoals gebruikelijk om 10.30 uur af.