Reuver 5 - VOS 3  

Uitslag
Ruststand    0 - 3
Eindstand    0 - 5

Doelpunten
-

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de thuiswedstrijd tegen VOS 3. Een nieuwe kans voor de Reuvernaren om eindelijk eens een overwinning uit de strijd te slepen in deze nog prille competitie. Aangezien VOS tot nu toe al zijn wedstrijden had gewonnen zou dat echter geen makkie worden. Waar de Reuverse reservebank dit seizoen veelal uitpuilt was het vandaag voor de verandering eens heel rustig met 14 beschikbare spelers.

De weergoden waren ons gunstig gezind, want onder werkelijk fantastische weersomstandigheden stonden we om 10.30 uur op het hoofdveld klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Hier kwam het echter niet van, bang voor totale vernietiging van de getrokken kalklijnen door ons elftal. Dus maar weer met zijn allen naar veld 3 om daar met enige vertraging toch aan de wedstrijd te beginnen. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Met uitzondering van de eerste paar minuten toen we de bal goed rond lieten gaan en VOS er even niet aan de pas kwam, zat het er vandaag helemaal niet in. De tegenstander was met name voorin behoorlijk sneller, fitter, jonger en doeltreffender. Af en toe slaagden we er wel in dreigend te worden maar in de buurt van het strafschopgebied ontbak het net aan een goede voortzetting of een sterke eindpass. Na een dik half uur spelen keken we dan ook al tegen een kansloze 0-3 achterstand aan, waar we weinig tegenover konden zetten. Heel even leek de wedstrijd te worden stilgelegd toen een VOS speler brandweerman Sammie in zijn gezicht sloeg. Scheidsrechter Sander Keuben kon niet anders dan de VOS speler hiervoor de rode kaart te tonen en te fluiten voor de rust zodat men kon afkoelen.

De hoop dat VOS de tweede helft hierdoor van slag zou zijn konden we al snel laten varen. Ondanks de numerieke meerheid konden we nog steeds niet echt gevaarlijk worden. VOS zelf was ook niet meer zo dreigend en vond het eigenlijk ook wel prima. En natuurlijk besefte men ook wel dat men op het einde van de eerste helft over de schreef was gegaan. Toen onze vaste keeper Otje na een kwartier niet meer verder kon, en vervangen moest worden door John Selen vreesden we nog het ergste. Maar John bleek over zorgvuldig verborgen keeperstalenten te beschikken en wist een paar keer de snelle VOS spitsen  van het scoren af te houden. Op het einde van de wedstrijd, die al lang geen echte wedstrijd meer was, moest John toch nog twee keer vissen zodat na 90 minuten de 0-5 eindstand in de wedstrijdapp kon worden worden ingevuld. Voor een eerste Reuver 5 overwinning van dit seizoen zullen we nog minimaal twee weken moeten wachten.

What's next
Volgende week zijn we vrij. Tijd om de blessures te laten herstellen, de familiebanden aan te halen, ergens een oktoberfeestje mee te pikken of gewoon lekker niets te doen.
Op 29 oktober wordt de competitie hervat met een wedstrijd in Tegelen tegen Sportclub Irene 7. 
Het is dan al middag (12.00 uur) als er wordt afgetrapt. 
Vergeet niet om zaterdagnacht de klok een uur terug te zetten anders ben je wel erg vroeg op het sportpark aanwezig.

 

Verslag Henk Stinges