Uitslag 6-2 

Doelpuntenmakers

Wessel Wanten

Bram Scheurs

HBSV 7 - Reuver 6

Uitslag
Ruststand    1 - 2
Eindstand    6 - 2


Doelpunten
Wessel Wanten (0-1)
Bram Schreurs (1-2)
 
Wie waren van de partij?
Basis
Luuk Claessen
Tim Evers
Marc Janssen (Mark van Sambeek/45.)
Luc op de Laak
Rob Martens
Eddie Teeuwen
Rob Verkoelen
Wessel Wanten (Rick Hermans/60.)
Bram Schreurs (gastspeler Reuver 2)
Rick Hermans (gastspeler Reuver 3) (Frank Martijn/45.)
Yannek van Schendel (gastspeler Reuver 3)

Reserve
Frank Martijn
Mark van SambeekWedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen HBSV 7.  Als je op de zondag dat de Venloop wordt gelopen een Venlose tegenstander treft hoop je dat je mustmogelijk een verzwakte tegenstander treft immers voor veel Venlonaren is de Venloop een must. Wat dat betreft kwamen we echter bedrogen uit. Liefst 18 spelers had onze tegenstander tot hun beschikking. Officieel meer dan toegestaan, maar wij zijn de moeilijkste niet. Omdat Thijn deze week al aan had gegeven zijn voetbalschoenen aan de kapstok te hangen telt onze danig uitgedunde selectie nog slechts 17 spelers. En dat is niet veel. Gelukkig waren er wat elftallen vrij vandaag en konden we dus beroep doen op een aantal gastspelers. En eerlijk is eerlijk, vaak betekend dit een kwaliteitsinjectie voor ons team, die we goed kunnen gebruiken. Vandaag konden we beschikken over Rick Hermans en Yannek van Schendel van Reuver 3 en Bram Schreurs van Reuver 2. Wel moeten we wel een aantal eigen spelers hierdoor teleurstellen, dat is de keerzijde van de medaille. Samen met de gelegenheidscoach Mark van Sambeek kwamen we tot de volgende opstelling:

Opstelling:  Luuk (K)  / Rob V-Marc-Rob M-Eddie / Tim-Luc-Bram- Yannek / Rick -Wessel

Wedstrijdverloop
Soms zijn er in een seizoen wedstrijden die niet langer dan 45 minuten zouden moeten duren. Vandaag was zo'n wedstrijd. De eerste paar minuten hadden we niet alleen last van onze tegenstander maar ook van de laaghangende zon. De Hout-Blerickse spitsen hadden echter het vizier nog niet op scherp staan. Dit zou in de loop van de wedstrijd nog wel veranderen. De aanwezigheid van Bram en Yannek en ook de terugkeer van Luc kwam ons goed uit. Hoewel het spel zich voornamelijk op onze helft afspeelde gaf de verdediging achterin geen krimp. Rob V heerste als laatste man en speelde een geweldige wedstrijd. We waren nog niet echt dreigend geweest toen Tim zich op snelheid aan de rechterkant doorzette. Zijn voorzet bereikte de bij de tweede paal vrijstaande Wessel. Wessel bleef heel rustig en met een geplaatst schot in de korte hoek liet hij de HBSV-doelman kansloos;  0-1. En zo vijzelde onze topscoorder zijn marktwaarde nog maar eens flink op. Wessel staat namelijk onder nadrukkelijke belangstelling van de Roermondse volksclub EMS. Wessel voelt wel voor een overstap want in zijn beleving komt hij veel te weinig aan spelen toe. Dat dit nergens op is gebaseerd zal ik straks nader toelichten. We waren nog aan het nagenieten van onze voorsprong toen HBSV middels een vlijmscherpe counter orde op zaken stelde : 1-1. Maar geen reden voor ons om bij de pakken neer te zitten.  Net voor de rust verzond Yannek een splijtende pass over het gehele veld naar de aan de rechterkant vrij staande Bram. Bram kon alleen op de keeper afgaan en bleef oog in oog met de doelman erg rustig en schoof de bal naast de doelman in het doel: 1-2. En met die stand gingen we rusten.

Ondanks dat het er de eerste helft uitstekend werd gespeeld en in feite geen enkele speler voor een wissel in aanmerking kwam moesten toch onze twee reservespelers Mark en Frank ergens in het elftal inpassen. Marc wisselde met Mark, dat was gemakkelijk en je spreekt het ook nog eens hetzelfde uit. Frank wilden we voor Wessel brengen, maar Wessel gaf met veel misbaar te kennen het hier niet mee eens te zijn. Uitiendelijk was Rick zo sportief om zijn plaats om zijn plaats aan Frank af te staan. Zoals gezegd de wedstrijd had maar 45 minuten moeten duren want binnen een kwartier hadden de gastheren de 1-2 achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. Als Luc bij deze stand wat meer geluk had gehad in de afwerking had het misschien nog anders kunnen lopen, maar dit gebeurde niet. Uiteindelijk was het HBSV dat nog twee keer scoorde een een toch wel geflatteerde 6-2 eindstand op het wedstrijdformulier zag terugkomen. Zo groot waren de verschillen zeker niet. Compliment ook voor onze doelman Luc. Luc, die vaak in de schaduw staat van de door de wol geverfde Otje, speelde ondanks de 6 tegendoelpunten gewoon een heel goede wedstrijd. Met spectaculaire reddingen en ook wat geluk ranselde hij nog veel ballen uit zijn doel.

1000 minuten
Vandaag brak uitgerekend de speler die meent het minst bij ons aan voetbal toe te komen als eerste de grens van 1000 (competitie) speelminuten. Wessel Wanten is zijn naam.
Verreweg de meeste speelminuten komen voor rekening van Wessel. Dat je dan zo moeilijk doet over een wissel lijkt mij dan ook niet gepast.
Voor de volledigheid de top 3 van meeste competitie minuten tot nu toe
1. Wessel Wanten 1040 minuten, 2. Luuk Claessen 990 minuten en 3. Rob Martens 980 minuten

What's next?
Volgende week is Sportclub Irene 6 te gast op Sportpark Dijckerhof.
Met de 15-2 nederlaag in Tegelen in het achterhoofd kunnen we onze borst wel natmaken.
Maar dat zijn we dit seizoen wel gewend.