Reuver 5 - Swalmen 3 

Uitslag
Ruststand    1 - 0
Eindstand    7 - 1

Doelpunten
Ruud Lemmen (1-0)
Johan Vossen (2-0)
Tom Hendrickx (3-0)
Eric Mackenschins (4-0, 5-0, 6-0,7-0)

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor thuiswedstrijd tegen Swalmen 3. In Swalmen kon het alle kanten op en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel. Wat zou het vandaag worden?

Het was heerlijk lenteweer op sportpark Dijckerhof toen onze vaste scheidsrechter Hen Levels rond de klok van 10.30 voor het begin van de wedstrijd floot. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten we zien dat we vandaag wat wilden rechtzetten na de zwakke wedstrijd vorige week in Kessel. Na vijf minuten nam Ruud met een vlammend schot het Kesselse doel onder vuur maar de Kesselse doelman redde uitstekend. Het bleek slechts uitstel van executie voor de gasten uit Swalmen. Zes minuten soleerde Tom aan de linkerkant het strafschopgebied binnen en gaf de bal op maat aan Ruud, die zijn uitstekende vorm van de laatste weken bekroonde met de Reuverse openingstreffer: 1-0. Vreemd genoeg konden we het overwicht uit de openingsfase uit de beginperiode echter niet meenemen naar het resterende gedeelte van de helft en kwam Swalmen beter in de wedstrijd. Het aantal doelkansen aan beide kanten bleef echter beperkt. Bovendien keepte Bart Geraedts, de vervanger van de geblesseerde Mickel, vandaag een ijzersterke wedstrijd. Tot aan de rust veranderde aan de stand dan ook niets meer.

De tweede helft bleef Swalmen opnieuw enkele kansen krijgen maar bleek Bart opnieuw niet te passeren. Tom schudde op het middenveld enkele Swalmenaren van zich af en bracht de slim meegelopen Johan in stelling. En zo'n buitenkansje is aan Johan, de sluwe vos, wel besteedt: 2-0. Toen Sjmul nog binnen het half uur zich slim had vrijgelopen en een perfecte voorzet op Tom afleverde was de wedstrijd feitelijk gespeeld: 3-0. Sterker nog, de verzet van Swalmen was gebroken en er werd ons geen strobreed meer in de weg gelegd. En daar waar Eric vorige week in Kessel geen pepernoot had geraakt veranderde vandaag bijna elk balcontact in een doelpunt. Liefst 4 doelpunten waaronder één hele mooie voegde onze spits de tweede helft nog aan zijn doelpuntentotaal toe zodat we vrij gemakkelijk uitliepen naar een 7-0 voorsprong. Dat Swalmen uiteindelijk toch hun doelpunt nog maakten, en dat hadden ze best wel verdiend, mocht de Reuverse pret echter niet drukken. Bovendien wipten we in de stand over Swalmen heen en vestigden ons op de 8e plaats met één punt voorsprong op de tegenstander van vandaag.


What's next
Volgende week zullen we ongetwijfeld meer tegenstand krijgen, als we op bezoek gaan naar de huidige nummer 3, RKSVN uit Neer.

Om 10.00 uur wordt daar afgetrapt.