Nicky Dorssers 2 Maal

Eric Mackenschins 1 Maal

Reuver 5 - RKSVN 3  

Uitslag
Ruststand    2 - 4
Eindstand    3 - 4

Doelpunten
Eric Mackenschins (1-0)
Nicky Dorssers (2-1 en 3-4)

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen RKSVN 3, een van de betere teams uit onze klasse. Verrassend nieuws van het blessurefront: Giel had deze week vriend en vijand verbaasd met een appje: "ik kan meedoen zondag". Als hij de warming up succesvol zou doorstaan zouden dat de eerste competitieminuten worden voor de nestor van ons team. En daar leek het toch echt op.


Het was net na 10.30 uur toen Sander Keuben voor het begin van de wedstrijd floot. Was het vorige week lang wachten op de spaarzame momenten dat de Reuvernaren goede dingen lieten zien, nu was het vanaf het eerste fluitsignaal een spektakelstuk van beide kanten. RKSVN liet zien niet voor niets hoog op de ranglijst te staan, Reuver 5 deed daar echter helemaal niet voor onder. Vanaf de aftrap sneden de oranjehemden (dat was wel even wennen voor de neutrale kijker) door de Reuverse linies heen en moest Otje al meteen aan de bak. Aan de andere kant had Roy helemaal vrij voor de Neerse keeper de openingstreffer op zijn voet. En zo golfde het spel op en neer. Toch kwamen wij op voorsprong: een Reuverse corner kwam voor de voeten van Koek, maar de kans kon nog worden weggewerkt. In de herkansing bewees Eric nog steeds over een neusje voor de goal te beschikken en tikte de bal van dichtbij binnen: 1-0. Lang konden we niet genieten van onze voorsprong want enkele minuten werd een terechte Neerse penalty koel benut: 1-1. Even later kaatste Nicky met Macky, die tussen een drietal RKSVN-spelers, de bal precies op maat terug speelde. Nicky haalde prima uit en liet de de Neerse keeper kansloos: 2-1. Een paar minuten later was het echter opnieuw gelijk: 2-2. En zo golfde het spel op en neer en maakten beide teams er een aantrekkelijke wedstrijd van. Nicky had ons opnieuw aan de leiding kunnen brengen, maar zijn schot ging net over. Neer was wat dat betreft wat efficiënter dan de Reuvernaren: een verdedigingsfout achterin werd keihard afgestraft en een feilloos uitgespeelde counter zorgde net voor de rust voor een 2-4 tussenstand. Met die stand gingen beide teams rusten.

De tweede helft beloofde aanvankelijk meer van hetzelfde, echter de efficiency hadden de gasten uit Neer in de kleedkamer achtergelaten. Ze hadden nog wel het beste van het spel maar maakten op het moment dat het het erop aan kwam voorin steeds vaker de verkeerde keuzes. En zo bleven de Reuvernaren geloven in een goede afloop. Na een kwartier had Roy de aansluitingstreffer  moeten maken, maar met een katachtige redding wist de Neerse doelman de bal nog tegen de paal te tikken. In de rebound belande de bal voor de voeten van Nicky die hard en zuiver uithaalde en zijn tweede treffer maakte: 3-4. Even later was het moment dan toch aangebroken waarna heel Reuver had uitgekeken: Giel ontdeed zich van zijn trainingsoutfit en stond klaar om voor Roy in te vallen. De nestor van het Reuverse veldvoetbal kon eindelijk zijn eerste minuten gaan maken. Met een perfecte eerste balaanname en een buiteling zette Giel zijn debuut luister bij. Het resterende gedeelte van de tweede helft werden de gasten uit Neer steeds nerveuzer en gingen wij  steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker.  Hele grote kansen kregen we helaas niet meer maar de gasten uit Neer kwamen steeds minder in het spel voor. Ondanks een geweldige wedstrijdmentaliteit, en dat iedereen tot het uiterste ging zat een Reuverse gelijkmaker er helaas niet meer in. 

What's next
Volgende week gaan we op bezoek bij HBSV 5 uit Hout-Blerick. 

Om 12.00 uur wordt daar afgetrapt.