Reuver 5 - Kessel 4  

Uitslag
Ruststand    1 - 2
Eindstand    3 - 5

Doelpunten
Eric Mackenschins  (1-2)
Tom Hendrikx (2-3)
Barry Roox (3-3)  

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een toch wat teleurstellend gelijkspel in en tegen Swalmen moest het vandaag gebeuren tegen Kessel 4. Bijna alle spelers die we vandaag 
verwachten waren ook aanwezig, alleen van Niek ontbrak elk spoor. Hierin kwam gedurende de hele morgen ook geen verandering meer in, pas na de middag liet hij ons via een appje weten dat hij zich had verslapen.

Ons vaste speelveld aan de zijkant was niet wedstrijdklaar gemaakt, de doelnetten zaten vol gaten. En dus mochten we op het middelste veld beginnen aan de wedstrijd. Gelukkig bleken de beide doelen op dit veld wel over fatsoenlijke netten te beschikken en konden we om 10.30 beginnen aan de wedstrijd. De eerste minuten ging het spel gelijk tegen elkaar op. Waar wij het betere voetbal lieten zien zette Kessel hier een enorme fysieke instelling tegenover. Toch was het hetzelfde liedje als vorige week, we geven de doelpunten gewoon veel te gemakkelijk weg. Na een half uur keken we dan ook tegen een geflatteerde 0-2 achterstand aan. Kessel was het tweede doelpunt nog aan het vieren toen Eric de bal rand strafschopgebied kreeg aangespeeld. Eric haalde verwoestend uit en de bal zeilde prachtig in de lange hoek buiten het bereik van de Kesselse doelman: 1-2. Dat we met deze stand ook het kleedlokaal opzochten voor de rust hadden we echter aan ons zelf te wijten. Wat we ook probeerden, de bal wilde er gewoon niet in. Het zat ons en met name Smul niet mee deze eerste helft. Smul speelde de hele Kessel verdediging helemaal zoek en legde de bal keurig terug op Nicky die in vrije positie de bal over het doel joeg. Even later omzeilde Smul de buitenspelval en tikte hij vrij voor de Kessel doelman de bal net naast de verkeerde kant van de paal. En opnieuw Smul vrij voor de keeper maar dit keer bracht de onderkant van de lat redding voor de verslagen doelman. En zo lijkt de tijd maar geen vat te krijgen op Smul. Onlangs 50 geworden kiest menigeen voor een zondag achter de geraniums, koersballen of beugelen. Echter niet Smul, hij leek wel een goede fles wijn. Hoe ouder hoe beter. Alleen dat klein beetje geluk, dat ontbrak vandaag.

De tweede helft was nog maar net begonnen en Mickel kon de bal weer uit het net halen: 1-3. Opnieuw was een eerste Reuverse zege verder weg dan ooit. De grote kansen die we het tweede gedeelte van de eerste helft kregen bleven de tweede helft echter uit. Toch kwamen we in de 55e minuut toch weer dichterbij. Tom zag net buiten een vol strafschopgebied een klein gaatje in de lange hoek en schoot hard binnen: 2-3. We werden daarna wel wat minder gevaarlijk, maar met nog een kwartier te spelen kwamen we toch langszij. Kai zette zich aan de linkerkant van het veld prima door en gaf een prima voorzet die door Barry technische perfect in de verre hoek werd gekopt : 3-3. Het vreemde was dat na de Reuverse gelijkmaker ons spel eigenlijk minder werd. De conditie ging een rol spelen en je merkte dat sommigen er bij ons echt doorheen zaten. Misschien hadden we voor catenaccio moeten kiezen met een extra slot op de deur maar dat deden we niet. We bleven proberen te voetballen. Toen Kessel net voor tijd zich naar 3-4 counterde was het klaar en over. Dat daar nog een vijfde tegentreffer bij kwam namen we op de koop toe.

What's next
Volgende week is het weer derby tijd. We gaan dan op bezoek in Beesel tegen een ongetwijfeld tot op het bot gemotiveerd Bieslo 4.

Om 11.00 uur wordt er afgetrapt.