Reuver 6 - Kessel 5

Uitslag
Ruststand    2 - 3
Eindstand    5 - 6


Doelpunten
Rowan Koppers  (1-1, 2-3, 5-6)
Tim Evers  (3-3)
Domingo Hermoso (4-4)
 
Wie waren van de partij?
Basis
Luuk Claessen (K)
Tim Evers
Vincent van Gils
Erwin Houwers (Wessel Wanten/70.)
Rob Martens
Frank Martijn (Giel Janssen/45.)
Rob Verkoelen (Mark van Sambeek/45.)
Wessel Wanten (Luuk Strous/45.)
Domingo Hermoso (gastspeler Reuver 4)
Rowan Koppers (gastspeler Reuver 4)
Olaf van Leipsig (gastspeler Reuver 4)

Reserve
Giel Janssen
Mark van Sambeek
Luuk Strous


Wedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Kessel 5. Zoals wel vaker de laatste jaren is het in februari voor de meesten al weer lang geleden dat ze op het veld hadden gestaan. 10 weken geleden om precies te zijn. Van het oorspronkelijke aantal van 21 spelers zijn er inmiddels nog maar 18 spelers over. Zo haakten George Janssen, Rob Keuben en Sander Keuben al eerder dit seizoen af en hing onze tijdelijke aanwinst Michael Koopmans zijn schoenen ook  alweer aan de wilgen. Tel daar ook nog eens 7 afmeldingen bij op en dan kom je op precies 11 spelers voor de wedstrijd van vandaag. Gelukkig hoefde het 4e elftal vandaag niet in actie te komen, zodat we gebruik konden maken van een drietal gastspelers: Domingo Hermoso bracht de Reuverse aanval het nodige Spaanse temperament, Rowan Koppers kon met zijn snelheid voor voldoende gevaar zorgen en Olaf van Leipsig was een versterking op het middenveld.


Opstelling:  Luuk C (K)  / Rob M-Rob V-Frank-Vincent / Tim-Olaf-Erwin / Wessel-Rowan-Domingo

Wedstrijdverloop
Vanaf het eerste fluitsignaal van onze vaste scheidsrechter Hen Levels zochten beide ploegen de aanval. De ene ploeg deed dit net iets efficiënter dan de andere. Er waren nog geen vijf minuten gespeeld toen Rowan zijn tegenstander niet voor de laatste keer vandaag zijn hielen liet zien en de bal op maat Wessel een niet te missen kans bood. Helaas voor ons bleek deze kans nog wel degelijk te missen. In de tegenaanval was de eerste Kesselse aanval ook meteen raak: 0-1. Even later in feite opnieuw een kopie van onze kans: Rowan was aan de rechterkant opnieuw niet te stoppen door de

Kesselse verdediging en bood Wessel opnieuw een niet te missen kans. Dit keer lukte het hem echter om de kans zelfs twee keer te missen. Allerlei excuses (slecht veld, polletje etc.) werden aangehaald maar diegenen die het gezien hebben weten wel beter. En we bleven maar kansen missen: Rowan schoot net naast na een volledig zelf opgezette aanval en Olaf volgde zijn voorbeeld na goed terugleggen van Domingo. En dus keken we na een kwartier spelen nog steeds tegen een achterstand aan terwijl we onze tegenstander al op achterstand hadden kunnen zetten. Toch kwamen we nog binnen het half uur op gelijke hoogte. Het begint saai te worden maar Rowan was op rechts wederom 'on fire' en rondde dit keer zelf af door de keeper kansloos te laten  en binnen te schieten: 1-1.  Veel hadden we er echter niet aan want nog diezelfde minuut kwam Kessel opnieuw op voorsprong. Bovendien waren we nog geen twee minuten later achterin helemaal niet bij de les en kwam Kessel op een 1-3 voorsprong. Maar zoals zo vaak die eerste helft was het opnieuw Rowan die een goed uitgevoerde Reuverse counter perfect afrondde door de bal snoeihard boven de kansloze Kesselse keeper binnen te schieten: 2-3. Met die stand gingen we rusten.

Wessel, Rob V en Frank maakten de tweede helft plaats voor Luuk S, Marc van S en Giel. Wel even wennen voor Giel. Onze nestor staat meestal vanaf het begin aan de aftrap om het na 45 enerverende minuten voor gezien te houden. Maar met al zijn ervaring kweet Giel zich van zijn  taak. Ook in de tweede helft zochten beide ploegen de aanval en bleek de verdediging aan beide kanten het zwakste gedeelte van het elftal. Domingo lette goed op bij zwak uitverdedigen van de Kesselse verdediging en bracht Tim in stelling. Tim bleef rustig en rondde koel af : 3-3.  Veel te ijverig zochten we vervolgens opnieuw de aanval waarbij de verdedigende taken opnieuw werden verwaarloosd. Kessel profiteerde optimaal en strafte middels een snelle counter dit af : 3-4. Opnieuw liepen we achter feiten aan en moesten we op zoek naar de gelijkmaker. En dat is het natuurlijk mooi meegenomen als je kunt beschikken over Rowan. Als een jonge Usain Bolt schudde hij aan de rechterkant opnieuw de volledige Kesselse verdediging van zich af en legde de bal precies op maat neer voor Domingo. Domingo liet zien nog steeds over een neusje voor de goal te beschikken en schoof de bal heel rustig in de lange hoek binnen: 4-4. In principe een goed moment om proberen door te drukken, maar opnieuw ging het eigenlijk heel snel weer heel erg mis. Voor dat we wisten had Kessel zich opnieuw naar een voorsprong van 2 doelpunten weten te voetballen en gingen de Reuverse kopjes heel even omlaag. Met nog zo'n 10 minuten te spelen bracht Rowan de spanning echter helemaal terug en bracht hij de stand op 5-6.  Bijna werd Rowan helemaal de held van de dag toen hij alleen op de Kesselse doelman af ging. Maar bijna 90 minuten voetbal hadden zijn tol geëist. Dit keer had hij niet meer de kracht om de keeper te passeren. Maar ook een laatste alles of niets poging , waarbij keeper Luuk mee naar voren ging, leidde niet meer tot de Reuverse gelijkmaker. Jammer maar helaas zat dit er niet meer in.
Natuurlijk moeten we de credits geven aan onze 3 gastspelers Domingo, Rowan en Olaf die er met hun inbreng voor zorgden dat er de volledige 90 minuten sprake was van een echte wedstrijd. Zo vaak maken we dat dit seizoen helaas niet mee.   

What's next?
Vastelaovend en daarna opnieuw een weekend vrij.

Op zondag 12 maart spelen we onze eerstvolgende wedstrijd uit in Beesel.
Om 11.00 uur nemen we het dan op tegen de trotse koploper Bieslo 4.