Kessel 5 - Reuver 6

Uitslag
Ruststand  3 - 1
Eindstand  5 - 1


Doelpunten
Wessel Wanten (1-1)

Wie waren van de partij?
Basis
Luuk Claessen
Thijn Hoefs
Erwin Houwers
Luc op de Laak (Wessel Wanten/65.)
Rob Martens (Vincent van Gils/45.)
Frank Martijn  (Marc Janssen/45.)
Mickel Ottenheim
Mark van Sambeek
Luuk Strous
Eddie Teeuwen (Rob Martens/70.)
Wessel Wanten (Tim Evers/45.)

Reserves
Tim Evers
Vincent van Gils
Marc JanssenWedstrijdvoorbereiding
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Kessel 5. Tenminste dat betrof die spelers die met de auto vertrokken. Luuk C, Rob en Tim waren al eerder per fiets richting Kessel gegaan.  Helaas was niet iedereen (Rob) op de hoogte van de kortere route richting sportpark Roode Egge en werd er dus flink aan de conditie gewerkt. Bij aankomst was al snel duidelijk dat de Limburgse avond en het Oktoberfest er bij een aantal spelers flink had ingehakt. En dan gaan 90 minuten wel heel langzaam voorbij, al heb je handschoenen aan. Gelukkig waren onze spelmaterialen voor de wedstrijd van vandaag weer op pijl gebracht met een nieuwe wedstrijdbal en een nieuwe waterzak. Van een nieuwe waterzak was echter geen sprake, de zak was zo lek als een mandje. Waarschijnlijk had Hen deze zak na een avondje stappen uitgezocht. Nadat er afgelopen donderdag nog sprake was van 17 spelers hadden Giel, George en Paul zich nog af moeten melden zodat er 14 spelers overbleven. Paul had zich spontaan aangemeld toen bekend was dat de Reuverse vrouwen nog op zoek waren naar een scheidsrechter voor vandaag. Paul is onze alleskunner; in het veld kan hij op alle posities uit de voeten, en ook voor het in goede banen leiden van een voetbalwedstrijd draait hij zijn hand niet om. Uit de overgebleven 14 spelers toverden we de volgende opstelling:
Mickel (K) / Mark-Frank-Rob-Eddie / Luc-Luuk C-Thijn/Erwin / Wessel-Luuk S


Wedstrijdverloop
Even na 10.30 uur blies de Kesselse leidsman onder een stralend zonnetje voor het begin van de wedstrijd. Kessel nam meteen het initiatief en Otje moest al vaker handelend optreden dat het hem lief was. Toch was het een persoonlijke fout die ons de das omdeed. Vaak is het niet zo'n goed idee om als laatste man je tegenstander proberen uit te spelen. Als het lukt ben je het mannetje, lukt het echter niet dan is het vaak een fout met fatale gevolgen die niet meer is te herstellen. Aldus geschiedde en de Kesselse spits tikte de bal langs een kansloze Otje: 1-0. In de volgende minuten was het wederom aan Otje te danken dat de score niet hoger opliep; een paar onmogelijke ballen ranselde hij fraai uit zijn doel. Terwijl Kessel kansen bleef missen was het ineens aan de andere kant plotseling raak. Een afvallende bal op het middenveld viel pardoes al stuitend voor de voeten van Wessel. Precies op het juiste moment volleerde Wessel de bal bekeken met een mooie boog over de de kansloze Kessel doelman heen in het doel: 1-1. Met dit mooie doelpunt kroonde Wessel zich meteen tot topscoorder van ons team. Hoewel Kessel duidelijk de beste kansen kreeg had het toch de hulp van de scheidsrechter nodig. Ondanks Reuverse protesten wegens hands en buitenspel gaf de leidsman geen krimp en voetbalde Kessel zich naar een 3-1 ruststand.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Kessel had de beste kansen maar blonk vooral uit in het missen van deze kansen en wij deden gewoon goed mee. Alleen in de afwerking waren we vandaag erg ongelukkig. Net na de rust zette Thijn aan tot een mooie rush, hij passeerde een paar Kesselse verdedigers alsof ze er niet stonden en bereikte vervolgens Luuk C. De keeper van Kessel kon de bal nog net tot corner verwerken. Even later was het opnieuw Luuk C die een prima voorzet gaf op Luuk S, zijn kopbal ging niet eens zo ver naast. En zo bleven we prima voetballen. Even later was Erwin er tweemaal ook heel dichtbij. Eerst profiteerde hij van een prima individuele actie van Thijn die de bal keurig terug legde even later nam hij het Kessel doel met een prima schot onder vuur. Met een beetje meer geluk had er zeker meer ingezeten. En ook Thijn rondde een mooie Reuverse aanval af met een goed schot dat helaas geen doel trof. Op dat moment was Kessel echter al uitgelopen naar 5-1 en was de wedstrijd gespeeld. Vandaag zagen we ook een hele andere invulling van het begrip laatste man. Is dit normaal gesproken de laatste man van de verdediging, in veel fases van de 2e helft was hier geen sprake meer van en was hij veel vaker op de andere helft dan op de eigen helft terug te vinden. Misschien op zoek naar een nog ontbrekende Pokémon, wie zal het zeggen? In elk geval blies de scheidsrechter na 90 minuten af en moesten we onze tweede nederlaag van dit prille seizoen slikken. Maar gezien het spel in de tweede helft kunnen de punten niet uitblijven.

What's next?
Volgende week komt HBSV 7 op bezoek in Reuver.
Om 10.00 wordt er afgetrapt.
Na afloop van deze wedstrijd willen we een kleine elftalbespreking houden.
Géén crisis-overleg na twee nederlagen maar gewoon wat afspraken zoals wasgeld, sparen, elftaluitstapje en kort bespreken.