vv VOS 3 - Reuver 5

Uitslag
Ruststand      3 - 0
Eindstand      5 - 1

Doelpunten
3 - 1   Sjoerd Crins


Wedstrijdverslag
Vandaag kwamen we op het sportpark bij elkaar voor de laatste uitwedstrijd tegen vv VOS 3. En zoals altijd bij inhaalwedstrijden door de week, en zeker uit, en zeker bij VOS weet je als leider dat je niet veel eigen spelers tot je beschikking hebt. En daar was vandaag geen uitzondering op. 7 eigen spelers aangevuld met 2 spelers van Reuver 2 (Robin Hermans en Sjoerd Crins) en 5 spelers van Reuver 4 (Rick Hermans, Dave Mennen, Stan Peeters, Yannek van Schendel en Bram Teeuwen) gingen mee naar het Venlose. Veel illusies leken we ons niet te hoeven maken want op de gastheren staat dit seizoen geen maat, ze waren vorige week dan ook glansrijk kampioen geworden. Vooraf leken de weersvoorspellingen, er was code oranje aangekondigd voor Limburg, nog eventueel roet in het eten te gooien, maar bij wat gerommel in de verte bleef het uiteindelijk. Het aangename briesje zorgde voor een lekker voetbalweertje, gelukkig niet zo warm en drukkend als zondag in Baarlo.


Voor de laatste uitwedstrijd kregen we nog een primeur voor onze kiezen: voor het eerst dit seizoen mochten we op kunstgras ballen. Een ondergrond die zijn vrienden en vijanden kent, maar veel keuze hadden we niet. Na zondag met 3 niet-keepers te zijn aangetreden (Johan-John-Kay) stonden vandaag opnieuw 2 niet-keepers onder de lat (Yannek van Schendel en Ruud Lemmen). Ondanks dat beiden niet dagelijks onder de lat stonden brachten ze het er goed vanaf.
Zoals verwacht was VOS de bovenliggende partij maar het Reuverse veldspel was dit keer prima verzorgd en met enkele counters kwamen we diverse keren dicht in de buurt van de keeper van VOS. Alleen de laatste eindpass en de uiteindelijke afwerking waren net niet goed genoeg en dat kun je je niet veroorloven tegen dit elftal. En zo keken we met de rust tegen een 3-0 achterstand, maar zo kansloos als de tussenstand deed vermoeden waren we dus helemaal niet geweest.
De tweede helft beperkte VOS zich enkel en alleen nog tot aanvallen met overdreven  show-elementen, waarbij de mensen meer voor zich zelf voetbalden dan voor het elftal. Via een goed uitgevoerde counter, en die lieten we de tweede helft wel meer zien mede omdat de spelers van VOS niet allemaal zin hadden om terug te verdedigen, schoot Nicky de bal snoeihard op de lat, de rebound werd door Sjoerd Crins in de korte hoek  binnen getikt. De overtalsituaties die we nog kregen speelden we echter niet goed genoeg uit zodat na nog 2 Venlose doelpunten de 5-1 eindstand op het wedstrijdformulier kon worden genoteerd. En daar wou ik het bij laten.

What's next
Zondag is het slotstuk van Reuver 5 voor dit seizoen. We sluiten thuis af tegen Sportclub Irene 7.

Om 10.30 zal scheidsrechter Fred Timmermans fluiten voor het begin van de wedstrijd.
Diegenen die mee doen met het Reuvers Treffen zaterdag veel succes toegewenst en wie dat nog overleefd tot zondag.