Sportclub Irene 7 - Reuver 5  

Uitslag
Ruststand    3 - 1
Eindstand    6 - 2

Doelpunten
Jeroen Schouren (3-1)
Ramon Deenen (3-2)

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de uitwedstrijd tegen Sportclub Irene 7. Een tegenstander die, zoals ondertussen de meeste ploegen, boven ons op de ranglijst staan. Waar we dit seizoen soms wel 2 elftallen konden opstellen was de Reuver 5 spoeling vandaag wel erg dun, er waren slechts 12 eigen spelers aanwezig. En dus had Peter donderdagavond een keeper (Bart Geraedts)  en nog een keeper (Jeroen Schouren) weten aan te trekken. Omdat er maar één keeper in het doel mocht staan zat er voor Jeroen niets anders op dan het vandaag maar als spits te proberen. Van het blessurefront was er deze week slecht nieuws te melden, zo ligt Ruud Lemmen er met een zweepslag in de kuit er geruime tijd uit. Daarentegen kon Roy Niemans vandaag zijn eerste competitieminuten gaan maken. 

Op een tijdstip (12.00 uur) dat we normaal gesproken al met onze gedachten al aan de 3e helft beginnen te denken moesten we nu nog beginnen aan de wedstrijd. Da's ook weer wennen. Binnen 4 minuten hadden beide ploegen al twee keer kunnen scoren, maar zowel de gastheren uit Tegelen als ook de Reuverse helden faalden in riante posities. Zo zette Tom gastspeler Jeroen vrij voor de keeper en had Jeroen zich onsterfelijk kunnen maken maar met met een geweldige reflex met zijn rechterbeen kon de Tegelse keeper de bal nog tot corner verwerken. Toen wij zelf ook onze handen mochten dichtknijpen doordat Irene de bal er maar niet in kreeg in ons eigen strafschopgebied was het Tom die oog in oog met de Irene doelman de volgende Reuverse kans niet wist te verzilveren. Zaterdag 2 december is de Sinterklaasmiddag van Reuver 5. Voor een paar spelers duurt dit echter nog veel te lang en dus begonnen ze vandaag maar alvast met het uitpakken van cadeautjes. Met het enthousiasme waarmee Rob Martens zijn tegenstander achtervolgt en vervolgens neerlegt is niets mis mee. Volgende keer wel even opletten dat je dit buiten het strafschopgebied doet, Rob! Nu kon de Tegelse scheidsrechter niets anders doen dan vanuit de middencirkel (waar kennen we dit toch van?) de bal op de stip te leggen. Deze kans liet Irene zich niet ontnemen: 1-0. Lang hoefden we niet te wachten op het volgende Reuverse cadeautje. Mark van Sambeek speelde achterin de bal zomaar in de voeten van een Irene speler, die vervolgens geen enkele moeite had om Bart te passeren: 2-0. Was het een totale blackout van onze brandweerman? In elk geval is het voor de Reuverse bevolking te hopen dan onze reddingswerker bij het uitkiezen van de te redden objecten wat zorgvuldiger te werk gaat. Volgende keer niet meer doen Mark! En zo keken we binnen 10 minuten dus al tegen een 2-0 achterstand aan. Toen Irene er nog binnen het half uur 3-0 van maakte leek de wedstrijd gespeeld. Toch kwamen we vrij gemakkelijk aan onze eerste goal. Nicky zette zich aan de linkerkant bij de cornervlag goed door en gaf de bal voor het doel. De Irene grabbelde mis en gelegenheidsspits Jeroen zag tot zijn eigen verbazing een leeg doel voor zich. En zelfs voor een niet-spits een niet te missen kans en Jeroen liet deze kans ook niet liggen: 3-1. In de slotfase van de eerste helft waren we zelfs even de bovenliggende partij en kregen we wat kleinere kansjes maar tot Reuverse doelpunten leidde dit niet.

De tweede helft schoten we uit de startblokken, Tom bereikte Nicky maar hij kon de Tegelse doelman net niet passeren. Toch kwamen slechts enkele minuten later toch weer dichterbij. Ramon had in de rust de spelers eens goed toegesproken en onze spelers pikten Ramon's woorden meteen goed op. Ramon zette de aanval zelf op ter hoogte van de middenlijn en kreeg de bal na een goede combinatie met Rob Martens weer terug. Met een bekeken schot of lob passeerde hij de ver voor zijn doel staande Tegelse doelman : 3-2. Even leek de Irene doelman zich nog te strekken en de bal te vangen maar het lichaamsgewicht van de keeper en de regels van de zwaartekracht lieten dit niet toe. Maar het was tenminste weer een wedstrijd en er waren nog 40 minuten te spelen, dus tijd genoeg om de wedstrijd om te om te draaien. Doelpunten met de hak zijn doorgaans de mooiste. Maar als je zoals Koekie dit doet in eigen doel dan blijft van dit moois bitter weinig over: 4-2. Dus ook voor Koekie geldt: volgende keer niet meer doen! 
Toen Jack een kwartier later de bal snoeihard via de onderkant van de lat uit het doel zag springen, na een mooi (al dan niet bewust) overstapje van Koekie, wisten we eigenlijk wel dat het vandaag niet meer zou lukken. De Reuverse mannen werden moe en onze gastdoelman Bart moest helaas in de slotfase nog twee keer de bal uit het net halen. En zo stond er na 90 minuten een duidelijke 6-2 nederlaag op het wedstrijdformulier.

Echter als we de volgende wedstrijd onze 
eigen fouten kunnen vermijden, dan ben ik overtuigd dat de eerste overwinning niet lang meer op zich laat wachten.
Blijven we echter achterin zo schutteren als vandaag dan zal het lastig blijven.


What's next
Volgende week is Helden 5 te gast op Sportpark Dijckerhof . Ook dan liggen er weer kansen voor de Reuvernaren.
Als de nierstenen onze vaste scheidsrechter Hen Levels geen parten spelen zal hij om 10.30 uur fluiten voor het begin van de wedstrijd.
Als speciale gast zal Leon van de Winkel, tenminste als zijn werk het toelaat, zijn oude team een hart onder de riem komen steken.