Uitslag 0-0

Wedstrijdverloop
De ene week is niet de andere week. Wat vorige week in Belfeld wel lukte ging vandaag een stuk lastiger. IVO mocht dan wel in het bezit zijn van de rode lantaarn, daar was de eerste helft niet veel van te merken. Het leek wel alsof de gasten uit Velden met een mannetje meer op het veld stonden. We kwamen overal net te laat en lieten ons op inzet teveel aftroeven. Geluk bij een ongeluk dat onze vaste keeper Otje vandaag weer in een geweldige vorm stak. Zeker drie honderd procent kansen liet IVO de eerste helft liggen. Steeds was Otje de man die ons in de eerste helft overeind hield. Onze gelegenheidsspits Robin, normaal op ons niveau toch een garantie voor doelpunten, werd veel te weinig in stelling gebracht en kwam niet of nauwelijks in het stuk voor. Geheel tegen het beeld van de wedstrijd in hadden we vlak voor rust volkomen onverdiend op voorsprong kunnen komen. Na een prima aanval kreeg Robin aan de linkerkant van het strafschopgebied een goede kans. Robin besloot echter om niet te schieten en de kans aan de vrijstaande Mark te schenken. Ook Mark besloot echter om niet te schieten en de kans aan de aan de rechterkant staande Wessel te schenken. Wessels schot was helaas niet nauwkeurig genoeg en werd door de Veldense keeper tot corner verwerkt. En dus stond er na 45 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord.
Toen we de tweede helft de kleedkamer uitkwamen scheen plotseling de zon. Gelukkig was dit ook van toepassing op het Reuverse spel. Waar we de eerste helft op diverse posities nogal eens werden overlopen, waren wij de tweede helft de bovenliggende partij. Otje, die de eerste helft de grote uitblinker aan onze zijde was, werd nauwelijks meer op de proef gesteld. Toen Vinny na een tiental minuten er een solo uitgooide waarop Messi jaloers zou zijn gingen we er eens goed voor zitten. Reuverse kansen bleven dan ook niet uit, alleen de afwerking was net niet goed genoeg. Na 70 minuten zette Rob zich goed door aan de rechterzijde, zijn voorzet bereikte de volkomen vrijstaande Robin, maar de afwerking was zwak en zijn schot miste voldoende richting. Na een half uur was het Robin die met een mooie individuele actie de IVO-verdediging de hielen liet zien en op de keeper af kon gaan: een onorthodoxe punter richting lange hoek was het resultaat. Tergend langzaam rolde de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast het IVO doel. Het laatste kwartier werd steeds meer duidelijk dat de doelpunten vandaag schaars waren, diegene die het eerst zou scoren zou hoogstwaarschijnlijk ook de wedstrijd gaan winnen. Maar naarmate de tijd vorderde bleek dit voor beide ploegen toch te hoog gegrepen. Toen wij na een blessure van onze keeper Otje de laatste vijf minuten met zijn tienen kwamen te staan (Robin verving hem) vonden wij het prima dat Hen voor het einde van de wedstrijd floot.

Een Reuver 6 met twee gezichten, een zwakke eerste helft en een veel betere tweede helft. Op basis hiervan zullen beide ploegen met het resultaat kunnen leven. Ze zullen ook wel moeten.
We slecht nieuws voor de Reuverse ziekenboeg. Naast de langdurig geblesseerden Rob K en George, de misschien binnenkort herstelde Tim en Rob V, vielen Otje, Erwin en Rob M ook nog eens uit.
Hopelijk valt het allemaal mee.