Uitslag 0-2

Reuver 6 - Kwiek Venlo 6

Uitslag
Ruststand    0 - 1
Eindstand    0 - 2


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor het tweede duel uit het tweeluik met Kwiek Venlo. In elk geval wisten we na zaterdag hoe het niet moest. In vergelijking met zaterdag waren er iets meer eigen spelers beschikbaar (10 tegen 8 zaterdag). Maar dat was ook weer niet genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. En dus stonden er opnieuw 4 (vooral jeugdige) gastspelers aan de aftrap.


Startopstelling:  Otje (K)  / Rob V-Marc-Stan-Erwin / Rob M-Bram-Frank-Mark  / Robin-Sven

Wedstrijdverloop
In tegenstelling tot afgelopen zaterdag was de scheidsrechter vandaag ruimschoots van tevoren aanwezig en konden we even na tienen beginnen. Vanaf de aftrap ontwikkelde zich een volkomen andere wedstrijd dan die van van zaterdag. De elftallen waren veel meer aan elkaar gewaagd en over en weer regende het kansen voor beide doelen. Onze verdediging, afgelopen zaterdag nog de achilleshiel van het team, maakte een veel degelijkere en meer geconcentreerde indruk. Toch moest Otje vandaag vol aan de bank en hield ons meerder malen deze eerste helft op de been. Ons eerste wapenfeit viel na een 20 minuten te noteren. Robin, zaterdag nog de Franck Grandel van ons team, sprintte aan de linkerkant er vandoor en gaf de bal aan Sven die in kansrijke positie voor het doel stond. Sven raakte de bal niet goed en zo ging deze kans verloren. Helaas zou dit nog vele malen, met name in de tweede helft, gebeuren. Een klein concentratiefoutje achterin werd meteen afgestraft door de gasten uit Venlo Zuid: 0-1. Het duurde daarna tot aan de 40e minuut toen we weer echt gevaarlijk werden. Robin schoot een directe vrije trap vol op de vuisten van de Kwiek doelman. Even later lette de Kwiek doelman opnieuw goed op toen Robin er aan de rechterkant op snelheid vandoor ging en het in de korte hoek probeerde. Hoewel de keeper een beetje verrast was, kon hij de bal echter nog uit het doel ranselen. Een dus bleef het tot aan de rust bij 0-1, een tussenstand die nog volop mogelijkheden bood.

De tweede helft bood die mogelijkheden volop. Alleen hadden onze spitsen Robin en Wessel het vizier niet bepaald op scherp staan. Liefst 6 eigenlijk niet te missen kansen slaagden ons spitsenduo om zeep te helpen. Soms was het veel lastiger om de bal naast of over het doel dan tussen de palen te krijgen, maar onze spitsen slaagden hierin met vlag en wimpel. Een kleine opsomming:
50e minuut: voorzet, Robin met een geweldige omhaal, keeper ranselt de bal uit het doel;
55e minuut: Eddie zet zich door, bereikt Wessel, wiens geblokt schot aan de binnenkant van de paal weer in de handen van de keeper valt;
60e minuut: Kwiek blundert achterin, Wessel alleen op de keeper af, schiet oog in oog met de doelman huizenhoog over;
64e minuut: Geweldige uittrap Otje, Robin alleen op de keeper af. Mist jammerlijk;
68e minuut: Opnieuw reuze kans Robin in vrije positie, niet meer dan een mini-F rollertje richting Kwiek doelman;
69e minuut: 1-2 tje tussen Robin en Wessel, opnieuw rollertje, dit keer wel op E niveau
En zo kunnen we nog wel even doorgaan. 10 minuten was Kwiek veel effectiever en gooide de wedstrijd in het slot : 0-2.
En bij die stand bleef het.

En dus was de conclusie na 90 minuten: prima gespeeld alleen hopeloos gefaald in de afwerking.
En als jezelf niet scoort dan weet je dat je het deksel op de neus krijgt. En dat werd vandaag weer eens bewezen.
Maar als we een kans hadden gehad op onze eerste overwinning van dit seizoen, dan was het wel vandaag.

What's next
Volgende week gaan we op bezoek in Baarlo. Om 10.30 uur wordt daar afgetrapt.