Reuver 5 - MVC 5

Uitslag
Ruststand      8 - 0
Eindstand    14 - 0

Doelpunten
Max Bertrams   5  (3-0, 4-0, 9-0, 11-0, 13-0)
Bram Smeets     2  (1-0,14-0)
John Selen         2  (2-0, 6-0)
Nicky Dorssers  2  (8-0, 12-0)
Frank Selen        1  (7-0)
Bram Dorssers   1  (10-0)
Eigen doelpunt  1  (5-0)Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen MVC'19 5, de rode lantaarndrager uit Maasbree. Destijds in Maasbree werd de uitwedstrijd in een heerlijke wedstrijd maar nipt met 4-3 gewonnen. Van een heerlijke wedstrijd zou vandaag echter geen sprake zijn. Vanwege blessures, vakanties, weekendjes weg, werk en andere verplichtingen waren uit onze selectie van 24 spelers echter nog maar 7 eigen spelers beschikbaar. Veel te weinig natuurlijk om aan een wedstrijd te beginnen. Echter omdat het 2e elftal niet hoefde te spelen konden we over liefst 5 gastspelers beschikken: Max Bertrams, Sander Bongers, Bram Dorssers, Bram Smeets en Stan Smits. Nog niet eerder dit seizoen hadden we zo'n jeugdig Reuver 5 in het veld staan.

Het was rond de klok van 10.30 uur toen onze vaste scheidsrechter Hen Levels, die zaterdag nog zijn verjaardag had gevierd, de wedstrijd in gang zette. Vanaf het eerste fluitsignaal was al snel duidelijk dat door de inbreng van de 5 gastspelers het kwaliteitsverschil tussen de twee ploegen veel te groot was. Soms kun je dit via mentaliteit en inzet nog wel voor een groot gedeelte compenseren maar daar was aan de kant van de gasten niet veel van terug te zien. Na 20 minuten stonden we al op een veilige 3-0 voorsprong maar vraag niet hoe. Drie vrij onschuldige schoten op doel, het ene misschien wat harder dan het andere, waren de doelman uit Maasbree echter al veel te machtig. Het resterende gedeelte van de 1e helft liepen we verder uit naar liefst 8-0 waarmee het verschil ook in cijfers duidelijk werd uitgedrukt. Op de snelheid van onze voorhoedespelers Max Bertrams, Bram Smeets en Nicky Dorssers hadden de gasten uit Maasbree geen antwoord. Op het middenveld liepen Sander, Stan en Bram alle gaatjes, als die er al waren, met gemak dicht zodat onze gelegenheidskeeper Rob nauwelijks iets te doen kreeg. 

De tweede helft veranderde aan het spelbeeld niet veel. Hoewel de wedstrijd natuurlijk al lang en breed was gespeeld bleven we gretig en gingen we op zoek naar nog meer doelpunten. En die kwamen er. Uiteindelijk stond het na 90 minuten 14-0, waarmee het kwaliteitsverschil nogmaals werd onderstreept. Voor een keer is winnen met dergelijke cijfers natuurlijk wel eens leuk, maar als het verschil tussen twee elftallen zo groot is gaat dit op den duur natuurlijk ook snel vervelen.


What's next
Zondag gaan we op bezoek in Baolder voor de uitwedstrijd tegen Baarlo 5. 

Om 10.30 uur wordt er afgetrapt.