Reuver 5 - HBSV 5  

Uitslag
Ruststand    1 - 0
Eindstand    2 - 1

Doelpunten
Eric Mackenschins (1-0)
Nicky Dorssers (2-0)

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de eerste thuiswedstrijd sinds 19 november 2017, een eeuwigheid geleden dus.
Omdat de uitwedstrijden tegen HBSV 5 ook diverse keren om verschillende redenen waren afgelast troffen we een voor ons nog onbekende tegenstander, die op de ranglijst eigenlijk net boven ons stonden. 
Om 10.30 uur scheen er een heerlijk lentezonnetje over het sportpark toen onze scheidsrechter Hen Levels voor het begin van de wedstrijd floot.  Vanaf het beginsignaal zagen we een gelijk opstaande wedstrijd met voor beide doelen weinig spannende momenten. Het gebrek aan wedstrijdritme en met name trainingsritme speelde ons danig parten. Het hobbelige veld kwam het door ons zo geliefde tiki taka voetbal ook al niet ten goede. Veel kansen kregen we niet, beide doelmannen hadden een rustige morgen, alleen waren wij net iets effectiever dan onze tegenstander. Een kleine 20 minuten waren er gespeeld toen Jacky een geweldige pass op de vrijstaande Eric gaf. Eric bleef zoals zo vaak ijzig koel en tikte de 1-0 binnen. En daar bleef het bij de eerste helft.
 
Waar we aan het begin van de tweede helft een furieus een fel en agressief HBSV verwachten bleek dit in de praktijk echter mee te vallen. Ze waren wel wat dreigender dan de eerste helft maar Mickel had niet eens zo veel te doen. Toen na 10 minuten Nicky alleen op de keeper af kon gaan en heel beheerst de 2-0 binnen tikte leek de vorentscheidung te zijn gevallen. Een schitterende kopbal van Rob Martens na goed voorbereidend werk van Eric miste het doel van de tegenstander maar op een haartje en had de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien.  Een foutje achterin bracht de gasten uit Hout-Blerick echter weer helemaal terug in de wedstrijd en dat met nog 20 minuten te voetballen. Mickel bleef echter heersen in het strafschopgebied en liet zien hoe belangrijk het is om een echte keeper tussen de palen te hebben staan. Echter omdat we de kansen die nog kregen om zeep hielpen (Nicky opnieuw alleen op de keeper mocht zich dit het meest aantrekken)  bleef het tot het eind billen knijpen op de Reuverse bank. De Reuverse verdediging piepte en kraakte af en toe hevig maar met veel inzet en een beetje geluk trokken we de wedstrijd over de eindstreep.


What's next
Volgende week hebben we (opnieuw) een weekendje vrij. Met de Pasen komt Reuver 5 niet in actie, een goed moment om komende donderdag te werken aan de conditie tijdens de wekelijkse trainingsavond. 

Over 2 weken gaan we op bezoek bij Kessel, een van de topploegen uit onze klasse maar zoals we met ons allen weten: Nichts ist unmöglich.