Reuver 5 - Helden 5 

Uitslag
Ruststand    3 - 0
Eindstand    5 - 1

Doelpunten
Eric Mackenschins (1-0, 3-0, 4-0)
John Selen (2-0)
Tom Hendrickx (5-0)

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen Helden 5. Geen hoogvlieger, maar ook zeker geen laagvlieger gezien het gelijkspel dat de gasten bij Sportclub Irene behaalden. De belangstelling om vandaag te spelen was ouderwets overweldigend, liefst 18 spelers konden we opstellen. Dus zat er niets anders op dan twee spelers aan te wijzen die thuis moesten blijven. Koekie en Nicky waren de slachtoffers. Ook het kersverse Lid in de Orde van Oranje Nassau Mark van Sambeek behoorde tot de wedstrijdselectie. En net zoals Hare Majesteit het deze week behaagde konden de leiders van Reuver 5 natuurlijk niet achterblijven: een basisplaats voor Mark.

Even na 10.30 uur blies onze scheidsrechter Hen Levels voor het begin van de wedstrijd. Na de meeste wedstrijden achter de feiten aan te moeten lopen schoten we nu echter furieus uit de startblokken. Nog geen vijf minuten waren er gespeeld toen de Heldense keeper oog in oog stond met Roy Niemans. Roy kon hij nog wel van het scoren afhouden maar de goed meegelopen Eric Mackenschins hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te lopen: 1-0. Dat was nog eens een lekkere start voor de Reuvernaren. In het vervolg van de 1e helft zagen we een gelijkopgaande wedstrijd. In de buurt van ons strafschopgebied ontbrak het de gasten echter duidelijk aan scorend vermogen terwijl wij uiterst effectief met onze kansen omgingen. Na een dik half uur bediende Tom de naar voren gestormde John Selen en oog in oog met de Heldense sluitpost bleef John uiterst kalm en maakte hij er 2-0. En toen Eric er nog voor de rust en 3-0 van maakte leek de wedstrijd al voor de rust beslist. Ondanks de 3-0 voorsprong had Otje het de eerste helft eigenlijk drukker gehad dan de Heldense keeper, maar zoals gezegd waren de gasten in de afwerking veel te slordig. En dus konden we eens rustig aan de thee.

De tweede helft begonnen we met liefst 5 verse krachten. Met een geruststellende 3-0 voorsprong konden we het ons zelf veroorloven om ons loopwonder Tom Hendrickx aan te kant te laten. Zoals verwacht begonnen de gasten uit Helden fel aan de tweede helft in een laatste poging om de wedstrijd nog te doen kantelen. Met veel inzet maar te weinig vernuft kwamen we gasten uit Helden ondanks het veldoverwicht echter niet dichterbij. Sterker nog, na een kwartier geloofde Sjmul nog in een verre trap richting cornervlag. Ondanks dat Sjmul de laatste maand niet of nauwelijks meer traint kwam hij met een perfecte voorzet die Eric maar binnen hoefde te knikken: 4-0. Met zijn derde treffer zet Eric zich zo stevig aan kop van het Reuver 5 topscoorders klassement.  Na de vierde Reuverse treffer was het gedaan met het Heldense geloof in een goede afloop.Tom bekroonde een sterke wedstrijd met een vijfde Reuverse doelpunt. Een ongekende weelde voor de oranjehemden! Toen wij al met onze gedachten aan de 3e helft waren begonnen kon Helden nog iets terugdoen: 5-1. Maar dat kon de Reuverse pret niet meer drukken.

What's next
Volgende week gaan we op bezoek bij Boekoel 3. Om 12.45 zal er worden afgetrapt op Sportpark Hoenderberg.
Belangrijk voor de Reuvernaren om aan te tonen dat de overwinning van vandaag geen incident was, maar een begin van een mooie reeks.