Uitslag 5-2

Doelpuntenmaker

Luuk Strous  (1-1)
Morrison Janssen (5-2)

 


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor het eerste duel uit het tweeluik met Kwiek Venlo. Liefst twee keer binnen twee dagen mogen we de strijd aanbinden met de ploeg uit Venlo Zuid. Zoals gebruikelijk met inhaalwedstrijden tijdens feestdagen staan er vaak heel andere namen op het wedstrijdformulier dan gebruikelijk. Zo ook vandaag, want liefst 9 afmeldingen vielen er te noteren. Wie goed heeft geteld weet dat er dan nog maar 8 spelers overblijven. Totaal zinloos om met een dergelijk aantal spelers naar Venlo af te reizen. Dus verscheen er een compleet leger van liefst 6 gastspelers c.q. versterkingen aan de aftrap. Ook Eddie, die zich had afgemeld voor vandaag , had nog een oppas voor zijn dochtertje weten te regelen, kon nog meedoen. En zo reisden we met 15 spelers af naar Venlo Zuid, waar reeds bij aankomst de chaotische situatie voor het begin van de wedstrijd een voorbode bleek de zijn van een net zo chaotische wedstrijd. We hadden vooraf René Joosten, befaamde ex-speler uit het Reuver 6-verleden, al eens gepolst of hij deze wedstrijd wilde fluiten, maar René was helaas verhinderd. Kennelijk was men er niet in geslaagd überhaupt een scheidsrechter voor het duel te vinden, want om 18.00 uur was er nog geen leidsman op sportpark Hagerhof te bekennen. Na een rondvraag of er iemand van ons wilde fluiten kwam men bij Peter uit. Toen Peter zich op de wedstrijd wilde voorbereiden kwam er alsnog een gelegenheids-scheidsrechter uit de hoge hoed om de wedstrijd te leiden. Zonder horloge (tijdwaarneming geschiedde op basis van zijn mobiele telefoon) en de eerste minuten zonder fluit (toevallig had onze gelegenheidsdoelman Robin Hermans nog een fluit in zijn sporttas zitten, die door Peter alsnog werd gehaald)

Startopstelling:  Robin (K)  / Dominique-Marc-Giel-Vincent / Bram-Dave-Morrison-Luuk / Wessel-Jordy

Wedstrijdverloop
Na alle oponthoud in verband met de zoektocht naar een scheidsrechter was het ongeveer 18.15 uur toen er werd afgetrapt. Zoals verwacht gaf de aanwezigheid van de 6 gastspelers ons team een zichtbare kwaliteitsinjectie. Met snelle mensen als Bram, Morrison, Jordy en Wessel wisten we steeds snel het middenveld over te steken. Alleen op het moment dat het strafschopgebied van de tegenstander in het zicht kwam ging het op het laatste moment steeds mis. Een verkeerde eindpass, een onnodige passeerpoging terwijl een slimme pass op een vrijstaande medespeler veel beter zou zijn geweest en zo konden we nog wel even doorgaan. En achterin, achterin ging bijna alles fout wat maar fout kon gaan. Een ouderwets grandelletje (sorry Robin daar was iedereen het toch wel over eens) en de meest eenvoudige ballen die zomaar in de voeten van de tegenstander werden gespeeld kwamen het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Niet dat Kwiek zo goed speelde, verre van dat, maar dat hoefden ze ook niet. We hielpen ze met ons gestuntel flink in het zadel. En dat terwijl het veldspel helemaal niet zo slecht was. Na al dat geblunder achterin stond er bij rust een 3-1 achterstand op het scorebord. Wel mag de prachtige Reuverse gelijkmaker niet onvermeld blijven. Jordy geloofde aan de linkerkant van het veld nog in een bal die uit dreigde te gaan. Hij hield deze nog binnen en speelde de bal in de voeten van de aanstormende Luuk. Luuk die we toch echt niet kennen als goalgetter bekeek de situatie eens op zijn gemak en legde de bal klaar voor zijn rechterbeen. Met een prachtige curve zeilde de bal buiten het bereik van de Kwiek doelman in het doel. Een prachtige treffer van Luuk die inmiddels besloten heeft om na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen te hangen.  In elk geval een mooie herinnering om terug te kijken op zijn voetballeven bij VV Reuver, dat toch zo'n 6 jaar heeft geduurd.  En dat zal niemand ooit gedacht hebben toen Luuk als zuigeling 33 jaar geleden in Bramsche het levenslicht zag. Veel meer woorden wil ik over de eerste helft niet kwijt.

De tweede helft meer van hetzelfde. We voetballen in principe prima. Krijgen ook prima kansen, maar weinig geluk, slechte aanname van de bal in een kansrijke positie of verkeerde keuzes doen ons de das om. Kwiek was al uitgelopen na een 5-1 voorsprong toen Morrison de 5-2 eindstand op het scorebord zette. De goal was typisch voor deze wedstrijd, want een enorme verdedigingsfout ging aan deze treffer vooraf. Bij een simpele pass door het midden had men Morrison over het hoofd gezien zodat deze helemaal alleen op de Kwiek doelman af kon gaan. Morrison bleef heel rustig en liet de keeper kansloos.
Na afloop had iedereen eigenlijk wel het gevoel dat er vandaag veel meer in had gezeten. Zo zie je maar dat een op een papier flink versterkt Reuver 6 helemaal geen garantie is voor een goed resultaat.
Hopelijk leren we hier van en gaat het maandag veel beter.