Kessel 4 - Reuver 5  

Uitslag
Ruststand    4 - 1
Eindstand    7 - 2

Doelpunten
Ruud Lemmen (4-1)
Mark van Sambeek  (7-2)

Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor uitwedstrijd tegen Kessel 4, de huidige nr. 2 op de ranglijst.
Aan de opstelling kon het niet liggen, 15 topfitte spelers gingen er mee naar Kessel en slechts zelden dit seizoen waren de de leiders in de gelegenheid om hun  droom middenveld met Tom, Ruud en Frank op te stellen.
En toch werd de wedstrijd in en tegen Kessel eigenlijk nooit een wedstrijd. Na een kleine 20 minuten keken we al tegen een vrij kansloze 3-0 achterstand aan. Persoonlijke fouten, gebrek aan concentratie en een te slappe instelling van de Reuvernaren hielpen de gastheren uit Kessel in het zadel. Pas na deze achterstand begonnen we pas een beetje te voetballen (of zoals je ook kunt zeggen liet Kessel ons voetballen). Jacky zette zich goed door aan de rechterkant en gaf een prima voorzet. Roy leek de bal de kunnen inkoppen maar miste lengte om aan de bal te komen maar Ruud werkte vrijstaand bij de tweede paal hard en strak af in de lange hoek: 3-1. En toen Eric profiteerde van een fout in de Kesselse achterhoede en alleen op de doelman kon afgaan leken we ons weer terug in de wedstrijd te spelen. Alleen kreeg Eric de bal niet langs de Kesselse sluitpost en bleef de achterstand twee doelpunten. Toen  Kessel vlak voor de rust uit een corner de bal hard achter Otje binnenschoot en de comfortabele tussenstand uit de beginfase herstelde waren we dus eigenlijk nog niets opgeschoten. 
De tweede helft begon mogelijk nog dramatischer als de eerste helft. In een duel tussen Frank Martijn en een Kesselse aanvaller zag de scheidsrechter in een heel onschuldige schouderduw van Frank een strafschop. Van een overtreding was echter helemaal geen sprake, maar daar schoten wij natuurlijk niets mee op. De strafschop werd koel benut: 5-1.  Het kon zelfs nog erger, in de tweede helft waren pas vijf minuten gespeeld of we keken al tegen een 7-1 achterstand aan. Johan maakte dit allemaal al niet meer mee. Na de onterechte strafschop verliet hij briesend en scheldend het veld. Niet met een rode kaart op zak maar uit pure frustratie. Het resterende gedeelte van de wedstrijd bleken de gemoederen nog niet bedaard. Veel irritatie op het veld, wat je gezien de tussenstand eigenlijk niet verwachte, maakte het tot een heel vervelende wedstrijd die we maar snel moeten vergeten. Uit Reuvers oogpunt was nog één actie het vermelden waard. Ruud gaf vanaf de linkerkant van het strafschopgebied een mooie voorzet die door Mark keurig werd binnen gekopt: 7-2.  En daar wou ik het bij laten.

What's next
Volgende week komt Swalmen 3 op bezoek in Reuver. En dan zal het toch heel anders moeten!