Uitslag 6-1

Doelpuntenmaker

 Wessel Wanten

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen MVC 8.  Na twee goede wedstrijden waarin we dichtbij een stunt waren werd het eens tijd om het goede spel ook eens om te zetten in punten.

Was het het mooie weer, de aangename temperaturen of gewoon iets anders maar liefst 15 spelers konden we vandaag op het sportpark verwelkomen. Een voor Reuver 6 begrippen ongekend hoog aantal. Onze vaste keeper Otje was een van de afwezigen, maar Otje zou Otje niet zijn als hij zelf zijn vervanging had geregeld. Hiervoor hoefde hij niet ver te gaan: Otje jr. konden we vandaag op het wedstrijdformulier vermelden. Met zijn 15 jaar de jongste speler die ooit voor Reuver 6 was uitgekomen, voor zover ik me kon herinneren. En het moet gezegd worden: de keepersappel valt niet ver van de keepersboom. Etienne was een waardige vervanger van zijn vader, die voor zijn leeftijd ook nog eens over een uitstekende uittrap bleek te beschikken. Tevens hadden we Etienne ook nog eens gebombardeerd tot onze aanvoerder; de jongste Reuver 6-aanvoerder ooit! Ook onze nestor Giel reisde niet mee naar Maasbree. Giel die na zijn doelpunt van vorige week verschillende aanbiedingen van verenigingen had afgewimpeld had verplichtingen elders en reisde in overleg met de technische staf niet mee naar Maasbree.
Uiteindelijk kwam de volgende opstelling uit de hoge hoed van de leiders:

Opstelling:  Otje jr (K)  / Mark v S-Frank-Eddie-Vincent / Erwin-Luc-Luuk C-Rob M / Paul-Wessel

Wedstrijdverloop
Zo goed als het de afgelopen weken ging, zo tegenvallend ging het vandaag. Eigenlijk slaagden we er geen moment in om er een echte wedstrijd van te maken. Slechts drie minuten had MVC nodig om het verschil te maken en Etienne voor de eerste keer te verschalken. Daar kon Etienne overigens weinig aan doen. In de rest van de eerste helft probeerden we wel om er nog iets van te maken, met wisselend resultaat. Het ene moment kwam de bal zonder moeite bij een medespeler aan, het andere moment was pass over een paar meter nog teveel gevraagd. Dan zetten we een redelijke aanval op, dan zetten we weer een aanval op die nergens op leek. Gevaarlijk werden we slechts af en toe. De eerste noemenswaardige actie kwam op naam van Paul. Een directe vrije trap stompte de MVC keeper met zijn vuisten goed weg. De beste kans in de eerste helft was nota bene voor onze laatste man Mark. Mark die niet te beroerd is om gevraagd en vaak ook ongevraagd onze voorhoede te hulp te schieten kreeg de bal uit een vrije trap van Ron aangespeeld. Misschien was hij verrast door de vrijheid die hij had, in elk geval schoot hij vogeltjesvrij de bal ruim naast. MVC deed dit veel beter, nog geen twee minuten na de reuze kans van Mark sloeg men opnieuw toe en breidde de voorsprong uit naar twee doelpunten: 2-0. Etienne keek een strafschop prima naast anders was de wedstrijd voor de rust al beslist geweest.


De gemiste strafschop net voor de rust bleek uiteindelijk niet zo doorslaggevend als de gemiste Reuverse strafschop tegen Sportclub Irene een week eerder. Hadden de gastheren uit Maasbree de eerste helft slechts drie minuten nodig om het verschil te maken, nu had men slechts twee minuten nodig om de wedstrijd in het slot te gooien. Niet heel vreemd want in de rust waren een aantal van onze spelers er niet vies van om voor een stukje Maasbreese vlaai af een toe eens een metertje minder te lopen. Tegen een dergelijke vorm van matchfixing ben je als Reuver 6 leider natuurlijk niet opgewassen. En zo kabbelde de wedstrijd een beetje voort tot er na 90 minuten een duidelijke 6-1 eindstand op het wedstrijdformulier kon worden genoteerd. Het doelpunt kwam op naam van onze topscoorder Wessel, die een prima pass van Eddie op waarde schatte en de uitgelopen MVC doelman keurig omspeelde, waarna hij de bal in het lege doel schoof. Heel veel meer viel er over de wedstrijd niet te vertellen al was het wel het vermelden waard dat Luc zich 10 minuten voor tijd nog moest laten vervangen. Op zich niets nieuws, dit gebeurd de meeste spelers wel eens, ware het niet dat Luc helemaal niet wilde stoppen.  Luc, die zoals altijd voorop gaat in de strijd , had last van een bloedende knie. De scheidsrechter had Luc al eens naar de kant gestuurd om zich aan de knie te laten behandelen, maar met alleen een spons kun je nu eenmaal niet de gevraagde medische zorg bieden die op dat moment gewenst was. En dus zat er met nog 10 minuten te gaan niets anders op dan Luc definitief naar de kant te halen.

What's next?
Volgende weekend hebben we een dubbel programma. Opmerkelijk is dat Kwiek Venlo 6 twee keer onze tegenstander is.

Zaterdag 15 april spelen we om 18.00 uur eerst in Venlo-Zuid, twee dagen later op paasmaandag 17 april spelen we om 10.00 in Reuver.