Uitslag 3-6

Doelpuntenmakers

Max Bertrams (0-1 en 1-2)
Giel Janssen (3-4)   

Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Sportclub Irene 6.  Op het eerste oog een vrij kansloze missie met de 15-2 nederlaag in de uitwedstrijd nog in gedachten, maar in voetbal weet je het maar nooit. Omdat alle teams maar net over voldoende spelers blijken te beschikken moesten we het vandaag met onze eigen spelers doen. Door twee late afmeldingen van Marc 'Koekie'Janssen  (hoe ze hem in het verleden ook raakten, nooit raakte hij geblesseerd, maar nu ook bij hem de jaren begin te tellen ontkomt hij er ook niet aan) en Luc op De Laak (werk gaat voor plezier)  kwamen we slechts op 12 beschikbare spelers uit. Dankzij het uitgebreide netwerk van onze topscoorder en meesterscout Wessel Wanten, konden we voor vandaag nog Max Bertrams aan ons team toevoegen. Meest opvallende naam op het wedstrijdformulier: Paul Peeters. Op 16 oktober (!) had hij voor het laatst gespeeld. Vandaag was hij terug, in een week waarin hij bekend maakte er na dit seizoen mee te stoppen. Hopelijk wordt het een gedenkwaardig slot van een mooie carrière en wie weet pikt hij nog een goaltje mee. Wie Paul kent zal hem dit zeker gunnen. 


Opstelling:  Otje (K)  / Rob V-Mark v S-Luuk C-Frank / Rob M-Erwin-Luuk S-Vincent / Wessel-Max

Wedstrijdverloop
Vanuit zijn vertrouwde middencirkel waren de doelen goed zichtbaar voor onze vaste scheidsrechter Hen Levels en dus blies hij rond 10.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Zoals verwacht pakten de gasten uit Tegelen meteen het initiatief en werden we al vrij snel in de verdediging gedrukt. Maar waar in Tegelen bijna elke bal richting het Reuverse doel raak was had Irene vandaag veel meer moeite met scoren. En dat was vooral de danken aan de felle Reuverse tegenstand. Otje liet keer op keer zien over voortreffelijke keeperskwaliteiten te beschikken. En Rob V had de verdediging weer prima neergezet. Wat andere namen voor en naast hem maar opnieuw stond deze als een huis. Nog binnen 10 minuten zetten we de wedstrijd op zijn kop. Max kreeg de bal op het middenveld aangespeeld en en zette aan voor een indrukwekkende solo. Zijn snelheid verraste de gehele Tegelse verdediging en oog in oog met de Irene doelman bleef hij heel rustig en schoof de bal in de lange hoek: 1-0. Aan de andere kant bleven de gasten uit Tegelen maar kansen missen. Paal, laat, Otje, een knie, een been, meerdere benen stonden een Tegelse gelijkmaker in de weg. En als men er eens doorheen kwam was er steeds wel een Reuvernaar die zich in de baan van het schot gooide.  Na een half uur legde Max opnieuw zijn directe tegenstander in de luren en had hij vrije doortocht naar het doel van de tegenstander. Op de huid gezeten door de Irene verdediger was deze kans wel iets lastiger en de doelman van Irene stopte zijn inzet met een geweldige redding. Zo leken we op weg naar een  regelrechte stunt bij rust, maar net voor de pauze kon Hen niets anders dan de bal op de stip te leggen na een overtreding in het strafschopgebied. Otje had tot dusver alles tegengehouden wat zijn richting opkwam maar deze keer was hij volstrekt kansloos : 1-1 En daar bleef het bij tot aan de pauze.


Na de pauze hetzelfde spelbeeld, Irene had het initiatief en wij probeerden gevaarlijk te worden met een sporadische counter. Opnieuw was het Max die liet zien over kwaliteiten te beschikken die veel verder reiken dan het laagste seniorenteam van VV Reuver. Opnieuw deed hij alles alleen, opnieuw deed hij alles goed en opnieuw liet hij de Tegelse doelman kansloos : 2-1. Voor Irene het signaal om het tempo nog maar eens op te schroeven en opnieuw piepte en kraakte het bij ons achterin. Maar het brak niet. Op het middenveld rende met name Wessel zich de longen uit zijn lijf. Er waren de afgelopen wat woordenwisselingen geweest op de groepsapp maar Wessel liet zien dat het geen negatieve invloed had op zijn spel. Sterker nog, hij werkte als nooit tevoren en liep zich het licht uit zijn ogen. En dat mag natuurlijk ook gezegd worden als dat zo is.  Na een dik kwartier kon Hen Levels opnieuw naar de stip wijzen, dit keer was de penalty echter voor ons. Omdat eigenlijk iedereen binnen Reuver 6 behalve Koekie wel eens een strafschop had gemist, en Koekie alleen als toeschouwer aanwezig was, nam uiteindelijk Max achter de bal plaats. In principe deed Max alles goed, de doelman vloog de verkeerde kant uit en de bal leek binnen te vliegen, ware het niet dat de Tegelse doelman op het laatste moment zijn been ophief en op wonderbaarlijke wijze de bal nog over de lat tikte. Dit zou het breekpunt in de wedstrijd zijn. Waar Irene een beetje mismoedig werd van alle kansen die men verprutste gaf de gemiste strafschop hen nieuw elan. En dit elan was Reuver 6 net te machtig. De krachten vloeiden weg uit de Reuverse lichamen en binnen 10 minuten draaide Irene de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Het leek alsnog een flinke afstraffing te gaan worden, toen Rob V zich ineens meldde op de Tegelse helft. Irene was hem een beetje uit het oog verloren want hij kon een perfecte voorzet afleveren. En waar kwam die voorzet terecht? Bij onze gelegenheidsspits Giel, de geslepen 59 jaar oude vos die met een perfect uitgevoerde kopbal de uitgekomen Tegelse doelman volstrekt kansloos liet. En zo herleefden oude tijden voor onze nestor, die in het verleden wel vaker succesvol als spits had gefungeerd (aldus de wijze woorden van Koekie) En ineens was de spanning in de wedstrijd ook weer helemaal terug  want bij een 3-4 stand hoeft de bal maar net goed te vallen.  Nog een keer werd alles op alles gezet maar het zat er niet meer in, sterker nog Irene profiteerde nog twee keer van de inmiddels verlaten Reuverse verdedigingsstellingen. 
Al met al een heerlijke wedstrijd waarbij je als je alleen naar de uitslag kijkt denkt dat we niets te vertellen hadden. En misschien had het anders af kunnen lopen als...
Maar als telt niet in het voetbal.

What's next?
Twee keer achter elkaar konden we heel even ruiken aan een stunt. Misschien is drie keer wel scheepsrecht.

Dat zal dan in Maasbree moeten gebeuren want daar zijn we volgende week te gast.
Om 10.00 uur wordt daar afgetrapt.